7 nap 7 étel – Gyümölcsös sütik és ízes saláták váltják egymást

Igen izgalmas kombinációval készültünk a hétre. Friss, hazai gyümölcsök színes kínálatából válogathatunk, mindeközben pedig rengeteg zöldség is van a piacokon, amelyekből isteni fogások készülhetnek. Egyik napra salátát, másikra sütit hozunk!

Tény, hogy a legtöbb ember nyáron kevésbé éhes. Ilyenkor ebédre egy kiadós saláta is elég lehet, süteményből viszont – ahogy az év minden napján – soha sem elég. Éppen ezért, míg a hét páratlan napjain egészséges, zöldségekben gazdag, laktató salátákat ajánlunk, addig a páros napokon mennyei gyümölcsös sütiket kínálunk. Egészséges, finom, könnyed – ez a hét mottója!

HÉTFŐ

Az eredeti Cézár-saláta

Kattints a képre a receptért!

A Cézár-saláta az éttermek kínálatának elmaradhatatlan fogása, amiben valójában semmi keresnivalója főtt tojásnak, kígyóuborkának, paradicsomnak, kukoricának vagy sült szalonnának, és még sorolhatnánk. Sőt, Julius Caesarnak sincsen hozzá köze, Julia Childnak viszont annál inkább... Mutatjuk az eredeti receptet, amit egy igen leleményes tijuanai bisztrótulajdonos, Cesare Cardini alkotott meg egy kellően spicces és éhes tivornyázó társaságnak záróra előtt, csupán a maradékokból. A teljes receptért kattints ide!

KEDD

Őszibarackos szelet

Kattints a képre a receptért!

Könnyű, hideg, és nagyon-nagyon barackos! Őszibarackos szelet rengeteg krémsajttal! Ezzel a süteménnyel nem kell sokat bajlódni, tipikusan olyan desszert, amit még egy dolgos hétköznapon is gyorsan el lehet készíteni. A receptet itt találod!

SZERDA

Marinált paradicsomos tésztasaláta

Kattints a képre a receptért!

A marinált zöldfűszeres paradicsom a nyár sztárja, sok mindenhez felhasználható, és ez az egyik legjobb hely, ahová kerülhet! Ehhez a recepthez szinte alig kell valami, de éppen ezért imádjuk az olaszos ételeket: kevés, de jó minőségű alapanyagból mennyei ételeket készíthetünk! A receptért kattints ide!

CSÜTÖRTÖK

Nyári meggyes pite

Kattints a képre a receptért!

Az ízletes meggyet már nem sokáig lehet kapni a piacon, éppen ezért még adunk egy utolsó löketet a legjobb meggyes sütiknek, nevezetesen most ennek csupameggyes pitének. Egyszerre nagyon édes és üdítően savanykás, az egész gyümölcsdaraboknak köszönhetően pedig igazán friss! A receptet itt találod.

PÉNTEK

Karfiolos bulgursaláta

Kattints a képre a receptért!

Hidegen és melegen is egyaránt nagyon finom, a benne lévő fűszerektől igazán pikáns, ráadásul elképesztő egyszerű elkészíteni. A bulgur és a karfiol együtt nagyon laktató lesz, ha pedig egy kis húsra vágysz, ne hagyd ki belőle a finom csirkemellet sem. Kattints ide a receptért!

SZOMBAT

Mákos-csokis-ribizlis kocka

Kattints a képre a receptért!

Roppant egyszerű az elkészítése ennek a ropogós és fanyar ízvilágú süteménynek, de ezt a fanyarságot nagyon jól ellensúlyozza a tetején lévő csokoládé. Ribizli helyett málnával is pazar. Kattints ide a receptért!

VASÁRNAP

Nyári citromos-garnélás orzosaláta

Kattints a képre a receptért!

Ez a friss tésztasaláta főételként is fogyasztható, de köretként is tálalhatjuk. Remekül passzol néhány egyszerű fehérjében gazdag húshoz, például sült lazachoz vagy grillezett csirkehúshoz. Akár ki is hagyhatjuk a garnélát, és egy másik hússal/főételhez tálalhatjuk, vagy helyettesíthetjük a garnélát csirkével, tofuval vagy hallal (lazac, tonhal vagy makréla). Vegán változat esetén a feta lecserélhető egy tejmentes alternatívára, elhagyhatjuk a garnélarákot, és helyettesíthetjük más növényi fehérjeforrással, például csicseriborsóval, a mézet pedig juharszirupra cserélhetjük. A receptet itt találod!

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Ezeket a recepteket is meg kell kóstolnod!

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...