7 nap, 7 étel – seperc alatt elkészülő nemzetközi kedvencek

A világ különböző konyhái ugyan elsőre elérhetetlennek tűnhetnek – és nemcsak a földrajzi távolság, hanem a beszerezhetetlen alapanyagok miatt is – , pedig mi sem egyszerűbb, mint ezek közül néhányat az asztalra varázsolni. Akár hétköznap is!

Különleges, mégsem furcsa ételeket kóstolhatunk ezen a héten: gyorsan, olcsón és különleges hozzávalók beszerzése nélkül kényeztethetjük magunkat és családunkat egy világ körüli úttal. Jöjjenek a különböző nemzetek elbűvölő fogásai minden sallang nélkül: pont úgy, ahogy egy mozgalmas hétköznapon szükségünk van rájuk.

HÉTFŐ

Dupla sajtos rizottó rukkolával, szárított paradicsommal

Indítsuk a hetet egy 30 perces, istenien krémes és dekadnes, mégis megfizethető fogással (hiszen nem kell hozzá a világ összes parmezánja, csupán egy darab), ami nemcsak beindítja az előttünk álló hetet, hanem elrepít a napfényes Olaszországba is, bármilyen repjegy nélkül.

KEDD

Lengyel sárgaborsóleves

A lengyel sárgaborsóleves receptjét ITT találod

Kedden kelet felé kacsintgatunk egy tápláló leves miatt, ami után szinte már nem is kívánunk majd másodikat. Na jó, esetleg egy kis desszertet. Mély ízek, fantasztikus textúra, tápanyagban dús hüvelyesek: ez a leves mindenre képes.

SZERDA

Csirkés-mogyorós ázsiai tészta

A csirkés-mogyorós tészta receptjét ITT találod!

Egy különleges ázsiai tészta, mindössze 25 perc főzési idővel? Ráadásul tápláló, izgalmas ízeket felvonultató, mégis megfizethető fogás? Mindez lehetségessé válik szerdán ezzel a csirkés-mogyorós tésztával, amiről nem tudjuk, hogy a megfőzéséhez vagy az elpusztításához kell kevesebb idő.

CSÜTÖRTÖK

Paradicsomos spagetti húsgombóccal

Itt a csütörtök, és vele együtt egy újabb olaszos csoda: paradicsomszószos húsgombóc. Az étel talán nem is áll majd olyan távol a magyaros konyhától, talán néhány hamisítatlan itáliai ízt leszámítva. Lazítsunk az ízletes gombócokkal és az aromás szósszal.

PÉNTEK

Kínai édes-savanyú csirke párolt rizzsel

Egy isteni kínai wokétel, amit otthon is gyerekjáték elkészíteni. Azonnal pénteki hangulatot teremt majd a sok zöldség, a hús és az aromás szósz, amit egy nagy adag gőzölgő rizsre halmozhatunk.

SZOMBAT

Török pide Judit konyhájából

A török pide receptjét ITT találod / Fotó: Judit69

Pizza vasárnapra? Hát, igen is, meg nem is. Ez a pide ugyanis mondhatni az olasz lepény török verziója, amire a paradicsomszószon túl fűszeres darált hús is kerül. Ettől sokkal több lesz, mint egyszerű pizza, és sokkal laktatóbb fogás válik belőle, szombati ebédre épp tökéletes.

VASÁRNAP

Amerikai paprikás csirke pennével

Az amerikai paprikás csirke receptjéért kattints IDE

A hét utolsó napján a tengerentúlra látogatunk, ahol egy (talán európai bevándorlók ihlette?) fogás vár minket a paprikás csirke képében. Szaftos, paprikás, egy kicsit tejfölös, ráadásul tésztával tálalva! Mit lehet ezen nem szeretni?

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Színes, változatos és leleményes főzés minden évszakban:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...