Ötvözzük a héten a jóllakást a gyorsasággal: készítsünk zöldségben gazdag levest, különleges lecsót, gyors pitét és még egy sor ínyenc receptet. Elfelejthetjük a többórás konyhában ügyködést és várakozást, az elkövetkezendő hét napon az időnket bárhol máshol eltölthetjük majd. Ez persze nem magától lesz így, hanem az alábbi receptek teszik lehetővé a nagy szabadságunkat – lássuk hát, mi készül hétfőtől-vasárnapig!
Nézd meg galériánkban a heti gyors, laktató fogások receptjét!
Nyárias menü garantál jóllakást és gyorsaságot
HÉTFŐ: Zöld vegán shakshuka
Ne riadjunk vissza se a vegán, se a shakshuka szavaktól: ez a receptnév igazából csak egy kicsattanóan zöld és egészséges zöldségragut takar. A klasszikus, paradicsomos-tojásos verzió helyett kerül bele többek között spenót és bulgur is – nem lehet nem szeretni.
KEDD: Ropogós kukoricás fritters
Aki azt hiszi, hogy ilyen könnyed fogásokkal nem lehet jóllakni, bátran egyen meg hármat-négyet az alábbi kukoricás lepénykékből... és majd utána beszélünk újra. Kívül ropogós, belül ízes és puha, ráadásul a szezon legsárgább, friss kukoricái is belekerülhetnek. Mártogatni kötelező!
SZERDA: Grillkolbászos töltött cukkini
Nyár lévén megengedhetünk magunknak egy-két receptbeli változtatást. Persze, a töltött cukkinit készíthetnénk darált hússal is, de ha több izgalomra vágynánk, daraboljunk fel pár grillkolbászt és azokat rejtsük el a kivájt zöldséghajókban. Sok sajt=sok öröm.
CSÜTÖRTÖK: Menemen (török lecsó)
És ha már változások: nyissunk kicsit más konyhák, más ételek felé is: készítsünk el például a magunk magyaros lecsója helyett egy török verziót. Nincs is ám olyan nagy eltérés a két recept között, mégis épp elég ahhoz, hogy egy kis színt vigyünk a mindennapi étkezésünk megszokásai közé.
PÉNTEK: Zöldséges-tojásos galette
A galette tipikusan nem olyan ételnek néz ki, mint ami gyorsan és maceramentesen elkészül. De ne hagyjuk magunkat becsapni a látszat által: mind a töltelék, mind a tészta, sőt, még az összeállítás is gyerekjáték, az idő nagy részében pedig csak lógatnunk kell a lábainkat, arra várva, hogy végre megsüljön a pite. Hány szelet jöhet?
SZOMBAT: Corn chowder, az amerikai, zöldséges kukoricaleves
Ha már a keddi ebédhez úgyis veszünk pár cső kukoricát, dobjunk még néhányat a kosárba, hogy elkészíthessük szombatra a világ legjobb kukoricalevesét. Az amerikai corn chowder talán nem a legnyáriasabb étek, de vétek lenne kihagyni a lehetőséget, hogy megfőzhessük konzervmentesen, frissen, a csőről vágott szemekkel.
VASÁRNAP: Cukkinimuszaka
Míg általában és a hagyomány szerint a muszaka padlizsánnal készül, ugyanúgy kerülhetnek bele vékony cukkiniszeletek is. Így legalább megússzuk a zöldség elősütését, mivel az gyorsabban megpuhul, mint a lila héjú, szivacsos húsú társa. A cserén kívül persze minden marad a régi: szaftos darált hús, selymes besamel és hajszálvékony krumpli vár a muszakán belül.
Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!
Nyári ötletek, amikkel feldobhatod a főztöd: