Az ünnepeket megelőző napokon mindig furcsán felemás helyzetbe kerül a konyhai munka: ugyan sokat főzünk, sütünk, sürgölődünk és készülődünk, mégis a fáradozásunk gyümölcse gyakran csak napokkal később lesz kóstolható. Ilyenkor, amikor a sonkafőzés és süteménysütés kerül a figyelem középpontjába, forduljunk olyan megbízható receptek felé, amelyek kevés időt és energiát kérnek tőlünk, mégis képesek minket jóllakatni.
HÉTFŐ
Hétfőn ezek a dundi gombócok gurulnak a tányérunkra: túróval és juhtúróval készülnek, az ízharmóniáról pedig a friss kapor jelenléte gondoskodik. Érdemes hozzájuk tejfölt illetve pirított szalonnapörcöt is kínálni, hogy teljes legyen az élmény.
KEDD
Ha kívánjuk a bundás húsok komfortos, házias élményét, de megúsznánk a panírozás maceráját, a párizsi szelet lesz a megmentőnk. A tejes pácolás gondoskodik arról, hogy a hús tökéletesen szaftos maradjon, ezért semmiképp se hagyjuk ki.
SZERDA
A megúszós tészták királya kihúz minket a csávából: főzzünk egy nagy fazékkal belőle szerdán, és lakjunk jól belőle akár a következő napon is. Talán még bevásárolni sem kell majd hozzá.
CSÜTÖRTÖK
Medvehagyma-krémleves túrógolyóval
Ha nincs idő, főzzünk levest, mégpedig a szezonális sztárból, a pikánsan üde medvehagymából. Persze ahhoz, hogy jóllakjunk vele, kelleni fognak a gombócok is: ezekkel pakoljuk tele a tálat.
PÉNTEK
Nagypénteken egy böjtös, de kifejezetten húsvéti fogás vár ránk: készítsünk egy nagy adag tojásos nokedlit! Ennél a receptnél tényleg jobban járunk, ha nagy mennyiséggel dolgozunk, így ugyan hosszabb ideig kell a tésztát szaggatnunk, de egy másnapra is elegendő mennyiségű nokedli lesz a jutalmunk. Tojás pedig úgyis lesz otthon.
SZOMBAT
Akár előre is elkészíthetjük ezt az egyben sült, zöldségekkel teletömött szeletet: így az elfogyasztás napján csak elő kell vennünk a hűtőből. Hidegen is megállja a helyét, például saláták vagy egy gyors főzelék társaságában.
VASÁRNAP
Ha az idei ünnepen valami másra vágyunk a klasszikusok helyett (esetleg melléjük), adjunk egy esélyt ennek az ízes, szaftos, medvehagymás rakott krumplinak. Minden kötelező elem megtalálható benne, ráadásul tavaszi aromák járják át az izgalmas kiegészítőknek köszönhetően.
Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!
Még több húsvétra hangoló tartalom: