7 nap, 7 étel – húsos-hüvelyes fogásokkal éljük túl a hetet

A hüvelyesek a növényvilág fehérjebombái, így ezekkel gyorsan és olcsón jóllakhatunk. Tegyünk melléjük egy kis adag húst, és máris kész az ebéd vagy vacsora, ami után senki nem marad majd éhes. Csupa ilyen fogás érkezik erre a hétre, de ne higgyük, hogy bele fogunk unni a sok babba és borsóba: ugyanis a hüvelyesek és húsok kombinálásából rengeteg színes ételötlet születhet.

Amikor hüvelyest és húst pakolunk egy fazékba, valamilyen csoda történik a főzés során. Ebből a párosításból születnek a legtáplálóbb, leggyorsabb és legolcsóbb ételek, amelyek ráadásul tele vannak fűszeres ízekkel, kiválóan tunkolhatók. Miután pedig kiürült a tányér, annyira tele leszünk, hogy maximum már csak egy kis desszertre tudunk majd gondolni. Jól hangzik, ugye?

HÉTFŐ

Bud Spencer hagymás babja

Ha nincs kedvünk egy chilis babbal bajlódni, készítsünk a hét első napján hagymás babot. Ugyanolyan finom, ugyanolyan laktató, csak mérföldekkel gyorsabb. A kolbász és a szalonna teszi igazán fenségessé, nem csoda, hogy Bud Spencer is odavan érte.

KEDD

Zöldborsós sertéstokány

A tokány receptjéért kattintsatok IDE! / Fotó: Katharosz

Egy gyorsan összedobott, szaftos és ínycsiklandó tokánynál nem is kell több, ha az ember jól akar lakni. Az omlós sertéshús mellé a zöldborsó szegül társként, hogy még teljesebb legyen az étel élvezete.

SZERDA

Egyszerű mexikói húsragu

A húsragu receptjét ITT találjátok!

Csupán 30 percre lesz szükség ehhez a fűszeres-húsos raguhoz, ami vörösbabbal vagy abból készült pürével és egy nagy adag rizzsel a legfinomabb. A jóllakás garantált, repetázni persze mindig szabad.

CSÜTÖRTÖK

Egyedényes kolbászos csicseriborsó

Az egyedényes csicseri receptjét ITT találjátok!

Egy fantasztikusan szaftos egytálétel, ami elkészül mindössze 35 perc alatt, ráadásul tápláló csicseriborsó és ízgazdag kolbász is van benne? Ezt mind megkapjuk, ha elkészítjük a fenti képen látható csodát. Elő a kenyerekkel, indulhat a tunkolás!

PÉNTEK

Jerk csirkecombok babos rizzsel

A csirkecombok receptjét ITT találod!

Ki ne szeretné a sült csirkecombot? Főleg, ha egy fantasztikusan gazdag, babos rizzsel készül. Ez a fogás kevesebb, mint egy óra alatt összeáll, persze megenni sokkal gyorsabb folyamat lesz, az biztos.

SZOMBAT

Borsóleves csirkeszárnnyal

ITT megtalálod a borsóleves receptjét!

A hétvégén főzzünk egy nagy adag komfortos, békebeli levest, amiben a borsó (és más zöldségek) mellett helyet kap néhány csirkeszárny is. Ettől lesz a leves olyan hihetetlenül gazdag és ízletes.

VASÁRNAP

Marhahúsos pásztorpite

Egy hamisítatlan vasárnapi komfortfogással zárhatjuk a hetet, ha elkészítjük ezt a marhahúsos pásztorpitét. A hús mellett szereplő zöldségek (a répa és a zöldborsó), valamint a pite tetején terpeszkedő vastag krumplipüréréteg felejthetetlenné teszi majd a hét utolsó napját.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Még több izgalmas recept, ami csak arra vár, hogy kipróbáld:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Tartós árcsökkentés: 2021-es árakkal találkozhatsz az ALDI-ban

2024. november 21-től illetve 28-tól 57 közkedvelt zöldség, gyümölcs és friss hús árát tartósan csökkentettük, hogy valódi segítséget nyújtsunk a magyar családok számára. Az a célunk, hogy a mindennapi bevásárlást pénztárcabarátabbá tegyük – nemcsak az ünnepek előtt, hanem hosszabb távon is, hiszen a kedvező árak a karácsonyi szezon után is megmaradnak.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Elkészítettük a Bosch „MUM, de jó!” Ünnepváró Receptverseny első helyezettét,...

Lezárult a Bosch Ünnepváró Receptversenye, amire több, mint 140 recept érkezett. A három dobogós helyezés mellett egy különdíjat is kiosztottunk lelkes feltöltőink között. Az első helyet Judit69 nevű felhasználónk nyerte adventi kalácsával. A receptet a Bosch háziasszonyával, “Fűszeres” Bodrogi Eszterrel mi is elkészítettük, miközben leteszteltük a verseny főnyereményét, a Bosch MUM 5 konyhai gépet. A végeredmény egy szaftos, álompuha kalács lett, amely gyors finomság karácsonyra, mégis egyedi, ötletes és mutatós az ünnepi asztalon.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...