7 nap, 7 étel – Gyors ebédeket főzünk, ünnepváró hangulatban

Ahogy egyre közeledik az ünnep, az életünket szépen-lassan bevonja a különleges, várakozó hangulat. Engedjük, hogy a konyhában is ránk találjon ez az érzés, és főzzünk ennek megfelelően egész héten.

Persze nem kell még elkezdeni a karácsonyi készülődést, de a hangolódásba már bátran belefoghatunk: főzzünk egész héten olyan fogásokat, amelyek amellett, hogy villámgyorsan megfőnek, ünnepi hangulatba is hoznak majd minket. Igen, egy csomó ilyen recept van, nézzük, melyik napra mi jut!

HÉTFŐ

Sárgarépás gnocchi

A sárgarépás gnocchi receptjéért kattints a képre!

Indítsunk egy különleges házi tésztával: a sárgarépa teljesen elvarázsolja a kis gnocchikat, és remélhetőleg azokat is, akik elfogyasztják. Még a sok gyurkászás is megbocsátható ennek az ételnek, hiszen olyan isteni.

KEDD

Barbár csirke

A barbár csirke receptjéért kattints a képre!

De mitől barbár egy olyan csirke, amit isteni ízekkel és karácsonyra hajazó illatokkal kerül elénk az asztalra? Nos, a válasz a húsra öntött sörben található, ami karamelles-fanyar aromájával szinte berobban az ízlelőbimbók közé. Jöhet egy comb?

SZERDA

Csőben sült kelbimbó zöldségágyon

A csőben sült kelbimbó receptjéért kattints a képre!

Hazánkban nem annyira elterjedt, de más országokban igen népszerű szereplő a karácsonyi asztalon a kelbimbó. Készítsünk hát egy ilyen csodás, csőben sült verziót, amivel kérdés nélkül jól fogunk lakni.

CSÜTÖRTÖK

Zöldséges édesburgonya-püré

Az édesburgonya-püré receptjéért kattints a képre!

Ugyan csak egy köret, de annak viszont elég különleges: szinte bármilyen sült hús, hal vagy zöldség mellett tálalhatjuk, és rögtön nagyot emel majd a fogás összképén. Akár a nagy napra is félretehetjük.

PÉNTEK

Ünnepi borleves

A borleves receptjéért kattints a képre!

Édesítsük meg a pénteket, főzzünk egy gyors, de annál ünnepélyesebb borlevest. Édesen, selymesen, elegánsan érkezik majd, és felkészít minket a hétvégére.

SZOMBAT

Klasszikus harcsapaprikás házi túrós csuszával

A harcsapaprikás receptjéért kattints a képre!

Igazi komfortétel a túrós csusza mellé kanalazott, fűszeres harcsapaprikás, amit kár lenne kihagyni ebben az időszakban. Szombat lévén készítsünk hozzá házi tésztát, persze, ha sietünk, a fodros kocka is megteszi. Így sokkal gyorsabban kanalazhatjuk majd a szaftot.

VASÁRNAP

Karalábé krémleves kakukkfüves-húsgombóccal

A karalábéleves receptjéért kattints a képre!

Egy különleges krémleves egy különleges napra: advent harmadik vasárnapján boldogan kanalazhatjuk majd ezt a selymes, húsgolyókkal telepakolt levest. Instant ünnepi hangulat, nem?

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Ezeket a komfortételeket is készítsd el otthon:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...