7 nap, 7 étel – Az egyszerű raguk bűvöletében telik a hét

Nincs is jobb, mint gyorsan letudni a napi főzést, persze ez a gyorsaság csak akkor éri meg, ha a végén valami finom, laktató fogás kerül az asztalra. Szerencsére ennek a két feltételnek van közös metszete: ezek pedig a hipp-hopp elkészülő raguk. Ezekkel lakunk jól egész héten.

A szaftos, tartalmas raguk illata terjeng a levegőben: bizony, ezekkel a receptekkel fogjuk átvészelni ezt a hetet. Készülhetnek húsból, zöldségből, hüvelyesből (vagy mind a háromból egyszerre), tálalhatóak magukban, gabonakörettel, de tésztával is. Tényleg kimeríthetetlen tárházról van szó, válogassunk belőle kedvünkre!

HÉTFŐ

Egyszerű csicseriborsó-ragu

A csicseriborsó-ragu receptjét ITT találod!

Ennél egyszerűbb étel tényleg nem létezik: 30 perc, két konzerv, pár fűszer, és már tálalható is a forró, laktató és izgalmas csicseriragu. Mellé egy nagy kupac rizs dukál, ami felveszi a sok-sok szaftot, és kiegészíti az ételt.

KEDD

Kelkáposztás csirkeragu tarhonyával

A csirkeragu receptjéért kattints IDE!

Hússal (mégpedig csirkével), illetve kelkáposztával érkezik ez az izgalmas raguköltemény, amit az örök klasszikus tarhonya kísér. Gyorsan elkészíthető étel ez, amit még talán azok is meg fognak kóstolni, akik ódzkodnak a keltől.

SZERDA

Csirkés tészta zöldfűszeres hatzöldség-raguval

A csirkés tészta receptjét ITT találod!

Ilyen elegáns paradicsomos tésztát még biztos nem látott a világ. Persze nem is holmi egyszerű paradicsomos tésztáról van szó: a szószba hat, azaz hat különböző zöldség kerül, a tésztát pedig sült csirke egészíti ki. Jöhet vagy jöhet?

CSÜTÖRTÖK

Zöldséges ragu bulgurral

A zöldséges ragu receptjét ITT találod!

Néha a bőség zavara miatt nem tudjuk, hogy milyen zöldségből készítsünk ragut: néha azonban nem is kell. Belekerülhet a fazékba az általunk kedvelt összes féle és fajta alapanyag, ami aztán szaftosan, bulgurágyon kerül a tányérra. Csodás, nem?

PÉNTEK

Indiai karfiolragu

A karfiolragu receptjéért kattints IDE!

Még egy fantasztikus indiai zöldségragu, ami nemcsak fűszerekkel, de más fantasztikus ízekkel is tele van pakolva: kerül bele lime, kókusztej és gyömbér is, mindezek pedig egy felejthetetlen élménnyé teszik az ebédet.

SZOMBAT

Gyöngyhagymás-gombás csirkeragu

A gyöngyhagymás ragu receptjét ITT találod!

A gyöngyhagyma egy olyan kis csodálatos savanyúság, amit igen sok mindennel lehet párosítani. Például gombával és csirkehússal, tejszínes szósszal és egy halom frissen kifőtt tésztával. Tökéletes szombati ebéd.

VASÁRNAP

Klasszikus Ragù alla Bolognese

Természetesen nem lehet úgy raguról beszélni, hogy ne esne szó az örök klasszikus bolognairól. Ez ugyan nem kétperces recept, viszonylag sok idő kell hozzá, de egyrészről vasárnap ez a sok idő rendelkezésre áll, másrészről a végeredmény minden egyes percet megér.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Ezeket a recepteket is próbáld ki:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...