7 nap, 7 étel – Őszies ételeket főzünk, gyorsan, kevés pénzből

Az ősznek rengeteg csodás íze van, és ezekkel ilyenkor érdemes főzni, mert komfortos, melengető levesek, egytálételek és tészták születhetnek belőlük. Ezt fogjuk tenni a héten, gyorsan és kevés pénzből.

Az ősz nemcsak a lassan bekúszó hidegről és a levélhullásról szól, hanem a kellemes, komfortos ízekről is, amelyek az évszakkal járnak. A gomba, a karfiol, az alma mind elhozzák a megfelelő hangulatot, melléjük pedig aromás fűszerek társulnak, hogy teljessé tegyék az élményt. Persze a praktikusságnak is marad hely: gyors, olcsó ételek születhetnek ebben az őszi kavalkádban, nézzük, mi a menü!

HÉTFŐ

Almás csirkenyársak

Ugyan a nyár grillpartijait idézi ez a fogás, mégis egészen őszies hangulatot áraszt a sült alma és hús kombinációja. Vigyük tovább ezt a vonalat: fűszerezzük a nyársakat kakukkfűvel, rozmaringgal, és tálaljuk krémes krumplipürével.

KEDD

Pirított gomba karfiolgaluskával

A pirított gombás karfiolgaluska receptjéért kattints a képre!

Bizony, a karfiolból is lehet galuska, mégpedig milyen isteni galuska. Mellé pirított gombák társulnak, és az így születő recept egy hamisítatlan őszi ízbomba.

SZERDA

Gombás-csirkés pappardelle

Gyors tészta érkezik, mégpedig tejszínesen-krémesen, gombával és csirkével. Jól fogunk lakni vele, nem fogunk vele sokat bajlódni, ezért mindenképpen megéri a dolog.

CSÜTÖRTÖK

Csirkemell Dubarry módra füstölt sajttal

Ezen a klasszikus Dubarryn rengeteget dob a füstölt sajt jelenléte, amitől sokkal ősziesebb ízt is kap a fogás. Tálaljuk rizzsel, élvezzük a puha karfiol és az omlós hús keringőjét.

PÉNTEK

Kényeztető burgonyás lángos

A kényeztető krumplis lángos receptjéért kattints a képre!

Pénteken süssünk egy nagy adag lángost, de nem akármilyet, hanem krumplisat! Gyors sütés olajban, majd forrón fogyasztás, utána lusta döglődés a kanapén. Jól hangzik?

SZOMBAT

Egészben sült citromos csirke

Egy egész csirkét megvenni gazdaságosabb, mint a külön csirkerészeket, ráadásul egy igazán kiadós ebédet rittyenthetünk belőle (sőt, még a maradékokat is felhasználhatjuk). Süssük citromosan, dobjunk mellé krumplit, zöldségeket!

VASÁRNAP

Klasszikus magyaros gombaleves vajgaluskával

A klasszikus gombaleves receptjéért kattints a képre!

Töltsük a vasárnapot ezzel a húsmentes, de mégis borzasztóan laktató levessel: mindössze egy óra alatt megfő, és az egész család örülni fog neki.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Ezeket a recepteket is próbáld ki:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...