7 tipp, amitől sokkal jobbak lesznek az unalmas hétköznapi vacsorák

Ha unod a banánt, és hogy minden hétköznap ugyanúgy eszel otthon és ugyanazt - főleg ha egyedül élsz - , add meg a módját egyszerű kis húzásokkal, tök jó lesz!

Minden nap ugyanaz a menet - meló, hazafele közért (aka bolt), ott a szokásos kenyérféle, felvágott, sajt, zöldség, rizs csirke, csokika. Családnak vagy csak magadnak. Előbbi esetében vagyonok elköltése. Hazamész, ledobod a cuccod, nekiállsz főzni holnapra, közben bekapsz egy kiflit, iszol egy teát, esetleg egy rántotta, majd film/sorozat/gyerekfektetés stb, és alvás.

Tedd picit kellemesebbé a vacsorád, adj magadra picit, legyetek újra jó barátok a napzáró étkezéssel!

1. Változatosan, ne olyan szigorúan

Nem kell ragaszkodni ugyanahhoz, csak mert olcsó/megszoktad/egyedül vagy - a csirkét néha cseréld halra vagy egy jó sertéscombra, zöldségfasírtra, a trappista helyett vedd a gyerekkori kedvenc parenyicát, néha iktasd be a favorit üdítőd vagy csokid, és a tömött tönköly kenyér helyett is befér néha egy friss, jó minőségű bagett.

2. Főzz, ne csak hidegre legyen időd

Tudjuk, időhiány - oké, de egy jó kis omlett vagy lecsó seperc alatt megvan, és egy natúr csirke párolt zöldséggel sem nagy etvasz. Frissen, szezonálisan - kényeztetés a lelkednek ez is, hiába apróság.

3. Teríts meg!

Ne csak egy mosás és egy ágylehúzás közt, a pult felett állva kapkodd be a kiflicsücsköt, add meg a módját. Ülj le az asztalhoz, ezúttal ne az ágyban egyél, ha ott szoktál, legyen helye a szép tányérnak és pohárnak, szalvétának, és mehet az asztalra egy csokor virág is.

4. Menj ki

A kertbe. Az erkélyre. Vagy csak nyiss ablakot, ha teheted. Naplementében, egy szuperlangyos nyári estén érezni a levegőt, miközben eszel, esetleg kiülni egy parkba, a fűbe piknikezni a barátokkal, családdal - kiváló!

5. Kapcsold be a kedvenc zenéd

A film elvonja a figyelmet a kajáról - mellőzd, a tévével együtt, szerintünk. Inkább tedd be a kedvenc zenéd, főzz arra, ülj asztalhoz, és egyél! Meg dúdolj. Remek példa:

6. Nyisd ki azt a bort

Miér ne lehetne néha hétköznap is inni egy pohárral? Csak állj meg ott! Nyisd ki a fél éve ott álló üveget, és koccints - akár magaddal is.

7. Hívj át valakit

Ha egyedül ennél ma is, ne tedd. Hívd át vacsizni a pasid/csajod, a legjobb barátnőd, esetleg anyukád vagy a kollegád az irodából való induláskor. Pár óra, és hidd el, feldobjátok egymás estéjét.

...és ezeket láttad már?

Ezeket olvastad már?

via thekitchn

Hirdetés

Támogatott tartalom

Tartós árcsökkentés: 2021-es árakkal találkozhatsz az ALDI-ban

2024. november 21-től illetve 28-tól 57 közkedvelt zöldség, gyümölcs és friss hús árát tartósan csökkentettük, hogy valódi segítséget nyújtsunk a magyar családok számára. Az a célunk, hogy a mindennapi bevásárlást pénztárcabarátabbá tegyük – nemcsak az ünnepek előtt, hanem hosszabb távon is, hiszen a kedvező árak a karácsonyi szezon után is megmaradnak.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Elkészítettük a Bosch „MUM, de jó!” Ünnepváró Receptverseny első helyezettét,...

Lezárult a Bosch Ünnepváró Receptversenye, amire több, mint 140 recept érkezett. A három dobogós helyezés mellett egy különdíjat is kiosztottunk lelkes feltöltőink között. Az első helyet Judit69 nevű felhasználónk nyerte adventi kalácsával. A receptet a Bosch háziasszonyával, “Fűszeres” Bodrogi Eszterrel mi is elkészítettük, miközben leteszteltük a verseny főnyereményét, a Bosch MUM 5 konyhai gépet. A végeredmény egy szaftos, álompuha kalács lett, amely gyors finomság karácsonyra, mégis egyedi, ötletes és mutatós az ünnepi asztalon.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...