7 nap 7 étel – Gyorsan elkészíthető, nyári ételekkel lakunk jól

Ne hagyjuk teljesen elszaladni a nyarat a finom ételeivel, hanem főzzünk továbbra is isteni, gyors és napfényes fogásokat, az augusztusi hónap legjavával. Igazi nyári kedvencek jönnek!

A nyár tele van ínycsiklandó ételekkel, amelyek a legzamatosabb szezonális zöldségekből, egy kevés húsból és minden háztartásban megtalálható alaphozzávalókból állnak össze. Ráadásul gyorsan, macera nélkül főzhetjük ezeket, ami még tovább fokozza majd az alábbi nyári finomságok élvezetét.

HÉTFŐ

Kapros-tejfölös cukkinifőzelék

Nemcsak a klasszikus tökből készülhet gyors és laktató főzelék, hanem bizony társából a cukkiniból is. Mellé már csak egy könnyed feltét kell, hogy meglegyen a napi betevőnk.

KEDD

Okroshka (jéghideg kefires uborkaleves retekkel, tojással és zöldfűszerekkel)

Az okroshka receptjét ITT találod!

Egy meglepő, hideg leves érkezik kedden, ami azért mégsem olyan könnyed, mint amilyennek látszik. Igazán laktató, talán nem is kell majd mellé más, hiszen a kefir alatt főtt krumpli, zöldségek és tojás rejtőzik.

SZERDA

Török bulgur piláf

A piláf receptjéért kattints IDE!

Szaftos, paradicsomos, a bulgurtól laktató és mindössze 25 perc kell hozzá? Igen, ezeket mind tudja a piláf, amihez szinte nem is kell más kiegészítő, önmagában is eléggé el fog telíteni majd minket. Jöhet?

CSÜTÖRTÖK

Hűsítő zöldbableves kapros joghurttal

A zöldbableves receptjét ITT találod!

A zöldbab nem maradhat le a nyári ételsorról: mindenképpen szerepelni kell benne leves vagy főzelék formájában. Mi most az előbbire szavazunk, de nem ám a jól megszokott, klasszikus formájában, hanem egy villámgyors, hideg, ínycsiklandó verzióban.

PÉNTEK

Vodkaszószos penne (Penne alla Vodka)

A penne receptjéért kattints IDE!

Aggodalomra semmi ok, nem fog senki berúgni ettől a tésztától. A vodka azonban elképesztően izgalmas ízt ad az amúgy egyszerű és szerény paradicsomszósznak. Gyors pénteki ebéd, amivel méltó módon készíthetjük elő a hétvégét.

SZOMBAT

Csirkefasírt

A csirkefasírt receptjéért kattints IDE!

Szombatra dobjunk össze egy gyors, 35 perces fasírtot, de tegyük ezt a talán ritkábban használt csirkehúsból. A klasszikus fasírtokhoz hasonlóan szaftos, laktató és hipp-hopp elkészül, mellette viszont könnyedebb, mondhatni talán nyáriasabb egy kicsit.

VASÁRNAP

Szaftos rakott zöldbab

Zárjuk a hetet egy másik zöldbabos klasszikussal (talán még maradt is valamennyi zöldségünk a csütörtöki főzésből), és készítsük el ezt az istenien szaftos, hússal rakott csodát. Ha nyáron nem is tudunk/szeretünk annyit enni, ez a zöldséges étel akkor is kiváló választás lesz a vasárnapi ebédhez.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Ezeket a recepteket is meg kell kóstolnod!

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...