7 nap 7 étel – Klasszikus ebédek jönnek gyorsan, laktatóan

A sok újhullámos, újragondolós, esetleg nemzetközi recept mellett néha megkívánja az ember gyomra a jól ismert, szeretett, bevált, klasszikus ebédeket. Ezekkel lakhatunk jól a héten, ráadásul hosszas főzés nélkül.

Vannak ízek és ételek, amelyeket nem lehet megunni: ezek a hagyományos és házias receptek képesek újra és újra mosolyt csalni az arcunkra, arról nem is beszélve, hogy milyen jól tudunk velük lakni. Nézzünk most egy egész sor ilyen ételt, a hetünk ugyanis csak ezekről fog szólni.

HÉTFŐ

Lecsó római tálban

A lecsó receptjét ITT találod!

Indítsunk egy nagy tál lecsóval, a tál pedig kivételesen legyen római, mert ezzel az elkészítési módszerrel sokkal intenzívebb lesz az étel íze. Csodás nyári ízek, szaftos-zsíros élvezet: ezért szeretjük a lecsót.

KEDD

Könnyű rakott kel

A rakott ételek nagy kedvencnek számítanak sokaknál, például ez a szaftos, könnyed kelkáposztás egytál is csodás ebédötletnek bizonyulhat a hét második napján. Ha nagyobb adagot sütünk, akár másnapra is maradhat belőle.

SZERDA

Resztelt borjúmáj vörösborral

A resztelt borjúmáj receptjét ITT találod!

Ezzel a gyors (40 perces) fogással átvészelhetjük a szerdát: nem kell órákig főznünk, ráadásul a máj és a krumpli párosa igen ízes ebédet ad nekünk. A vörösbor pedig már csak a hab a tortán.

CSÜTÖRTÖK

Kapros-tejfölös túrógnocchi

A gnocchi receptjét ITT találod!

Lepjük meg magunkat csütörtökön egy túrós tésztával. Kivételesen nem csusza lesz (ez az egyetlen eltérésünk a teljesen tradicionális ételek vonalától), de azért ez a kapros-tejfölös gnocchi is elég klasszikusnak számít, ha az ízeiről van szó.

PÉNTEK

Szaftos pecsenye szalonnával

Egy nagy szelet szaftos hús mellett nem mehetünk el szó nélkül: főleg, ha ilyen jól néz ki, mint ez a fenti recept. A szalonna igazán mély aromát ad a pecsenyénknek, mellé egy kupac rizs ajánlott.

SZOMBAT

Margherita pizza

Pizzázzunk szombaton: a legegyszerűbb, leggyorsabb, házi lepény érkezik ízletes paradicsomszósszal, sajttal és bazsalikommal, hogy boldoggá tegyen minket. Mellé talán befér még egy friss saláta vagy hideg leves.

VASÁRNAP

A legszaftosabb rakott krumpli ropogós baconszórással

A rakott krumpli receptjét ITT találod!

Nem is lehetne mással zárni a hetet, mint egy szaftos, gazdag rakott krumplival. Kevés olyan ember van, aki erre nemet tudna mondani, bár nem is kell: süssünk egy nagy tepsivel, seperc alatt meglesz.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Ezeket a recepteket is meg kell kóstolnod!

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...