7 nap, 7 étel – Gyors levesek, tészták, húsételek hozzák zsákban a meleget

Ahogy a népi közmondás férfitriója, úgy a héten készített gyors receptek is azon munkálkodnak majd, hogy minél hamarabb elhozzák számunkra a langyos, napfényes tavaszt...no meg persze a kellemes jóllakást.

Manapság már nem lehet olyan magabiztosan hagyatkoznunk a népi időjóslatokra, hiszen a globális felmelegedés kissé átvette az irányítást ezen a téren. Abszolút nem biztos tehát, hogy idén Sándor, József és Benedek tényleg elhozzák majd híres zsákjukban a jobb időt, az azonban teljesen garantált, hogy az alábbi, gyors ebédekkel telepakolt heti menü tartós jóllakást hoz majd az egész családnak. Nézzük, milyen fogások fértek bele az előttünk álló hét napba!

HÉTFŐ: Házi pesztós tészta

Házi bazsalikompesztós szélesmetélt parmezánnal, bazsalikomlevelekkel tálalva
Házi pesztóval lesz a legfinomabb

Egy villámgyorsan összedobható pesztós tészta sosem okoz csalódást, válasszuk hát ezt hétfőn, ha tényleg semmi időnk nincs a főzésre. Még úgy is szempillantás alatt megleszünk vele, ha magunk készítjük a bazsalikomos krémet hozzá: tényleg nem lesz bonyolult!

KEDD: Temesvári tokány

Temesvári tokány: szaftos, zöldbabos húsragu, főtt rizzsel tálalva
Egy magyaros klasszikus, jó sok szafttal

Sajnos még nem használhatunk hozzá friss, zsenge zöldbabot, de sebaj, a mirelit is megteszi. Szerencsére a fagyos zöldséggel is ugyanolyan ízes, szaftos tokányt főzhetünk keddre, ami mellé a rizs szinte kötelező, nehogy kárba vesszen az a sok finom szósz.

SZERDA: Olasz csalánleves tésztával

Olasz csalánleves tésztával
Nem kell félni tőle, nem harapnak a levelek!

Bizony, a csalán levelei (megfelelő előkészítés után) bátran fogyaszthatóak, nem szurkálják össze-vissza az ajkakat. Persze, ha mégis ódzkodunk tőle vagy még nem találunk az éledező erdőben friss leveleket, megfőzhetjük az egyszerű olasz levest spenóttal, sóskával vagy medvehagymával is.

CSÜTÖRTÖK: Hummuszos tészta sült paradicsommal és olajbogyóval

Hummuszos tészta olajbogyóval, paradicsommal
Gyors, laktató, egészséges: kell ennél több?

Egy leleményes szakács kezében szinte bármiből tésztaszósz válhat: a mai napon épp a hummusz kerül terítékre, amit magunk is készíthetünk, de akár a boltban is beszerezhetünk (a lényeg, hogy jó minőségű legyen). Mellé már csak a kedvenc zöldségeinkre, olajbogyókra vagy más tetszőleges finomságokra lesz szükség, és már kész is a laktató ebéd.

PÉNTEK: Caldo Verde - a portugál kolbászos kelkáposztaleves

Caldo verde: portugál kelkáposztaleves kolbásszal, burgonyával
Az ízek ismerősek lehetnek, a fogás mégis különleges élményt nyújt

Újabb mediterrán kitekintés: a portugáloktól kölcsönözzük pénteki fogásunkat, azonban a magyar gyomornak sem lesz ismeretlen egy-két alapanyag és íz. Burgonyával, kelkáposztával és kolbásszal van tele ez a leves, ami gazdagságában már inkább főétel: ennek tudatában tervezzünk vele.

SZOMBAT: Tavaszi medvehagymás gnocchi

Házi medvehagymás gnocchi tejföllel, reszelt sajttal tálalva
Frissítő, tavaszias tésztaétel

Hétvégen lévén nekifoghatunk időigényesebb (de ugyanúgy maceramentes) recepteknek is, például készíthetünk házi gnocchit. A burgonyás tésztában csodás kis szín- és ízfoltokat képez a pikáns zöldfűszer, ennek ízét a tálalásnál sem értelmes elnyomni.

VASÁRNAP: Citromos-olívás tepsis csirke

Citromos csirkecombok olajbogyóval, tepsiben
Jó nagy tepsit süssünk belőle!

Persze vasárnapra jusson azért egy kiadós húsétel: a csirkecombokat tavaszias hangulatban citrommal frissíthetjük, és karakteres olajbogyókkal egészíthetjük ki. A szaftos, tepsiben sült húsok az egész család kedvencei lesznek, ez garantált!

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Tedd még tavasziasabbá a konyhád alábbi cikkeink segítségével:

Legújabb receptek

Körtelekvár

A legzamatosabb körtékből érdemes főzni ezt az ízgazdag lekvárt, ami elsőre ugyan szokványosnak tűnhet, azonban egy aprócska kiegészítőtől a lehető legkülönlegesebb ...

Fűszeres almakompót

Talán nem teljesen olyan, ahogy a nagyi készítette, azonban ő is boldogan nyaldosná az ujjait, miután belekóstolt ebbe a fűszeres almakompótba. Egyetlen apró mozdulattal sokkal mélyebb, ...

Piteformában sült sajtos fasírtfészek

Nekem szilikonos pite formám van, amiből egyszerűen kijön miután megsült. Ez az étel az egyik kedvenc nálunk, sokszor készítem. Legalább 6 db formához elég ez a húsmassza, mivel maga a ...

Hozzászólások (0)

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Egyszerű tojásfasírt

Nem feltétlenül kell hús a szaftos fasírthoz: erre kiváló példa az alábbi recept, amelyben tojás, zsemle és egy nagy csokor zöldfűszer alakul aranybarna és ízes pogácsákká. ...

Fokhagymás csülök tepsiben sütve

A családban egyedül én szeretem a csülköt, ezzel most magamnak kedveskedtem. Nem egy könnyű és diétás étel, de ritkán azt hiszem megengedhető. Paprikás krumplival és savanyú ...

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!