7 nap 7 étel – Ellenállhatatlan fogások, melyek másnap még finomabbak

Új hét kezdődik, ha pedig főzni kell, szeretnénk olyan ételeket készíteni, melyeket akár másnap is könnyen tudunk fogyasztani. Ezek az ételek nemcsak szépek, ellenállhatatlanul finomak is, ráadásul másnap még jobb az ízük!

Előre megtervezni a heti menüt, valljuk be, nem könnyű feladat. Bár mi minden napra ajánlunk valamilyen finomságot, az sem baj, ha a hétfői adagból keddre is marad, ezek a receptek ugyanis még másnap is ugyanannyira finomak, mint közvetlenül az elkészítés után.

HÉTFŐ

PadThai

A teljes receptért kattints ide!

Este is könnyen elkészíthető, gyors, laktató, és nem mellesleg egészséges recept, aminek igazán csak másnapra érnek be az ízei. Könnyen csomagolható, az irodában pedig érdemes lehet még egy kis darált mogyorót és néhány karikányi friss újhagymát vagy babcsírát rádobni a tetejére. Te nagyon jól fogsz vele lakni, körülötted pedig mindenki irigykedni fog rád, milyen mutatós és finom ételt eszel ebédre!

KEDD

Extra krémes cukkini- és tökrakottas

A teljes receptért kattints ide!

A rakott cukkiniknek sokféle variációja létezik, amelyek közül sok krémalapú. Ebben a verzióban tejből, vajból és lisztből készítettem besamel-mártást, ami nemcsak hogy plusz dekadenciát ad a rakottasnak, de sokkal kevésbé valószínű, hogy elválik, ha a cukkini levével találkozik. És persze a bónusz az igazán sajtos és roppanósra sült legfelső réteg, ami sajttól, pankomorzsától, parmezánforgácstól és fűszerektől lesz izgalmas.

SZERDA

Kapros-joghurtos svéd húsgolyók

A teljes receptért kattints ide!

A svéd húsgolyókat valószínűleg senkinek nem kell bemutatni, ám annál kevesebben állunk neki házilag is elkészíteni őket. Pedig igazán nem nehéz mutatvány, csak jó minőségű darált hús, egy tojás, és némi zsemlemorzsa kell hozzá. Na meg persze a fűszerek, hiszen attól lesz igazán különleges: fokhagyma, fehér bors, szerecsendió, szegfűbors - egyiket sem kihagyni! Mi most egy kis kaporral is megbolondítottuk a húsgolyókat, sőt, a szószba is raktunk. Köretként jöhet egy kis krumplipüré, de akár főtt krumpli is!

CSÜTÖRTÖK

Klasszikus szilvás gombóc

Ki mondta, hogy a szilvás gombóc nem lehet tökéletes ebéd? Íme egy roppant házias változat, amelyet idén ősszel sem érdemes kihagyni. A teljes receptért kattints ide!

PÉNTEK

Jambalaya gazdagon

A teljes receptet itt találod!

Ez az izgalmas fogás garantáltan feldobja majd a hét utolsó napját. Mennyi íz, szín, ráadásul nagyon laktató ételről van szó, amelyben csak a csípős szósszal kell óvatosan bánni.

SZOMBAT

A Brassói

A teljes receptet itt találod!

Csirkéből, sertésből, esetleg bélszínből? Megannyi kérdés, és még ennél is több „az igazi brassói aprópecsenye” elnevezésű recepttel találkozhatunk az interneten, pedig akárcsak egy jó pörköltnél vagy halászlénél, itt is mindenkinek a sajátja az „igazi”, az „eredeti”. Én nem is akarom újra feltalálni a brassóit, csak elmesélni, hogy miután kipróbáltam ezt a verziót, biztos, hogy mostantól csak így fogom készíteni!

VASÁRNAP

Citromos rántott csirke zöldségchipsszel és zöldfűszeres mártogatóssal

A teljes receptet itt találod!

Egy igazi klasszikus a rántott hús, most citromos pácban, őszies zöldségchipsszel és zöldfűszeres mártogatóssal. Imádjuk, a tökéletes vasárnapi ebéd, amiből még hétfőre is marad egy jó kis szendvicsbevaló!

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg a legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon vagy a YouTube-on!


Ezeket is készítsd el:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...