7 nap, 7 étel – Olcsón főzünk, mégsem maradunk éhen

Sajnos továbbra sem enyhül a teher: továbbra is minden, de minden elég költséges. Ez azonban ne vegye el a kedvünket, főzzünk továbbra is egész héten, gyors, megfizethető fogásokat!

Bármilyen magasan is repülnek az élelmiszerárak, főzni továbbra is kell, különben éhen maradunk. Válasszunk ezért olcsó recepteket, amelyekből laktató és finom ételek születnek. Igen, ez egy létező kategória, megannyi ízes falat kerülhet az asztalunkra ilyen körülmények között is. Lássuk, mit eszünk a héten!

HÉTFŐ

Chilis bab Gizitől

A chilis bab receptjéért kattints a képre!

Gyors étel, konzerv hüvelyesekből, némi hússal spékelve: ezzel biztosan jóllakik majd az egész család, ráadásul nem tartozik a legdrágább fogások közé sem.

KEDD

Régimódi krumplis palacsinta

Alig kell valami ezekhez a lepényekhez, ráadásul elég laktatóak is mellé. Magukban is fogyaszthatók, vagy egy kis tejföllel megkenve, reggelire, ebédre, vacsorára.

SZERDA

Polenta kelkáposztával

A polenta receptjéért kattints a képre!

Egyszerű, telítő, kukoricadarás fogás, amibe az olcsóbb zöldségek egyike, a kelkáposzta is belekerül. Önmagában is kitesz egy ebédet.

CSÜTÖRTÖK

Virslis hentestokány

A tokány receptjéért kattints a képre!

Hús helyett főzhetünk virslivel is: például ízletes, szaftos tokányt. Mellé csak egy adag tészta vagy rizs kell, és már meg is vagyunk a napi betevővel.

PÉNTEK

Tökipompos, a légiesen könnyű tésztájú kenyérlángos

Ezzel az ízes, minden jóval megpakolt kenyérlángossal űzzük el az éhségünket pénteken: ugyan a kelesztésre várni kell, de a holtidő alatt bőven foglalkozhatunk mással, utána pedig már hipp-hopp el is készül az ebéd.

SZOMBAT

Panzerotti, az olasz pizzás töltött lángos

A panzerotti receptjéért kattints a képre!

Egyszerű kelt tészta, még egyszerűbb töltelék, némi olajban sütés, és már készen is van a szombati ebédünk. Nem kell belőle sok, hogy megteljen a gyomor, mégis gyönyör lesz falatozni ezeket az olasz lángosokat.

VASÁRNAP

Ínycsiklandó és tartalmas borscs

Akár hús nélkül is megfőzhetjük ezt az elképesztő színű céklalevest, úgy is jól fogunk lakni vele. Igazi vasárnapi fogás, egy nagy kondér leves elég lesz az egész családnak.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Ezeket a recepteket is próbáld ki:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Sütés-főzés kockázatok nélkül – így lehet füstmentes az ünnep

Hoppá, ez odaégett! Ugye veled is előfordult már hasonló az ünnepi kapkodásban? Nem vagy egyedül – az ünnepek során a sietség ugyanúgy rossz tanácsadó lehet, mint a rutin. Mindegy, hogy a gyakorlatlanság, a túlzott magabiztosság vagy egy rosszul értelmezett régi recept miatt sütöd túl kissé az ételt, az eredmény ugyanaz: nem lesz olyan egészséges, mint amilyen lehetne. Állj meg egy pillanatra még az ünnepek előtt, és gondold végig, mit tehetsz, hogy ne csak ízletesek, de táplálóak is legyenek az ünnepi finomságok.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Téli feltöltődés a büki termálvíz erejével

Képzeljük el a pillanatot, mikor a szobából vagy akár a medencéből szemléljük a szállingózó hópelyheket, és lelkünket a megnyugvás szelleme járja át. Az év legzordabb, mégis csodás időszakában megérdemlünk egy kis kényeztetést, finom falatokat, lágy illatokat és stresszoldó kezeléseket.

Legújabb receptek

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...