Készítsünk a héten nyárias színekben pompázó, ízektől kicsattanó ételeket! Az alábbi válogatásban szereplő fogások egyik legjobb tulajdonsága, hogy nagyon hamar megvagy velük. A másik kiemelkedő jellegzetességük pedig az, hogy szuper laktatóak! Neked melyik lesz a kedvenced? A török pide, a hagyományos töltött paprika, az eredeti pásztortarhonya vagy esetleg a fodros pozsonyi kocka?
Nézd meg galériánkban a heti gyors, laktató fogások receptjét!
HÉTFŐ: Mustáros csirkecombok serpenyőben
A képen látható igencsak mutatós mennyei csirkecombos ételt elsősorban a jó minőségű mustár teszi különlegessé. De ha azt szeretnénk, hogy még ennél is több íz kerüljön ebbe az extrán szaftos finomságba, akkor tegyünk bele egy kevéske mézet is! Ne habozzunk, és készítsük el mihamarabb!
KEDD: Villámgyors török pide
A pide a törökök pitéje, amit különféle izgalmas feltétekkel szoktak elkészíteni, és gyakran jellegzetes csónakalakot ölt. Most a pide egy megúszós verzióját szeretnénk elkészíteni, amelyhez leveles tésztára, párolt spenótra, morzsolt juhsajtra és tojásra lesz szükségünk. Garantáljuk, hogy egy morzsa se marad majd belőle!
SZERDA: Töltött paprika hagyományosan
Ha laktató ételekről van szó, akkor nem hiányozhat a listáról a klasszikus töltött paprika, ami annyira jó, hogy még hidegen is simán megesszük. Ti mivel szoktátok párosítani, főtt krumplival vagy egy nagy vekni kenyérrel? Mert mi bizony mindkettővel!
CSÜTÖRTÖK: Lasagne-leves
Nem létezik olyan ember, aki a képet elnézegetve nem kívánná meg ezt az ínycsiklandozó lasagne-levest. Nem véletlen, hiszen ez a csodás, húsgombócos-tésztás paradicsomleves képes egy az egyben visszaadni a világhírű olasz tésztaétel jellegzetes ízvilágát!
PÉNTEK: Pásztorpite szaftosan-sajtosan
Kevés olyan tökéletes fogás létezik a világon, mint a képen látható ínycsiklandozó angol pásztorpite, hiszen egy olyan ételről beszélünk, ami gyakorlatilag köret és húsétel egyszerre. A mennyei zöldséges darált húsos ragut gazdag, krémes burgonyapüré takarja be, a kettőt pedig sütőben kell tökéletes színűre pirítani.
SZOMBAT: Fodros pozsonyi kocka
Egy gyors és édes, rakott tésztára vágyunk? Akkor a pozsonyi kocka lesz a tökéletes választás. A vargabélesre sokban hasonlító finomságot ezúttal mákkal és baracklekvárral bolondítjuk meg, de készíthetünk diós verziót is.
VASÁRNAP: Az eredeti (és nagyon szaftos) pásztortarhonya
Zárjuk a hetet egy igazi magyar klasszikussal, a pásztortarhonyával, hiszen megvan benne a zsír, a hagyma, a paprika és a hús is, tehát minden, ami a magyar szívnek és gyomornak kedves. Ha úgy tartja kedvünk, akkor a húst lecserélhetjük kolbászra. De egy biztos, hogy a szalonna nem hiányozhat az ételből! Készítsünk be hozzá sok-sok savanyúságot, csípős paprikát, vagy egy karéj fehér kenyeret!
Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!
Nyári ötletek, amikkel feldobhatod a főztöd: