7 nap, 7 étel – Maradékmentünk és spórolunk a két ünnep között

Lement az ünnepek első része, karácsony után szusszanhatunk egyet minden szempontból: a gyomrunk és a pénztárcánk is fellélegezhet végre. Főzzünk ezen a héten a maradékokból, olcsón, gyorsan.

Karácsony után sok mindent érezhetünk: hogy már nem bírunk többet enni, hogy minden energiát kisütöttünk és kifőztünk magunkból, hogy kong a pénztárcánk és talán a hűtőnk is az ürességtől. Nos, ez utóbbit azért érdemes felülvizsgálni, hiszen megbújhatnak a polcokon olyan maradékok, amelyekből csodás fogásokat varázsolhatunk az asztalra. Ráadásul kevés idő alatt, kevés energiával, így tényleg csak falatoznunk kell majd, és persze pihennünk sokat, sokat.

HÉTFŐ

Laktató pizzasaláta

A pizzasaláta receptjéért kattints a képre!

Kezdjük az ünnepi lakomák utáni hetet egy könnyed salátával, ami nem fogja úgy leterhelni a gyomrot, mégis kellemes teltségérzetet okoz majd. Talán meg is lesz hozzá minden alapanyag otthon, így vásárolnunk sem kell.

KEDD

Hortobágyi húsos palacsinta maradék sült húsból

A hortobágyi palacsinta receptjéért kattints a képre!

Ha esetleg maradtak az ünnepi étkezésekből sült húsok, akkor bátran felhasználhatjuk őket ebben a hortobágyiban. Bonyolultnak tűnik, de mivel a húsunk már megvan hozzá, sokkal egyszerűbb és gyorsabb lesz.

SZERDA

Olasz ricottagombócos spagetti

A ricottagombócos spagetti receptjéért kattints a képre!

Húsgombócok helyett ricottából gyúrt golyóbisok trónolnak ezen a nagy tál spagettin, miattuk pedig egyszerűbb és olcsóbb is lesz a recept, ami egy nagy serpenyőben összeáll. Kevesebb pénzköltés, kevesebb mosogatás, rengeteg jóllakás.

CSÜTÖRTÖK

Egyszerű resztelt máj

A resztelt máj receptjéért kattints a képre!

Borzasztóan gyorsan elkészülhetünk ezzel a klasszikussal, ráadásul még a pénztárcánk barátja is lesz, nem fog túl mélyen belenyúlni. Főzzünk hozzá krumplit, vagy együk a kedvenc köretünkkel.

PÉNTEK

Egyszerű bableves

A bableves receptjéért kattints a képre!

A szokásosnál is gyorsabban megleszünk majd a bablevesünkkel, ha száraz helyett konzerv hüvelyest használunk hozzá. Az ízélmény ugyanúgy meglesz, de legalább nem kell az egész napot a konyhában töltenünk vele.

SZOMBAT

Szilveszteri majonézes lencsesaláta

A lencsesaláta receptjéért kattints a képre!

Ágyazzunk meg a szilveszteri italozásnak egy laktató, de nem fullasztó lencsés salátával. Ebédre, de akár vacsorára is jó lesz, csak egy-két szép karéj kenyér kell hozzá.

VASÁRNAP

Maradékmentő virslis tészta

Hová kerülnek a szilveszterkor el nem fogyasztott virslik? Nos, ebbe az impozáns tésztába, ami akár a másnapot is képes elűzni, olyan szaftos és tartalmas.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Ezeket a recepteket is próbáld ki:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...