A nyári főzés mindig egy nagy dilemma: isteni fogásokat hozhatunk össze a legzamatosabb szezonális alapanyagokból, közben mégis hajlamosak vagyunk kevesebb időt tölteni a konyhában a hőség vagy a pihenési vágy miatt. Nos, szerencsére mindenre van megoldás: ezen a héten olyan recepteket készíthetünk, amelyek mellett a kecske is jóllakik, és a káposzta is megmarad. Mondjuk ironikusan sem kecske, sem káposzta nem lesz az étlapon.
HÉTFŐ
Igen, padlizsánból is készíthetünk fasírtot, ráadásul nagyon egyszerű módon. Ízben nyárias a paradicsomtól, és ha szeretnénk, még valamilyen főzeléket is összedobhatunk mellé, bár magában is elég laktató.
KEDD
Rengeteg színes, harsányan roppanós zöldség: erre van szükségünk a nagy nyári melegben. Könnyed kinézetük ne tévesszen meg minket, ezekkel a tekercsekkel igenis el lehet telni, persze egy nyárias leves mindig jól jöhet melléjük. Tekintve, hogy főzni sem nagyon kell a tekercseket, lesz bőven időnk minden másra.
SZERDA
Bazsalikomos-mozzarellás csirke
Tomboló nyári hangulat egy tányéron: paradicsom, bazsalikom, olvadós sajt és omlós csirke. Ez mind a miénk lehet ebédre, mindössze 40 perc alatt.
CSÜTÖRTÖK
Tökfőzelék tej- és gluténmentesen
Nem maradhat el nyári heti főzés egy gyors tökfőzelék nélkül. Ez a verzió most épp mindenmentes, persze maradhatunk a klasszikus verziónál is. Mindegy, melyiket főzzük, a nagy tál főzelék felett ülve garantáltan boldogok leszünk.
PÉNTEK
Egy villámgyors, munkahétzáró saláta ez, amiben rengeteg íz és állag keveredik, ezáltal pedig megszületik a tápláló ebéd vagy vacsora, amire egy fárasztó nap végén szükségünk van. Ráadásul kedvünk szerint alakíthatjuk az összetételét, azt tehetünk bele, amit akarunk, és ami épp otthon van.
SZOMBAT
Hideg hajdinatészta mogyorószósszal és zöldségekkel
Nincs is jobb a nagy nyári melegben egy hideg tésztánál. Persze nem másnapos, melegítés nélküli ételről van itt szó: ez a különleges, mégis egyszerűen összehozható ázsiai fogás direkt hidegen van tálalva. Nyers zöldségek, egy isteni szósz és laktató tészta kerül a tányérba.
VASÁRNAP
Laskagombás csirkemell zöldpesztóval
Vasárnapra jöhet valami húsos, ami mégsem veszi el az összes időnket, és nem terheli le túlságosan a gyomrunkat. A gomba és a pesztó képében kap két ízletes társat a sült csirke, az egészet pedig egy adag tészta teszi telítővé.
Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!
Ezeket a recepteket is meg kell kóstolnod!