7 tápláló étel fejtett babból

A fejtett bab igazi átmeneti ennivaló: a babhüvelyek nyáron megdagadnak, a friss fejtett babot így már ekkor érdemes felhasználni. Jó hír: szárított formában mindig elérhető.

Frissen fejtve a piacon, szárítva a kamrák mélyén, de akár konzervben is előfordul, lehet vörös, fehér és tarkabarka. Mivel fehérjében és rostokban gazdag, így igazán tápláló, mégis sokszor mellőzött alapanyag.

Világ körüli útjára Mexikóból és Közép-Amerikából indult, de mára rengeteg különböző főzési kultúrának vált szerves részévé. A mexikói mellett az Egyesült Államokban is elképesztően népszerű, hazánkban pedig főként a karakteres magyaros fogások részévé vált, gondoljunk csak a méltán népszerű Jókai bablevesre. Sokan ódzkodnak a babtól, mert túl nehéz ételnek tartják, de ahogy ez az alábbi válogatásból is kiderül, ez nem szükségképpen van így. Íme hét ötlet, hogy mihez is kezdjünk vele!

  1. 1.

    Fehérbabos kukorciás teryaki csirke

  2. 2.

    Babos ropogós joghurttal

  3. 3.

    Cassoulet

  4. 4.

    Jókai bableves ahogy Fahéj készíti

  5. 5.

    Csirkés taco

  6. 6.

    Babos tonhalsalátával töltött sült paprika

  7. 7.

    Pizza Bori konyhájából

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Receptverseny

MUM, de jó! Bosch Ünnepváró Receptverseny indul

Van egy ünnepi recepted, aminek az elkészítéséhez több konyhai eszközt is használsz? Minél izgalmasabb a folyamata, annál nagyobb az esélyed, hogy nyerj egy Bosch konyhai robotgépet a most induló receptversenyünkön, görgess, és nézd meg a részleteket!

Legújabb receptek

Gyümölcskenyér

Ha könnyen és gyorsan szeretnétek emlékezeteset villantani, akkor ez a gyümölcskenyér kapóra jöhet. Nálunk most aszalt vörösáfonya, cukrozott gyömbér, aranymazsola, dió és étcsoki ...

Baileys házilag

Ha szeretitek az édes-selymes krémlikőröket, akkor az idei karácsonyi ajándékotok magatoknak legyen az, hogy elkészítitek házilag. Ugyanis sokkal-sokkal finomabb és aromásabb lesz, ...

Csülök sörben sülve

A sörben sült csülök fejedelmi fogás, ráadásul jó kiadós is. Érdemes egy nappal a sütés előtt bepácolni a húst, hogy az ízek jól átjárják és finom szaftos, omlós legyen. Ameddig ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...