Spárga, eper, zsenge karalábé, újkrumpli, zöldborsó – csak néhány friss finomság, amiket már a zöldségesnél is kaphatunk, és amelyekből könnyen lehet elképesztően finom ételeket készíteni. Mutatjuk, mit érdemes sütni-főzni szerintünk a héten.
HÉTFŐ
Parmezánbundában sült spárga frissítő majonézes mártogatóssal
A spárga nemcsak párolva és grillezve, hanem bundázva is isteni! A tempurálás mellett érdemes kipróbálnod a parmezánbundában sült verzióját is fehér spárgából, hiszen a sült sajtropogós kéreg új szintre emeli a tavasz királyaként emlegetett zöldséget. Ha kerülnéd az olajban sütést, próbáld ki sütőben sütve, de a frissítően krémes majonézes mártogatósról semmiképp ne feledkezz meg! Kattints ide a teljes receptért!
KEDD
Borsós-szalonnás petrezselymes újkrumpli
Magában is nagyon finom és laktató ez az egyszerű étel, amelyet akár hús nélkül is elkészíthetsz, úgy is fenséges lesz. Receptért kattints ide!
SZERDA
Gyors, egyszerű, az íze pedig isteni, így biztos, hogy igazi kedvenc lesz ez a brownie-jellegű sütemény. Eper helyett más gyümölccsel is készíthető, vagy csokival is leönthető. A receptért kattints ide!
CSÜTÖRTÖK
Kora nyáron nincs is jobb a zsenge, harsanó és friss karalábénál, amit számos módon tölthetünk meg finomságokkal. A következő fogás gyorsan elkészíthető, finom és laktató is, bátran ajánljuk! A receptért kattints ide!
PÉNTEK
Spárgás csirkecombok misós vajban
A fenti recept a spárgaszezon egyik sztárja lehet, mivel elkészítése viszonylag egyszerű (és méltán dicsőíti a tavaszt), mégis egy egyedülálló ízkombinációt alkotó fogást prezentálhatunk a miso-paszta, a vaj és citrom izgalmas elegyében. Tényleg nehéz mihez hasonlítani, ezt meg kell kóstolni! Kattints ide a receptért!
SZOMBAT
A galette egy olyan pite, ami teljesen szabadon készül, nem kell hozzá se forma, se semmi. A tésztája mindössze lisztből, vajból, cukorból és vízből áll, szerénysége ellenére mégis dekadens, omlós, egyszóval tökéletes. Most harsány rebarbara került a közepére. A teljes receptet itt találod!
VASÁRNAP
A fool egy tradicionális angol édesség, aminek két alapvető alkotóeleme az épp csak megfőzött gyümölcs és a sodó. Ezen kívül lehet még kekszet vagy piskótát is törni az aljára, a krémet és a gyümölcsöt pedig ízlés szerint ízesíthetjük. A tetejére került kevés friss eper, bodzavirág és némi aprított pisztácia is, hogy még tetszetősebb legyen. Kattints ide a receptért!
Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!
Ezeket a recepteket is meg kell kóstolnod!