7 nap, 7 étel - minden, mi szem-szájnak ingere: villámgyors, mégis látványos fogások az egész hétre

Ugyan a mostani hét magában rejt egy hosszú hétvégét is, ez nem feltétlenül jelenti azt, hogy végtelen időnk jut majd a főzésre. Ha a négy dolgos munkanap után a konhya helyett a szabadban is szeretnénk egy kis időt tölteni, nagyon gyors és laktató fogásokra lesz szükségünk.

A gyors főzés nem egyenlő az összecsapott főzéssel, és a villámreceptekből is készülhetnek esztétikus csodák. Ezt a következő receptek is bizonyítják, hiszen kevesebb, mint egy óra alatt elkészíthetőek, mégis látványossá teszik az adott étkezést. Elő a fakanállal (és a kamerával is)!

HÉTFŐ

Szupergyors avokádókrémes spagetti

Ez a legegyszerűbb, legkrémesebb avokádós tészta a világon, és egészen biztosan a kedvencetek lesz. Kevesebb, mint 20 perc alatt elkészül, és azonnal tálalható. Ez most egy vegán verzió, de ti nyugodtan reszelhettek rá parmezánt, vagy süthettek mellé fűszeres csirkemellcsíkokat. Érdemes belőle nagy adagot készíteni, mert garantáltan elfogy. Hétkezdőnek pont jó lesz, a receptet ITT találod.

KEDD

Gyors répás falafel a sütőből

Nézd meg a répás falafel receptjét ITT!

A legjobb nyári bogyó a falafel! Készítsétek sárgarépával, hogy még lazább legyen a gyomornak, és üdítőbb látvány a szemnek. Köztudott, hogy bő olajban kell sütni, de most a nagy hőségre való tekintettel inkább dobjuk be a forró sütőbe, hogy belül még omlós, kívül viszont roppanós legyen. Ha szeretnétek a keddi menü részévé tenni, kattintsatok IDE.

SZERDA

Csirkemellel töltött cukkinitekercs Rubint Rellától

A csirkemellel töltött cukkinitekercs receptjéért kattints IDE!

A cukkinis ötletekből soha nem lehet kifogyni. Nem véletlenül olyan népszerű: finom, könnyen variálható és nagyon egészséges. Ez a fogás szinte éttermi látványt nyújt, mégis mindössze 40 perc az elkészítése. A csirkétől ráadásul nagyon tápláló is lesz. Főzd meg szerdára, ITT van hozzá a recept.

CSÜTÖRTÖK

Zöld vegán shakshuka

Egy jó shakshuka mindig jó ötlet, hiszen egyszerű és finom, tele finomnál finomabb zöldségfélékkel. Klasszikus, paradicsomos receptből jó pár verziót mutattunk már nektek, így ezúttal egy zöld verziót hoztunk nektek, rengeteg spenóttal turbózva. Teljesen vegán recept, így a shakshukára jellemző tojás sincs benne - helyette egy kevés bulgurt csempésztünk bele, illetve érett avokádót szeleteltünk rá tálaláskor. Fessük zöldre a csütörtököt, a receptet ITT találjuk.

PÉNTEK

Padlizsános-kecskesajtos grillszendvics

A padlizsános-kecskesajtos grill szendvics receptjéért IDE kattints!

Ha az ünnepnapon inkább kikapcsolódni mennénk vagy családi rendezvény köt le bennünket, csökkentsük minimálisra a konyhában töltött időt. A szendvics gyors megoldás lehet, de ha már belekezdtünk, ne aprózzuk el. Egy olvadó sajtos, zöldséges grillszendvics tökéletes választás, fussuk át a receptet ITT.

SZOMBAT

Egytepsis morzsás sült lazac burgonyával

Az egész heti rohanós főzés után szusszanjunk egyet a hétvégén, készítsünk egy gyorsan összedobható, tápláló és ízletes fogást, amit az omlósra sült lazachús és a ropogósra pirult morzsa csodálatos harmóniája tesz tökéletessé. Mindezt kevesebb, mint egy óra alatt. A csodarecept ITT olvasható.

VASÁRNAP

Bazsalikomos-mozzarellás csirke

Gyors és könnyed étel csirkemellel, rengeteg sajttal, paradicsommal és bazsalikommal: minden, amire vasárnap szükségünk van. Kellemes és látványos zárása lesz ez egy igazán esztétikus ételekkel tűzdelt hétnek. Receptért kattints IDE.


Másra vágysz? Ezeket a nyári recepteket is próbáld ki!

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...