7 tartalmas leves hó végére

Főzzünk kevés pénzből okosan! Spórolni úgy is lehet, ha laktató fogásokat készítünk, és így akár egy tál étellel is jóllakhatunk.

Hó végén gyakran megesik, hogy pénztárcabarát megoldásokhoz kell folyamodnunk, amikor a hétvégi ebédet tervezzük. Ennek egyik módja lehet, ha készítünk egy gazdag és egyben tartalmas levest, amit utána még egy kis édességgel kísérhetünk. Ennek tipikus példája a bableves-palacsinta kombináció, de ennél jóval több lehetőségünk akad, akár még bablevesből is, hiszen létezik belőle nyári változat is. Ennek receptje és még hat másik is szerepel a hétvégi toplistánkon.

  1. 1.

    Palócleves 2.

  2. 2.

    Ciorba de perisoare

  3. 3.

    Pásztorleves

  4. 4.

    Nyári bableves (Bableves 6.)

  5. 5.

    Julia Child francia hagymalevese

  6. 6.

    Kelbimbóleves gazdagon Vicikótól

  7. 7.

    Frankfurti leves ahogy Zsolt készíti

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...