7 nap, 7 étel, amivel gyorsan kibekkelheted a főzést

Újabb hét, amikor minden nap azon tanakodunk, mit is kéne főzni a gyors ebédekhez vagy a megúszós vacsorákhoz.

Ezt a hetet igyekszünk könnyed, mégis izgalmas és laktató ételekkel végigvinni. Könnyed tészták, tartalmas, de gyorsan összeállítható egytálételek, és különleges ízvilágú, kicsit ráérősebb hétvégi fogások jönnek.

HÉTFŐ

Római Spaghetti alla Carbonara

Az igazi carbonarahoz nem kell sok minden, fontos azonban, hogy az alapanyagok jó minőségűek legyenek. Guanciale szalonna, tojás, pecorino sajt és tészta, és már készen is van életünk egyik legjobb olasz tésztaélménye. A teljes receptért kattints ide!

KEDD

Kókuszkrémes zöldborsófőzelék

Ez az egyik legjobb recept, amelyet Főzelékes Feritől lestünk el: az önmagával sűrített főzelék különleges ízt kap a kókuszkrémnek köszönhetően, az étel pedig a téli szürkeségbe is belecsempészi a tavasz üde, zöld színét. Ha friss, kiadós és egyszerű ebédre vagy vacsorára vágysz, ezt a receptet ki kell próbálnod! Kattints ide a teljes receptért!

SZERDA

Puha pizzatészta

Elsőre lehet sokan hiszik azt, hogy ez a recept nem megúszós, azonban, ha jobban megnézzük, egyáltalán nem nehéz és időigényes maga az étel elkészítése, csupán arra kell türelmesen várni, hogy megkeljen a tészta. Ez a recept tuti siker, és persze teljesen ránk van bízva, hogyan ízesítjük a pizzát...ja és pont ma, február 9-én van a pizza világnapja is! Kattints ide a teljes receptért!

CSÜTÖRTÖK

Krémes, mézes-mustáros csirkemell

Lágy, szájban omlós csirkemell és selymes, mézes-mustáros szósz, egy igazi, megunhatatlan klasszikus. Gyors és egyszerű, így remek a dolgos hétköznapokra, vagy ha nagy társaságnak szeretnénk valami kiadós és ízletes fogást összedobni! A teljes receptet itt találod.

PÉNTEK

Tejfölös csirke Ildi konyhájából

A Nosalty koordinátorának, Ildinek az egyik kedvence ez a zöldfűszeres tejfölös csirke, mert pillanatok alatt elkészíthető, és a gyerekek is imádják! Ugorj neki te is, kattints ide a receptért!

SZOMBAT

Darált hússal rakott zöldbab

Igazi hétvégi komfortkaja, ami kellő mennyiségben tartalmaz húst és zöldséget is, hamar összeáll a sütőben, ráadásul még a gyerekek is szeretik! Kattints ide a teljes receptért!

VASÁRNAP

Tökéletes rántott hús petrezselymes parázskrumplival 

A tökéletes vasárnapi ebéd! Igen, talán kicsit tovább tart, mint az eddig ajánlott receptek, és az olajat sem tudjuk mellőzni, de ennek a fogásnak senki nem fog tudni ellenállni, így nem lehet kihagyni. A teljes receptért kattints ide!

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Még több izgalmas recept, ami csak arra vár, hogy kipróbáld:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Tartós árcsökkentés: 2021-es árakkal találkozhatsz az ALDI-ban

2024. november 21-től illetve 28-tól 57 közkedvelt zöldség, gyümölcs és friss hús árát tartósan csökkentettük, hogy valódi segítséget nyújtsunk a magyar családok számára. Az a célunk, hogy a mindennapi bevásárlást pénztárcabarátabbá tegyük – nemcsak az ünnepek előtt, hanem hosszabb távon is, hiszen a kedvező árak a karácsonyi szezon után is megmaradnak.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Elkészítettük a Bosch „MUM, de jó!” Ünnepváró Receptverseny első helyezettét,...

Lezárult a Bosch Ünnepváró Receptversenye, amire több, mint 140 recept érkezett. A három dobogós helyezés mellett egy különdíjat is kiosztottunk lelkes feltöltőink között. Az első helyet Judit69 nevű felhasználónk nyerte adventi kalácsával. A receptet a Bosch háziasszonyával, “Fűszeres” Bodrogi Eszterrel mi is elkészítettük, miközben leteszteltük a verseny főnyereményét, a Bosch MUM 5 konyhai gépet. A végeredmény egy szaftos, álompuha kalács lett, amely gyors finomság karácsonyra, mégis egyedi, ötletes és mutatós az ünnepi asztalon.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...