7 nap, 7 étel – egy színes, illatos és ízletes, érzéki villámmenü

A gyors és praktikus főzés ritkán hagy helyet a kreativitásnak, az olyan ételek készítésének, amelyek nemcsak laktatnak, de élvezetet is nyújtanak. Pedig simán belefér egy rohanós hétbe is néhány olyan fogás, ami valamilyen módon magával ragad minket, esetleg azokat, akiknek főzünk.

A főzés sokunknak legtöbbször arról szól, hogy minél hamarabb, minél kevesebb munkával valami laktatót varázsoljunk az asztalra. Ezzel természetesen nincsen semmi baj, és nem is kell mindenkinek minden áldott nap Michelin-csillagos fogásokat főznie. Azonban minimálisan több konyhában eltöltött perccel mégis létrehozhatunk olyan finomságokat, amelyek a szemnek és más érzékszerveknek is kedvesek lesznek. Tegyük boldoggá magunkat, tegyünk boldoggá másokat a főztünkkel!

HÉTFŐ

Csirkés Alfredo (Chicken Alfredo)

A Csirkés Alfredo teljes receptjéért kattints IDE

Legyen ez a hétfő egy amúgy is különleges hét még különlegesebb első napja. Lepjük meg Valentin-nap alkalmából a kedvesünket (vagy önnön magunkat) ezzel az egyszerű, mégis kissé romantikus tésztaétellel.

KEDD

Sörbundás rántott gomba remuláddal

A rántott gomba receptjét ITT találod

Készítsünk rántott gombát a panírozás minden macerája nélkül! A sörtészta nemcsak gyors megoldás, hanem némi változatosságot is hoz a megszokott morzsás külsőhöz képest. Ráadásul 40 perc alatt elkészülünk vele, ami egy mozgalmas keddi napon jól jön.

SZERDA

Sült karfiol tahiniszósszal

A karfiol egészen olcsó alapanyag, amit megannyi érdekes módon elkészíthetünk. Ha túllépnénk a morzsás klasszikuson, süssük meg sütőben a zöldséget, mellé pedig készítsünk krémes, szezámmagos öntetet.

CSÜTÖRTÖK

Szaftos sütőtökös-gombás sült csirke

A sült csirke receptje ITT található

Vegyük meg az utolsó szezonális sütőtökök egyikét, és dobjunk össze vele egy krémes-szaftos, zöldséges sült csirkét. Egy nagy kupac rizzsel isteni ebéd vagy vacsora válhat belőle.

PÉNTEK

Krémes polenta mézes körtével és kéksajttal

A krémes polenta receptjéért kattints IDE

Lazítsunk pénteken ezzel a villámgyors, krémes polentával, amire most két ízletes-illatos feltét kerül. Finom, zamatos körtét még biztos fogunk találni, és talán a kéksajt sem üríti majd ki teljesen a pénztárcánkat.

SZOMBAT

Klasszikus becsinált leves

A becsinált leves receptjét ITT találod

Szombaton boldogítson minket ez a színpompás, zöldségekkel telepakolt, savanykás leves. Friss, aromás, egészséges, klasszikus: csak néhány hívószó, ami biztosan meghozza a kedvünket a levesfőzéshez.

VASÁRNAP

Spenótos tészta csirkével

A spenótos tészta receptjét megtalálod ITT

Elképesztő zöld szín, tápláló sült csirke és izgalmas, spirálos tészták teszik ezt a vasárnapi ebédet különlegessé. Rendelkezik egy tésztaétel gyorsaságával, mégis sokkal több annál.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Még több izgalmas recept, ami csak arra vár, hogy kipróbáld:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Tartós árcsökkentés: 2021-es árakkal találkozhatsz az ALDI-ban

2024. november 21-től illetve 28-tól 57 közkedvelt zöldség, gyümölcs és friss hús árát tartósan csökkentettük, hogy valódi segítséget nyújtsunk a magyar családok számára. Az a célunk, hogy a mindennapi bevásárlást pénztárcabarátabbá tegyük – nemcsak az ünnepek előtt, hanem hosszabb távon is, hiszen a kedvező árak a karácsonyi szezon után is megmaradnak.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Elkészítettük a Bosch „MUM, de jó!” Ünnepváró Receptverseny első helyezettét,...

Lezárult a Bosch Ünnepváró Receptversenye, amire több, mint 140 recept érkezett. A három dobogós helyezés mellett egy különdíjat is kiosztottunk lelkes feltöltőink között. Az első helyet Judit69 nevű felhasználónk nyerte adventi kalácsával. A receptet a Bosch háziasszonyával, “Fűszeres” Bodrogi Eszterrel mi is elkészítettük, miközben leteszteltük a verseny főnyereményét, a Bosch MUM 5 konyhai gépet. A végeredmény egy szaftos, álompuha kalács lett, amely gyors finomság karácsonyra, mégis egyedi, ötletes és mutatós az ünnepi asztalon.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...