A kellemes idő ellenére kénytelenek leszünk minél hamarabb belátni, hogy a nyár bizony nem maradhat velünk örökre – készítsük fel magunkat a lombhullató évszakra, tegyük ezt szépen, fokozatosan és gyengéden, őszies ételeket készítve. Ezekhez a hónapokhoz valamiért kiválóan illenek a tartalmasabb, magyaros fogások, válogassunk hát ezek közül, álljon belőlük az egész hét menüje. Szaftos húsok, ízes levesek, paprikás szószok, készen állunk rátok!
Nézd meg galériánkban a hétre szánt magyaros fogásokat!
Őszre hangoló, magyaros villámételekkel lakunk jól
HÉTFŐ: Bolognai spagetti egyszerűen és gyorsan
A neve ugyan mást sugall, ez a szaftos húsos tészta valahogy mégis a magyar receptrepertoár részévé vált az évek során. Persze már nem sok köze van az eredeti olasz ételhez, de mindegy is, mi így szeretjük. Indítsuk vele a hetet, ha eleget főzünk, talán még másnapra is marad belőle!
KEDD: Karajszeletek paprikás-gombás szószban
Indulhat a gombázás: az őszi hangulat, a ködös idő, a hulló levelek valahogy akarva akaratlanul arra késztetik az embert, hogy hétről-hétre ismét elővegye ezt az alapanyagot és levest, paprikást, töltött húst vagy éppen szaftos szószt készítsen vele. Most ez utóbbi felhasználási mód lép porondra, de még hogy! Kár lenne kihagyni.
SZERDA: Zöldséges daragaluska leves
Az első két nap nehézkesebb, hússal dúsított ebédjei után kijár minden gyomornak egy kis pihenő. Daragaluskákkal telepakolt zöldségleves hozza el a megváltást: laktat, mégsem telít el borzasztóan, húsmentes, mégis van benne tartalom bőven. Merjük bátran!
CSÜTÖRTÖK: Egyszerű borsos tokány
Újabb klasszikus húsétel vár ránk a csütörtöki napon: a tésztával vagy nokedlivel tálalt szaftos ragu biztosan elnyeri majd minden családtag tetszését. Még valamennyit őriz a nyárból ízeiben, de tényleg már csak leheletnyi szinten, tartalmasságával már inkább az őszbe húz minket.
PÉNTEK: Káposztás cvekedli
Tudjuk le gyorsan a pénteki főzést egy seperc alatt elkészülő tésztával. A költséghatékony tészta bevetésével szinte két szempillantás alatt a tányérokra kerülhet a közönségkedvenc káposztás cvekedli. Készítsük ki hozzá mind a porcukrot, mind a borsot, hogy az édes és a sós tábor is elégedett legyen.
SZOMBAT: Egyszerű babfőzelék
A hétvégére azért készüljünk egy kiadósabb, mondhatni ünnepélyesebbnek ható ebéddel. Az első szabadnapon jelentse ezt a babfőzelék, ami klasszikusan, sallangmentesen kerülhet mindenki tányérjába: csak ezt a receptet kell követni a biztos sikerhez.
VASÁRNAP: Szalonnás-hagymás burgonyagratin
Persze, készíthetnénk rakott krumplit is, ezzel megkoronázandó az egész hetes főzést, de ha már eddig is ilyen finomságokat alkottunk a konyhában, akkor adjuk meg a módját a lezárásnak is. A hagyományos magyar recept helyett készítsünk el egy fokkal elegánsabb verziót, a gratint, ami elkészítésében egy cseppet sem bonyolultabb, és még az ízek terén is magyaros marad. Kész főnyeremény!
Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!
Ha még izgalmasabbá tennéd a heted, olvasd el ezeket a cikkeket: