Manapság a legtöbb munkahely környékén található legalább egy olyan étterem vagy menza, ahol az ember viszonylag jutányosan egyszerű ebédhez juthat. De mennyivel szebbek azok a hetek, amikor nem erre kell hagyatkoznunk, hanem saját készítésű irodai ebédet vihetünk magunkkal reggel. A heti összeállításba csupa ilyen recept került: pikk-pakk elkészíthető ételek, amelyek meglepően jól viselik, ha egy kis dobozba gyömöszölve áthurcoljuk őket a fél városon. Persze ugyanúgy elfogyaszthatók iskolában/egyetemen, de akár otthon is.
Nézd meg galériánkban a gyors irodai ebédeket, kattints a képre a receptekért!
Irodakompatibilis ebédeket főzünk, jó zöldségesen
HÉTFŐ: Almás-kéksajtos kukoricasaláta
Hétfő van, ilyenkor talán még az átlagosnál is jobban rohanni kell, hisz' a fejünk talán még flig a hétvégében ragadt. Ilyen napokra egy könnyű recept dukál, a héten készíthetünk például majonézes kukoricasalátát. De nem ám olyan sima unalmasat, hanem kéksajttal és almával izgalmassá tett verziót – egy kiflivel/zsemlével elcsomagolva fejedelmi lakoma lesz.
KEDD: Tésztában sült gombás fasírt
Hogyan transzportálhatjuk a fasírtot anélkül, hogy az összenyomódjon, illetve olyan formában, amit akár egy dobozból, kézzel is el tudunk majszolni két meeting között? A leveles tésztás csomagolás mindkét problémára kiváló megoldást jelent, a belsejébe pedig szaftos, gombával spékelt húskenyér kerül. Jó, mi?
SZERDA: Smashburger taco
Na de az már csak nem lehetséges, hogy egy hamburgert el tudjunk vinni magunkkal a munkába? Vagy mégis? Nos, a smashburger taco épp ezt teszi lehetővé: egy tortillalapon vegyülnek az ízes alapanyagok: fűszeres darált hús, friss zöldségek és gazdag szósz teszi teljessé az élményt, akár otthon, akár az irodában.
CSÜTÖRTÖK: Szőlős-diós csirkés wrap
A tortilla lesz a csütörtöki ebéd főszereplője is, amibe csirke, szőlő és dió ízes triója kerül. A tekercsek könnyedén elszállíthatóak az irodába, melléjük pedig készíthetünk egy gyors kevert zöldsalátát is.
PÉNTEK: Almás csirkenyársak
A grillszezont idézi pénteki ebédünk, ezzel is némi erőt adva az utolsó munkanaphoz. Ha nehezen megy a munka, gondoljunk arra a nyársakat falatozva, hogy nemsokára már a szabad ég alatt süthetjük őket az illatosan pattogó tűzön.
SZOMBAT: Citromos karalábéleves
Végre vége a munkahétnek, jöhet a lazulás: tavaszi frissességével ez a karalábéleves egy tányérban testesíti meg a hétvégi semmittevést. Ízesítsük jó sok citrommal, hogy kellően aromás legyen, a főétellel pedig ne is bajlódjunk, inkább süssünk egy tepsi süteményt, és élvezzük a szombati napsütést.
VASÁRNAP: Sokmagvas rántott sajt rizibizivel, tartárral
Retró érzelmek közt tölthetjük a vasárnapot, egy, a kockásterítős éttermek hangulatát idéző rántott sajttal. Mellé nagy adag rizibizi, pikáns tartármártás és egy pohár málnaszörp kerüljön: így nyeri el értelmét a vasárnapi ebéd.
Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!
Még több tavaszi recept és íz vár az alábbi cikkekben: