Első látásra mindig megtévesztő a húsmentes étkek világa: az ember azt hiheti, hogy csupa könnyed, légies fogásról van szó, amelyek egyike sem képes igazán, de úgy igazán teltségérzetet adni. Nagy tévedés ez pedig – hús nélkül is elérhetjük ugyanazt a jóllakottsági fokot, mint állati eredetű hozzávalókkal, csupán a megfelelő receptekre lesz szükségünk hozzá. Szerencsénkre, most csupa ilyen érkezik az alábbi heti összeállításban, főzzük őket szívvel-lélekkel!
Nézd meg galériánkban a gyors, húsmentes heti recepteket:
Hús nélkül is jóllakunk, gyors nyári étkeinkkel
HÉTFŐ: Zöldbabos-paradicsomos lepény
Ki hallott már zöldbabos pizzáról? Valószínűleg kevesen, és ez bizony nagy hiba: a nyár zsenge hüvelyes zöldsége csodásan elhelyezkedik egy ropogós aljú, szaftos, paradicsomos lepényen, ami 30 perces ebédet jelenthet bármilyen sietős napon.
KEDD: Ázsiai paradicsomos tojás
Akár tojásos lecsó is lehetne, csupán pár országhatárral keletebbre: egy olyan ázsiai fogásról van szó, amit valószínűleg korábban még nem kóstoltunk. Ha feltör bennünk a kalandvágy és egy kicsit eltérnénk a magyar hagyományoktól, mindenképpen adjunk neki egy esélyt.
SZERDA: Zabpelyhes zöldborsófasírt
Ne higgye senki azt, hogy hús nélkül nem lehet fasírtozni, ugyanis a zöldségvilágban is akadnak olyan alapanyagok, amelyekből laktató, kívül ropogós, belül puha golyóbisokat formázhatunk. Ezek egyike a zöldborsó, ami ráadásul szezonális is!
CSÜTÖRTÖK: Scarpariello csupasajtos paradicsomszósszal
A csütörtöki fogás szóljon mindenkinek, aki hajlamos úgy gondolni a húsmentes étkezésre, mint paradicsomos tészták folyamatos egymásutánjára. Legyen ez a recept egy emlékeztető: hogy míg a tésztaételeken túl is van élet, ez nem jelenti azt, hogy mi, vegetáriánusok ne tudnánk egy igazán ütős paradicsomos tésztát összedobni.
PÉNTEK: Paradicsomos cukkiniragu
Amennyiben valakinek soknak tűnne a paradicsom, tudnia kell, hogy ez nem véletlen: így június közepe felé haladva hivatalosan is megindul a piros, lédús gyümölcsök szezonja, ami azt is jelenti, hogy egészen koraőszig csupa-csupa paradicsomos fogással boldogíthatjuk magunkat. Például ezzel a szaftos cukkiniraguval.
SZOMBAT: Egyszerű tejfölös zöldbableves
Maradtak még zöldbabok a hétfői lepénysütésből? Ne maradjanak árván, találjanak végső otthonra ebben a klasszikus, egyszerű és közkedvelt levesben. A kulcs a friss bab, no meg persze a rengeteg tejföl! Utána egy sütemény azért becsúszhat, nem?
VASÁRNAP: Vegán töltött paprika paradicsommártással
Nyár van, és attól még, hogy húsmentes hetet tartunk, nem kell lemondanunk az olyan napfényes klasszikusokról, mint a töltött paprika. Készíthetjük vegetáriánus (sőt, vegán) változatban is, isteni lesz!
Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!
Még több napfényes recept vár: