7 mennyei spárgás, epres, zöldborsós fogás a hét 7 napjára

Érdemes a hét elején bevásárolni a legfinomabb idényzöldségekből és -gyümölcsökből, hogy aztán minden napra jusson egy-egy jó falat, amitől bizonyosan szebb lesz a hét.

Spárga, eper, zsenge karalábé, újkrumpli, zöldborsó – csak néhány friss finomság, amiket már a zöldségesnél is kaphatunk, és amelyekből könnyen lehet elképesztően finom ételeket készíteni. Mutatjuk, mit érdemes sütni-főzni szerintünk a héten.

HÉTFŐ

Parmezánbundában sült spárga frissítő majonézes mártogatóssal

Kattints a képre a receptért!

A spárga nemcsak párolva és grillezve, hanem bundázva is isteni! A tempurálás mellett érdemes kipróbálnod a parmezánbundában sült verzióját is fehér spárgából, hiszen a sült sajtropogós kéreg új szintre emeli a tavasz királyaként emlegetett zöldséget. Ha kerülnéd az olajban sütést, próbáld ki sütőben sütve, de a frissítően krémes majonézes mártogatósról semmiképp ne feledkezz meg! Kattints ide a teljes receptért!

KEDD

Borsós-szalonnás petrezselymes újkrumpli

Kattints a képre a receptért!

Magában is nagyon finom és laktató ez az egyszerű étel, amelyet akár hús nélkül is elkészíthetsz, úgy is fenséges lesz. Receptért kattints ide!

SZERDA

Epres csokoládétorta

Kattints a képre a receptért!

Gyors, egyszerű, az íze pedig isteni, így biztos, hogy igazi kedvenc lesz ez a brownie-jellegű sütemény. Eper helyett más gyümölccsel is készíthető, vagy csokival is leönthető. A receptért kattints ide!

CSÜTÖRTÖK

Zöldfűszeres töltött karalébé

Kattints a képre a receptért!

Kora nyáron nincs is jobb a zsenge, harsanó és friss karalábénál, amit számos módon tölthetünk meg finomságokkal. A következő fogás gyorsan elkészíthető, finom és laktató is, bátran ajánljuk! A receptért kattints ide!

PÉNTEK

Spárgás csirkecombok misós vajban

Kattints a képre a receptért!

A fenti recept a spárgaszezon egyik sztárja lehet, mivel elkészítése viszonylag egyszerű (és méltán dicsőíti a tavaszt), mégis egy egyedülálló ízkombinációt alkotó fogást prezentálhatunk a miso-paszta, a vaj és citrom izgalmas elegyében. Tényleg nehéz mihez hasonlítani, ezt meg kell kóstolni! Kattints ide a receptért!

SZOMBAT

Rebarbarás galette

A galette egy olyan pite, ami teljesen szabadon készül, nem kell hozzá se forma, se semmi. A tésztája mindössze lisztből, vajból, cukorból és vízből áll, szerénysége ellenére mégis dekadens, omlós, egyszóval tökéletes. Most harsány rebarbara került a közepére. A teljes receptet itt találod!

VASÁRNAP

Bodzás-epres fool

Kattints a képre a receptért!

A fool egy tradicionális angol édesség, aminek két alapvető alkotóeleme az épp csak megfőzött gyümölcs és a sodó. Ezen kívül lehet még kekszet vagy piskótát is törni az aljára, a krémet és a gyümölcsöt pedig ízlés szerint ízesíthetjük. A tetejére került kevés friss eper, bodzavirág és némi aprított pisztácia is, hogy még tetszetősebb legyen. Kattints ide a receptért!

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Ezeket a recepteket is meg kell kóstolnod!

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Receptverseny

MUM, de jó! Bosch Ünnepváró Receptverseny indul

Van egy ünnepi recepted, aminek az elkészítéséhez több konyhai eszközt is használsz? Minél izgalmasabb a folyamata, annál nagyobb az esélyed, hogy nyerj egy Bosch konyhai robotgépet a most induló receptversenyünkön, görgess, és nézd meg a részleteket!

Legújabb receptek

Céklaravioli

Hideg előétel céklából nagyszerű ricottás-parmezános-citromhéjas töltelékkel, pont olyan, mint a legjobb olasz ravioli, csak még színesebb, ízletesebb. Nagyszerű lisztmentes ünnepi ...

Céklacarpaccio

Húsmentes carpaccio céklával. A hajszálvékony céklaszeleteket csodálatosan tálalhatjuk mandulaszósszal, zöldsalátával, csírával, magokkal, bogyós gyümölcsökkel, akár ...

3 napos mézeskalács-sajttorta

Egy igazi fűszeres karácsonyi finomság. A nevét azért kapta, mert a mézeskalácsok és a torta pihentetési ideje miatt 3 nap alatt készül el. Kóstoljátok meg! :)

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...