7 nap, 7 étel – Kevés pénzből is finomat alkotunk

Amikor szorosabbra kell húzni a kosztpénzt őrző buksza száját, akkor bizony elő kell vennünk az olyan recepteket, amelyek szinte a semmiből is képesek finom ebédet rittyenteni. Lássunk most 7 ilyen receptet!

Az olcsón főzés egyre nehezebb, és ami régen filléresnek számított, ma már nem az, így kénytelenek leszünk a relatíve legköltséghatékonyabb dolgokat választani, és velük főzni egy héten át. Persze aggodalomra semmi ok, isteni fogások születnek majd, jól fogunk lakni, az egyszer biztos. Nézzük, mi vár ránk a következő héten!

HÉTFŐ

Currys csicseriborsó bulgurral

A csicseris ragu receptjéért kattints a képre!

A csicseriborsó (mint sok más hüvelyes) rendkívül laktató, így elég mellé egy kis kolbász, némi fűszer, és egy halom friss bulgur: már kész is a laktató, olcsó ebéd.

KEDD

A legkrémesebb spenótfőzelék 7 perces tojással

A spenót receptjéért kattints a képre!

Egy jó spenóttal gyorsan elűzhetjük az éhséget, főleg, ha egy kevés krumpli is kerül mellé. A tojás pedig már tényleg csak a hab a tortán.

SZERDA

Leggyorsabb hamis carbonara

Ugyan nem az eredeti carbonarát kapjuk ebédre, de ez a tejszínes verzió is ugyanolyan finom lesz. Ráadásul villámgyors recept, így akár egy szempillantás alatt az asztalra varázsolhatjuk.

CSÜTÖRTÖK

Kapros káposztaleves

A káposztaleves receptjéért kattints a képre!

PÉNTEK

A legegyszerűbb krumplifőzelék

Jöjjön pénteken egy kis burgonyás szeretet, főzzünk a gumókból savanykás főzeléket. Magában is laktat, persze egy-egy fasírt vagy tükörtojás sem árthat.

SZOMBAT

Gyors hagymás bab

Nincs is jobb szombati élmény egy szaftos babragu tunkolásánál. Ehhez a feladathoz egy nagy karéj friss kenyér ajánlott, persze mindenki úgy és azzal tunkol, amivel szeretne. A lényeg a hagymás bab a maga fűszeres, szaftos, isteni létével.

VASÁRNAP

Vegán székelykáposzta gombával

Nem, kérem nincs itt semmi szentségtörés, csupán egy székelykáposzta, amiből éppenséggel kihagytuk a húst. Ettől némileg olcsóbb lett, viszont az étel nem lett rosszabb. Ugyanolyan szaftos, ugyanolyan fűszeres, és még egy kis gomba is jutott bele, hogy véletlenül se maradjunk éhesek.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Ezeket a recepteket is próbáld ki:

Legújabb receptek

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...