Akinek van kamrája, tudhatja, milyen kettős arcú helyiség is az élelmiszerek tárolója: amikor tele van, hajlamosak vagyunk megfeledkezni tartalmának nagy részéről, míg ha üresnek tűnik, általában akkor tudjuk kihozni belőle a legtöbbet. Most ez utóbbi helyzetekre fogunk koncentrálni, ugyanis egész héten olyan ebédeket készítünk a gyorsaság jegyében, amelyek nagyrészt mind a kamrából táplálkoznak – mégis kellően laktatóak.
Nézd meg galériánkban a heti gyors és laktató kamraajánlatot!
Feltúrjuk a kamrát gyors és laktató ebédekért
HÉTFŐ: Csilis-babos kukoricaleves
Ne mindig chilis bab szülessen a legtöbb kamrában megtalálható zöldségkonzervekből: egyesüljenek például ebben a laktató levesben, ami még a legrohanósabb hétköznapon is könnyedén összedobható.
KEDD: Martha Stewart kedvenc tonhalsalátája
A híres amerikai szakácskönyvíró és gasztroguru bizony tudja, hogyan kell összeállítani egy igazán ütős tonhalsalátát: lessük el tippjeit, de azért bátran helyettesítsük a hozzávalókat, ha épp valamelyik nincs ott a kamránkban. Hideg, de borzasztóan laktató ebéd vagy vacsora is válhat a konzervhalból.
SZERDA: 2 hozzávalós spenóttészta
Nemcsak spenótból, de tulajdonképpen bármilyen leveles zöldségből készíthetünk házi tésztát, ha egy aprítógépben leturmixoljuk, majd lisztet keverünk hozzá. Megformázhatjuk a látható módon gnocchinak, de más formátumot is választhatunk neki (szélesmetélt, spaghetti), ahogy a szószt is alakíthatjuk az otthon elérhető alapanyagok szerint.
CSÜTÖRTÖK: Gyors hagymás bab
Bud Spencernek elég volt ahhoz, hogy nagy pofonokat osszon ki, hát nekünk is biztosan jó lesz gyors csütörtöki ebéd gyanánt a hagymás bab. Kenyérrel tunkolni a legjobb, de egy adag rizst is főzhetünk mellé.
PÉNTEK: A mi kuszkuszsalátánk
A modern konyhák nagy része már rendszeresen használja a kuszkuszt, így feltételezhető, hogy mindig akad belőle valamennyi a kamrában. Ha ez az állítás igaz, már készülhet is a gazdag kuszkuszsaláta – az alábbi receptben javasolt kiegészítőkkel, vagy bármi mással (sajt, zöldség, savanyúság, mag, konzerv hüvelyes, zöldfűszer), ami akad otthon.
SZOMBAT: Egyedényes Mac & Cheese
Nem véletlenül készítik olyan gyakran a tengerentúlon ezt a selymes sajtos tésztát: összeállítása gyerekjáték, valamint nem terheli a pénztárcát sem. Összetevői pedig valószínűleg most is ott pihenek a kamrában/hűtőben. Ez a mai verzió ráadásul egy fazékban készül: további izgalmas ok a kipróbálásra.
VASÁRNAP: Prasorizo
Technikailag egy görög rizottóféleség, amelybe nagyrészt hagymák kerülnek. Ha ezek pont megvannak otthon, bele is vághatunk, ha nem, akkor kénytelenek leszünk kicsit improvizálni. De ennyi talán belefér így vasárnap.
Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!
Még több segítség az ízes, színes főzéshez: