7 nap, 7 étel – Nyáriasított, gyors fogások jönnek, hüvelyesekkel

Nyáron nem biztos, hogy sokat gondolunk a hüvelyesekre, pedig ezek a fehérjedús, laktató és viszonylag olcsó zöldségek bizony ilyenkor is az asztalra kerülhetnek. Mégpedig napfényes, nyári köntösben.

A nyári főzés sokkal inkább a zöldségekről szól, mert ezekben a hónapokban könnyebb hozzájutni a szezon friss és harsány alapanyagaihoz. Ezért lehet, hogy háttérbe szorulnak az olyan hozzávalók, mint például a hüvelyesek. Pedig egyrészt ezekből is van bőven szezonális zöldség, amit most érdemes beszerezni, másrészt nincs szégyen abban sem, ha előveszünk egy-két konzervet a nyári főzéshez. Jöjjenek a gyors, tápláló kedvencek!

HÉTFŐ

Zöldbabos penne császárszalonnával

A zöldbabos penne receptjét ITT találod!

Mindössze 30 perc alatt elkészül a hétfői ebédünk, amibe nem elég, hogy az első zsenge zöldbabok is belekerülhetnek, hanem ropogós császárszalonnával is kiegészül ez a szaftos tészta. Ha még nem használtuk így a babot, épp itt az ideje.

KEDD

Bazsalikomos borsókrémleves

Keddre készülhet például ez a 20 perces, villámgyors krémleves, amibe beleszórhatjuk a zsenge, hüvelyes (vagy persze a mindig megbízható mirelit) borsószemeket. Önmagában is elég laktató, mellé talán csak egy gyors tészta kell.

SZERDA

Mediterrán orzosaláta

Az orzosaláta receptjéért kattints IDE!

Használjuk a konzerv babot, de ne egy nehéz, fullasztó receptben, hanem ebben a nyárias, mediterrán salátában, amibe kerül tészta, friss paradicsom és krémes sajt is. Ezek teszik igazán izgalmassá és laktatóvá.

CSÜTÖRTÖK

Spenótos Csicseri Dahl

A dahl receptjét ITT találod!

Fűszereivel csábít ez az egyszerű, gyors indiai ragu, amiben a csicseri kapja a főszerepet. Aki talán ódzkodik ettől az ízvilágtól, az is adjon neki egy esélyt, kiváló bevezető fogás lehet az indiai ételek közé.

PÉNTEK

Olasz lupini saláta

A saláta receptje ITT található!

Ne tévesszen meg senkit ennek a fogásnak a könnyed, „salátás” kinézete, hiszen a hüvelyestől jól fogunk lakni, akár egy tányér után is. Az eredeti recept lupinivel készül (ami egy olasz hüvelyes), de persze bármilyen konzerv vagy főtt babbal is összedobhatjuk.

SZOMBAT

Egyszerű vajbabfőzelék

Nem telhet el ez a hét anélkül, hogy főznénk egy nagy fazék főzeléket zöldbabból. Gyors és laktató ebéd ez, ami egy ropogós fasírttal megspékelve még talán a finnyásabbaknak is csalogató lehet.

VASÁRNAP

Zöldséges aprópecsenye baconnel és tarhonyával

Egy teljes óra sem kell ahhoz, hogy a vasárnapi asztalra kerüljön ez a sokzöldséges húsétel, ami egy nagy halom tarhonya társaságában kiváló választás lesz a hét utolsó napjára.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Ezeket a recepteket is meg kell kóstolnod!

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...