7 nap, 7 étel – A kedvenc alapzöldségeinkkel alkotunk

Vannak azok az alapanyagok, amelyekre mindig számíthatunk: ezekkel ízletes, klasszikus, jól ismert fogásokat hozhatunk össze, ráadásul semmi idő alatt. Nyúljunk most ezekért, főzzünk velük finomat!

Egy átlagos háztartásban mindig van hagyma, répa, fehérrépa, ilyenkor nyáron pedig akad azért egy-két szem paprika és paradicsom is. Ha pedig ezek már vannak, akkor az előttünk álló lehetőségek tárháza majdnem végtelen. Alkossunk az alapokból ínycsiklandó ebédeket, gyorsan, okosan. Mindenki jól fog lakni, ez szinte biztos.

HÉTFŐ

Sonkás-zöldséges krumpli

A zöldséges egytál receptjét ITT találod!

Egy ilyen gyors, gazdag, zöldséges egytállal öröm indítani a hetet. Mindössze 40 perc, és már előttünk is lesz a nagy, gőzölgő edény, telis-tele minden földi jóval. Talán még vacsorára is marad, bár...ki tudja.

KEDD

Lencsebolognai

Nem kell hús a bolognaiba, vagy legalábbis ebbe a verzióba biztosan nem. Mondjuk épp a hús hiánya teszi gyorsabbá és költséghatékonyabbá is az ételt, ami csak úgy kirobban a zöldségektől. Jöhet?

SZERDA

Mézes-mustáros csirkemell

A csirke mindig jól érzi magát, ha egy isteni szószban úszkálhat, és nem nagyon lesz semmi istenibb a mézes-mustáros mártásnál. Ráadásul a szószhoz felhasználhatjuk a zöldségvégeket (hagyma, répa) is, nem mellesleg pedig laktató, gyors ebédünk lesz belőle.

CSÜTÖRTÖK

Leveszöldség fasírt

A fasírt receptjéért kattints IDE!

Ha egész héten használjuk a leves- és alapzöldségeket a konyhában, előfordulhat, hogy megmaradnak kisebb-nagyobb darabok, vagy esetleg a maradék levessel kell valamit kezdeni. Elkészülhet belőlük például ez az izgalmas zöldségfasírt.

PÉNTEK

Paradicsomos babos csirke

A babos csirke receptjét ITT találod!

Szaftos, tunkolós étellel búcsúztathatjuk a munkanapokat: ezzel az ebéddel aztán tényleg jól lehet lakni. Nem elég, hogy hús, de bab is kerül bele, amelyől még sokkal táplálóbb lesz a végeredmény. Kenyereket felkészíteni, tunkolásra fel!

SZOMBAT

Egyszerű borsos tokány

A tokány receptjét ITT találod!

Jöhet szombatra egy egyszerű, de nagyszerű klasszikus? Sok nokedlivel, sok szafttal, mégis viszonylag rövid elkészítési idővel? Ha igen, akkor készítsünk borsos tokányt, mert nem lehet benne csalódni.

VASÁRNAP

Tradicionális gulyásleves

Nem is zárhatnánk mással a hetet, mint egy gazdag, hagyományos gulyáslevessel. Olyan laktató lesz, hogy nem is kívánunk utána mást, na jó, talán csak egy szelet süteményt.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Ezeket a recepteket is próbáld ki:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Tartós árcsökkentés: 2021-es árakkal találkozhatsz az ALDI-ban

2024. november 21-től illetve 28-tól 57 közkedvelt zöldség, gyümölcs és friss hús árát tartósan csökkentettük, hogy valódi segítséget nyújtsunk a magyar családok számára. Az a célunk, hogy a mindennapi bevásárlást pénztárcabarátabbá tegyük – nemcsak az ünnepek előtt, hanem hosszabb távon is, hiszen a kedvező árak a karácsonyi szezon után is megmaradnak.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Elkészítettük a Bosch „MUM, de jó!” Ünnepváró Receptverseny első helyezettét,...

Lezárult a Bosch Ünnepváró Receptversenye, amire több, mint 140 recept érkezett. A három dobogós helyezés mellett egy különdíjat is kiosztottunk lelkes feltöltőink között. Az első helyet Judit69 nevű felhasználónk nyerte adventi kalácsával. A receptet a Bosch háziasszonyával, “Fűszeres” Bodrogi Eszterrel mi is elkészítettük, miközben leteszteltük a verseny főnyereményét, a Bosch MUM 5 konyhai gépet. A végeredmény egy szaftos, álompuha kalács lett, amely gyors finomság karácsonyra, mégis egyedi, ötletes és mutatós az ünnepi asztalon.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...