7 nap, 7 étel – Klasszikus fogások melengetnek a zord időben

Semmi nem melegíti jobban a lelket és a testet, mint egy hagyományos, klasszikus, jól ismert és szeretett étel. Főzzünk ezekből minél többet a héten, hogy ne fázzunk olyan nagyon a szürke időben. Persze gyorsan, macerázás nélkül.

Amikor hidegebbre fordul az idő, nincs nagyon mit tenni, be kell kapcsolni a fűtést. Persze ez nem csak a radiátort jelentheti: más technikákkal is melegen tarthatjuk magunkat, például komfortos, boldogító ételekkel. Ezen a héten csupa ilyen receptet készíthetünk el, frappánsan, rövid idő alatt, kellemes, laktató eredménnyel. Tartsunk klasszik hetet, mindenki nagy örömére!

HÉTFŐ

Túrós csusza

A túrós csusza receptjéért kattints a képre!

Egy nagy adag tészta mindig boldogságot okoz, főleg, ha szalonnásan, túrósan, tejfölösen készítjük. Ha időnk engedi, még egy harcsapaprikást vagy gyors lecsót is rittyenthetünk hozzá.

KEDD

Currywurst

A currywurst receptjéért kattints a képre!

A németek aztán tudják, hogyan kell rendesen virslit enni: először megsütik, majd fűszeres, pikáns szószban úsztatják őket. Ha épp rohanunk, zseniális gyors ebéd válhat belőle, de vacsorára is kiváló választás.

SZERDA

Legegyszerűbb paradicsomos rakott cukkini

A paradicsomos cukkini receptjéért kattints a képre!

Talán az egyik legjobb módja a borús idő elfelejtésének az, ha megidézzük a meleg, napfényes nyarat. Tegyük ezt a konyhában: készítsünk paradicsomos cukkinit. Használjunk eltett vagy boltban vett paradicsomkonzervet/szószt, cukkinit pedig ilyenkor is találhatunk. Csukott szemmel lesz teljes a hamis nyárélmény.

CSÜTÖRTÖK

Kapros juhtúrós sztrapacska füstölt szalonnával

A sztrapacska receptjéért kattints a képre!

Egy újabb tészta, ami határtalan komfortot teremt, és ehhez megint köze van a szalonnának (emlékszünk még a hétfőre?). A sztrapacska szaftosan, sok-sok tejföllel és juhtúróval az igazi, ne spóroljunk ezekkel.

PÉNTEK

Mediterrán húsgombócos ragu

A húsgombócos ragu receptjéért kattints a képre!

Húsgombócok paradicsomszószban: ennél tényleg nem lesz melengetőbb semmi. Fűszerezzük alaposan, formázzuk a kis gombócokat, majd tunkoljuk a sűrű szószt kenyérrel, vagy tálaljuk más körettel.

SZOMBAT

Fodros pozsonyi kocka

Lepjük meg magunkat egy édesen rakott tésztával, és ne érdekeljen senki más véleménye arról, hogy ez rendes ebédnek számít-e. Hideg van, korán sötétedik, szükségünk van...sőt, nem is: megérdemeljük az édes kényeztetést ebédidőben. Meg úgy általában bármikor.

VASÁRNAP

Sütőben sült töltött paprika

A töltött paprika receptjéért kattints a képre!

Zárjuk a hetet a komfortételek legkomfortosabbikával: készítsünk töltött paprikát, mégpedig a sütőben. A lassú, egyenletes hő fantasztikus mélységet ad a húsgolyós-paradicsomos egytálnak, amit vasárnap egy szelet kenyérrel tunkolva vagy főtt krumplival élvezhetünk.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Ezeket a komfortételeket is készítsd el otthon:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Tartós árcsökkentés: 2021-es árakkal találkozhatsz az ALDI-ban

2024. november 21-től illetve 28-tól 57 közkedvelt zöldség, gyümölcs és friss hús árát tartósan csökkentettük, hogy valódi segítséget nyújtsunk a magyar családok számára. Az a célunk, hogy a mindennapi bevásárlást pénztárcabarátabbá tegyük – nemcsak az ünnepek előtt, hanem hosszabb távon is, hiszen a kedvező árak a karácsonyi szezon után is megmaradnak.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Elkészítettük a Bosch „MUM, de jó!” Ünnepváró Receptverseny első helyezettét,...

Lezárult a Bosch Ünnepváró Receptversenye, amire több, mint 140 recept érkezett. A három dobogós helyezés mellett egy különdíjat is kiosztottunk lelkes feltöltőink között. Az első helyet Judit69 nevű felhasználónk nyerte adventi kalácsával. A receptet a Bosch háziasszonyával, “Fűszeres” Bodrogi Eszterrel mi is elkészítettük, miközben leteszteltük a verseny főnyereményét, a Bosch MUM 5 konyhai gépet. A végeredmény egy szaftos, álompuha kalács lett, amely gyors finomság karácsonyra, mégis egyedi, ötletes és mutatós az ünnepi asztalon.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...