7 nap, 7 étel – húsos-hüvelyes fogásokkal éljük túl a hetet

A hüvelyesek a növényvilág fehérjebombái, így ezekkel gyorsan és olcsón jóllakhatunk. Tegyünk melléjük egy kis adag húst, és máris kész az ebéd vagy vacsora, ami után senki nem marad majd éhes. Csupa ilyen fogás érkezik erre a hétre, de ne higgyük, hogy bele fogunk unni a sok babba és borsóba: ugyanis a hüvelyesek és húsok kombinálásából rengeteg színes ételötlet születhet.

Amikor hüvelyest és húst pakolunk egy fazékba, valamilyen csoda történik a főzés során. Ebből a párosításból születnek a legtáplálóbb, leggyorsabb és legolcsóbb ételek, amelyek ráadásul tele vannak fűszeres ízekkel, kiválóan tunkolhatók. Miután pedig kiürült a tányér, annyira tele leszünk, hogy maximum már csak egy kis desszertre tudunk majd gondolni. Jól hangzik, ugye?

HÉTFŐ

Bud Spencer hagymás babja

Ha nincs kedvünk egy chilis babbal bajlódni, készítsünk a hét első napján hagymás babot. Ugyanolyan finom, ugyanolyan laktató, csak mérföldekkel gyorsabb. A kolbász és a szalonna teszi igazán fenségessé, nem csoda, hogy Bud Spencer is odavan érte.

KEDD

Zöldborsós sertéstokány

A tokány receptjéért kattintsatok IDE! / Fotó: Katharosz

Egy gyorsan összedobott, szaftos és ínycsiklandó tokánynál nem is kell több, ha az ember jól akar lakni. Az omlós sertéshús mellé a zöldborsó szegül társként, hogy még teljesebb legyen az étel élvezete.

SZERDA

Egyszerű mexikói húsragu

A húsragu receptjét ITT találjátok!

Csupán 30 percre lesz szükség ehhez a fűszeres-húsos raguhoz, ami vörösbabbal vagy abból készült pürével és egy nagy adag rizzsel a legfinomabb. A jóllakás garantált, repetázni persze mindig szabad.

CSÜTÖRTÖK

Egyedényes kolbászos csicseriborsó

Az egyedényes csicseri receptjét ITT találjátok!

Egy fantasztikusan szaftos egytálétel, ami elkészül mindössze 35 perc alatt, ráadásul tápláló csicseriborsó és ízgazdag kolbász is van benne? Ezt mind megkapjuk, ha elkészítjük a fenti képen látható csodát. Elő a kenyerekkel, indulhat a tunkolás!

PÉNTEK

Jerk csirkecombok babos rizzsel

A csirkecombok receptjét ITT találod!

Ki ne szeretné a sült csirkecombot? Főleg, ha egy fantasztikusan gazdag, babos rizzsel készül. Ez a fogás kevesebb, mint egy óra alatt összeáll, persze megenni sokkal gyorsabb folyamat lesz, az biztos.

SZOMBAT

Borsóleves csirkeszárnnyal

ITT megtalálod a borsóleves receptjét!

A hétvégén főzzünk egy nagy adag komfortos, békebeli levest, amiben a borsó (és más zöldségek) mellett helyet kap néhány csirkeszárny is. Ettől lesz a leves olyan hihetetlenül gazdag és ízletes.

VASÁRNAP

Marhahúsos pásztorpite

Egy hamisítatlan vasárnapi komfortfogással zárhatjuk a hetet, ha elkészítjük ezt a marhahúsos pásztorpitét. A hús mellett szereplő zöldségek (a répa és a zöldborsó), valamint a pite tetején terpeszkedő vastag krumplipüréréteg felejthetetlenné teszi majd a hét utolsó napját.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Még több izgalmas recept, ami csak arra vár, hogy kipróbáld:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Mirage étterem – Ahol a fővárosi minőség a vidékkel találkozik

A két éve felújításon átesett Mirage egy stílusos, mégis kellemes hangulatú étterem, a környék egyik legkiemelkedőbb vendéglátóhelye. A fürdőkomplexum vonzásában elhelyezkedő Mirage a Hotel Délibáb szálloda éttermeként nagyszabású célt tűzött ki maga elé: amellett, hogy ők a régió egyetlen széles választékú steak house-a, leendő degusztációs menüjükkel a fine dining iránt érdeklődő réteget is szeretnék magukhoz vonzani. Mint mondták, ez a 10 fogásos menü és a marhahúsuk az, ami valóban tükrözi azt a minőséget, amit ők képviselni akarnak a környéken és a hazai gasztronómiában egyaránt.

Címlapról ajánljuk

További cikkek