7 sosem hallott tipp spórolós fagyasztáshoz

A legjobb konyhai pillanatok között van, amikor rájössz, hogy tele a fagyasztód, és egész hétre meg vagy mentve kajaügyileg...ezekkel a tippekkel még spórolni is fogsz!

Azt gondolod, már mindent elolvastál az időt és pénzt spóroló konyhai trükkökről, és nem tudunk újat mondani? Akkor most figyelj, mert a következő tippjeinkkel valóban spórolhatsz, és hála nekik, a kidobott étel mennyisége jelentősen csökkenni fog!

Csak semmi bundázott vagy ropogós cucc!

Annyira kiábrándító, amikor a fagyasztóból elővarázsolt rántott húst kiengedjük, majd megmikrózzuk, és az egész még csak köszönőviszonyban sincs a frissen sült verzióval.. Ugyanez a helyzet a kenyérrel, a ropogós héjnak oda, kiolvasztás után a kenyér már nem az, mint amikor frissen beraktuk a fagyra. Utóbbi valakit kevésbé zavar, de elkerülendő a pazarlást azt javasoljuk, ropogós és bundázott ételeket lehetőleg ne rakj a fagyasztódba.

4 sajtos rántott golyók

Sajt, sajt, és még több sajt! Igazi partikaja, rengeteg sajttal, ropogós panírban, az esti meccs mellé vagy a hétvégi bulihoz! Nem lehet abbahagyni! :)

Zöldségek fagyasztása - kiterítve!

Minél gyorsabban fagyasztod le a zöldségeket, annál inkább megőrzik a minőségüket. Az előre megsütött zöldségeket érdemes egy kisebb tepsiben kiterítve betenni a fagyasztóba (vagy egy zacskóban laposra egyengetve), ha van még ennyi helyed - a különbséget zongorázni lehet, ha az így fagyasztott zöldségeket összeveteda halomba zsúfolt fagyasztott társaikkal. A trükk annyi, hogy így gyorsabban megfagynak, és sokkal inkább megtartják a textúrájukat kiengedés után is.

A fehérje nem olvad jól

Gondolunk itt például a sajtokra vagy a tofura, ezeket nem az igazi lefagyasztani, mert nem egyenletesen engednek ki, így meglehetősen kellemetlen, fagyos részeket is tartalmazhatnak jóval azután, hogy a konyhapulton várakoztak a felhasználásra.

Klasszikus rántott sajt

A klasszikus rántott sajtot rendkívül egyszerűen otthonunkban is elkészíthetjük, egyre kell figyelni, hogy duplán panírozzuk, így elkerülhetjük azt a balesetet, hogy sütés közben ...

Fagyaszd le a szezonálist!

Mennyire jó érzés már télen a nyári lecsót kanalazgatni otthon, mert okosan, előre felkészültél, rászántad az időt, és feltöltötted a kamrát szezonális alapanyagokkal...Ne becsüld le ezt a pontot, szuper érzés az öngondoskodás ezen formája, különösen, ha a család is lelkesen kanalazza decemberben a lecsót!

Levest így

Miért is ne, leveseket, juice-okat is lehet fagyasztani, egyetlen aranyszabállyal: hagyj helyet a tárolóedény tetején, tehát ne töltsd fel teljesen folyadékkal! Máskülönben készülhetsz egy kiadós fagyasztótakarításra, mert a folyadék nem tud hova terjeszkedni az edényben, ezért kifolyik majd az edényből.

Megfázás elleni leves

Nyakunkon az őszi-téli betegségszezon, itt az ideje felfegyverkezni. Ezzel a levessel hatékony támadást indíthatunk a megfázás ellen.

Háromhagymás leves

A hagyma olyan magától értetődően ül a kis kosárkában a konyhában, bérelt helye van a konyhapult alatt. Ha esetleg elfogy, nem értem, hogy nem jutott eszembe pótolni. Szinte mindenbe ...

A kiengedés művészete

Ezt elég sokan elbaltázzák, ugyanis ha már előre tudod, hogy hétvégén húst fogsz sütni, érdemes kb. 1 nappal előtte a fagyasztóból a hűtőbe átpakolni, ami kell. Ha szobahőmérsékleten enged ki a hús, az nem mondható kockázatmentesnek, megmikrózni pedig nem érdemes, mert egyúttal meg is főznéd vele a húst. Szóval szombaton pakold át a fagyasztóból a hűtőbe a vasárnapra szánt husit!

Friss fűszernövényt gyorsan

A konyhában igazi kincs, ha valakinek friss fűszernövénye van, de gyakran megesik, hogy túl sok is marad belőle - nehogy kidobd, aprítsd, és mehet a fagyra, hogy aztán a legközelebbi fogáshoz csak elő kelljen kapnod, és beledobni a rotyogó ételbe! Még jobb, ha egy jégkockatartóban rakod el őket aprítva, némi olívaolajban vagy vízben.Ha fűszerek, leveles zöldségek szép zöld színét szeretnéd megőrizni, ami amúgy fagyasztáskor elveszne, mindenképp blansírozd egy pillanatra őket, mielőtt fagyasztóba zárod későbbi felhasználásra.

Ezeket olvastad már?

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...