7 nap 7 étel – Gyors és olcsó(bb) fogások kevés főzési idővel

A nyár kellős közepén kevésbé vágyunk nagyon húsos, forró ételekre, a múlt heti hírek hallatán pedig sokan már most azon gondolkodhatnak, hogyan lehet majd még kevesebbet használni a sütőt és a tűzhelyet, ezzel is mérsékelve a havi fogyasztást. Bár még van időnk azon agyalni, hogyan főzzünk a hidegebb hónapokban, mi a nagy melegben most olyan ételeket ajánlunk, melyek gyorsan, egyszerűen, viszonylag olcsón elkészülnek, kevés főzési idővel.

Bár nem ígérjük, hogy főzés nélkül is meg lehet úszni a hetet, igyekszünk olyan recepteket ajánlani, melyek gyorsan elkészülnek minimális főzési idővel, és amelyek nemcsak finomak, de laktatóak is.

HÉTFŐ

Taboulé Lakatos Márktól

Kattints a képre a receptért!

Negyed óra alatt elkészítheted ezt az ízletes és színes finomságot, melyet most hazai idényzöldségekkel tehetsz még jobbá. Használj pár gerezd paradicsomot, paprikát, dobd fel valamilyen friss kerti fűszernövénnyel, ha pedig esetleg még hiányozna valami, morzsolj rá egy kis fetát vagy krémfehérsajtot. A kuszkusz elkészítése sem igényel sok időt, másnap pedig a maradékot is remekül felhasználhatod köretként. A receptért kattints ide.

KEDD

15 perces gombás csirkemell

Amíg a rizs fő (vagy akár használhatjuk az előző napról megmaradt kuszkuszt is), készítsd el egy serpenyőben negyed óra alatt ezt a szuperízletes gombás csirkét, amihez csak néhány egyszerű fűszerre lesz szükséged. A teljes receptet ide kattintva olvashatod el.

SZERDA

Egyedényes Mac&Cheese

Kattints a képre a receptért!

Akár az otthon található maradék sajtdarabokat is felhasználhatod ebbe a gyors, negyedórás tésztaételbe. Előre szólunk, a legjobb sajtos makarónikat frissiben, még forrón érdemes elfogyasztani, szerencsés esetben pedig még mosogatni sem kell sokat, ugyanis csak egy tálat kell felhasználnod a főzéshez. A receptért kattints ide!

CSÜTÖRTÖK

Grízes tészta csokoládés meggymártással

Kattints a képre a receptért!

Igazi klasszikus egy kicsit felturbózva! A grízes tészta egyszerű, gyors és pénztárcabarát, mi most meggyel ajánljuk a fogyasztását, de természetesen egy finom kanál lekvár is tökéletes lesz hozzá, ha nincs meggy a háznál. A receptet ide kattintva olvashatod el.

PÉNTEK

Selymes-krémes gyümölcsleves a nyár legjavából

Ez a leves napokig remek előétele lesz az ebédeknek, de ha napközben, két étkezés között kívánod meg, akkor sem bűn egy-két pohárkával iszogatni belőle, és néha ráharapni azokra a mennyei gyümölcsökre, amelyeket most kínál nekünk a természet. A teljes receptért kattints ide!

SZOMBAT

Meggyes clafoutis, a legegyszerűbb krémes tejpite

Kattints a képre a receptért!

Nem múlhat el a hét sütemény nélkül! Még rengeteg meggyet találunk a fákon és a zöldségeseknél is. Ha rajtunk múlik, a héten csak ezen az egy napon kapcsoljuk be a sütőt, ezért a hatalmas tejpitéért azonban érdemes lesz, mert egy nagyon szaftos, nagyon ízletes gyümölcsös desszertet kaphatsz cserébe. A receptért kattints ide!

VASÁRNAP

Cukkinis nokedli olasz paradicsomszósszal

Kattints a képre a receptért!

Magyar-olasz fúzió a javából! Ha egy igazán friss, gyors és laktató ételre vágysz a hétvégén, amelyből nem baj, ha kimarad a hús, akkor ezt a cukkinis nokedlit ki kell próbálnod! A receptért kattints ide!

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Ezeket a recepteket is meg kell kóstolnod!

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...