Ha akarjuk, ha nem, bizony benne vagyunk a télben, ezt az időjárás is mutatja, ahogy fagyos napjait egymásra pakolja. Szerencsére a hidegen kívül más is vár ránk az elkövetkezendő hetekben: ünnepi hangulat, boldog találkozások, ajándékok... Akár az alábbi menüsorra is tekinthetünk így – gyors és praktikus ebédek egy díszes receptkönyvbe zárva, amelyek még a legforgalmasabb hétköznapokon is összedobhatók, laktatják és melengetik a család minden tagját.
Nyisd ki a heti ajándékot: nézd meg galériánkban a gyors ebédek receptjeit!
Gyors és télies fogásokat hoz nekünk a Mikulás
HÉTFŐ: Csiperkegombás bolognai spagetti
Bolondítsuk meg gombával a bolognait, hadd adja át különleges ízét és egyedi textúráját a tésztában a kalapos. Igazi hétindító finomság ez, ami épp annyira újító, hogy izgalmas legyen.
KEDD: Szlovén babos krumpliragu savanyú káposztával (Jota)
Komfortos és laktató, ez a szlovén burgonyaragu savanyú káposztát vet be az íz, és konzerv babot a gyorsaság érdekében. Kenyérrel tunkolni a legnagyobb élvezet, és talán még egy nagy kanál tejföl is landolhat rajta.
SZERDA: Harapnivaló fasírt
Kicsiknek-nagyoknak egyaránt jár Mikulás napján a fasírt, ami eleget tesz a nevében beharangozott követelményeknek: tényleg harapni-, szinte már ennivaló, olyan kedves kinézetre, és olyan ízes legbelül. Tálaljuk krumplipürével, mert mind megérdemlünk egy nosztalgikusan komfortos ebédet ebben a téli hidegben.
CSÜTÖRTÖK: Tejfölös-mustáros brokkolikrémleves
Valószínűleg nem ez lesz a szezon első brokkolikrémlevese, és egészen biztos, hogy nem is az utolsó. Mindenesetre legyen ez az egyik legkülönlegesebb ízben: készüljön mustárral és tejföllel a pikantéria jegyében.
PÉNTEK: Körtés-kéksajtos gnocchi
Még az ősz utóhangjait hallhatjuk ki ebből a receptből, ami ugyanúgy megállja a helyét télen is. Hisz' körtét még kapni, krumplignocchi mindig akad, a kéksajtról nem is beszélve. Rittyentsünk hát egy félórás ebédet pénteken, boldogan eltelve várjuk a hétvégét!
SZOMBAT: Klasszikus paradicsomos káposzta
Teljen menzásan a szombat: attól még, mert a nyár a lehető legmesszebb van, nem kell lemondanunk az olyan étkekről, mint például a paradicsomos káposzta. Ilyenkor is élvezhetjük a főzeléket nagy kanállal, sült malaccal, ahogy kell.
VASÁRNAP: Egyszerű csirkecurry
Amilyen tradicionális volt a szombat, a vasárnap annyira bontja a rendet. Legalábbis a konyhában, ahol fűszeres, szaftos, melengető csirkés curry készül az indiai szubkontinens legaromásabb ízesítőivel. Egy kis utazás a télben, az ebédlő melegéből.
Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!
Még több ízes megoldás a hideg idő ellen: