Manapság már nem lehet olyan magabiztosan hagyatkoznunk a népi időjóslatokra, hiszen a globális felmelegedés kissé átvette az irányítást ezen a téren. Abszolút nem biztos tehát, hogy idén Sándor, József és Benedek tényleg elhozzák majd híres zsákjukban a jobb időt, az azonban teljesen garantált, hogy az alábbi, gyors ebédekkel telepakolt heti menü tartós jóllakást hoz majd az egész családnak. Nézzük, milyen fogások fértek bele az előttünk álló hét napba!
HÉTFŐ: Házi pesztós tészta

Egy villámgyorsan összedobható pesztós tészta sosem okoz csalódást, válasszuk hát ezt hétfőn, ha tényleg semmi időnk nincs a főzésre. Még úgy is szempillantás alatt megleszünk vele, ha magunk készítjük a bazsalikomos krémet hozzá: tényleg nem lesz bonyolult!
KEDD: Temesvári tokány

Sajnos még nem használhatunk hozzá friss, zsenge zöldbabot, de sebaj, a mirelit is megteszi. Szerencsére a fagyos zöldséggel is ugyanolyan ízes, szaftos tokányt főzhetünk keddre, ami mellé a rizs szinte kötelező, nehogy kárba vesszen az a sok finom szósz.
SZERDA: Olasz csalánleves tésztával

Bizony, a csalán levelei (megfelelő előkészítés után) bátran fogyaszthatóak, nem szurkálják össze-vissza az ajkakat. Persze, ha mégis ódzkodunk tőle vagy még nem találunk az éledező erdőben friss leveleket, megfőzhetjük az egyszerű olasz levest spenóttal, sóskával vagy medvehagymával is.
CSÜTÖRTÖK: Hummuszos tészta sült paradicsommal és olajbogyóval

Egy leleményes szakács kezében szinte bármiből tésztaszósz válhat: a mai napon épp a hummusz kerül terítékre, amit magunk is készíthetünk, de akár a boltban is beszerezhetünk (a lényeg, hogy jó minőségű legyen). Mellé már csak a kedvenc zöldségeinkre, olajbogyókra vagy más tetszőleges finomságokra lesz szükség, és már kész is a laktató ebéd.
PÉNTEK: Caldo Verde - a portugál kolbászos kelkáposztaleves

Újabb mediterrán kitekintés: a portugáloktól kölcsönözzük pénteki fogásunkat, azonban a magyar gyomornak sem lesz ismeretlen egy-két alapanyag és íz. Burgonyával, kelkáposztával és kolbásszal van tele ez a leves, ami gazdagságában már inkább főétel: ennek tudatában tervezzünk vele.
SZOMBAT: Tavaszi medvehagymás gnocchi

Hétvégen lévén nekifoghatunk időigényesebb (de ugyanúgy maceramentes) recepteknek is, például készíthetünk házi gnocchit. A burgonyás tésztában csodás kis szín- és ízfoltokat képez a pikáns zöldfűszer, ennek ízét a tálalásnál sem értelmes elnyomni.
VASÁRNAP: Citromos-olívás tepsis csirke

Persze vasárnapra jusson azért egy kiadós húsétel: a csirkecombokat tavaszias hangulatban citrommal frissíthetjük, és karakteres olajbogyókkal egészíthetjük ki. A szaftos, tepsiben sült húsok az egész család kedvencei lesznek, ez garantált!
Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!
Tedd még tavasziasabbá a konyhád alábbi cikkeink segítségével:
Hozzászólások (0)
A hozzászólás íráshoz belépés szükséges!