A húsvéti menü friss, tavaszi ízei és alapanyagai mind megjelennek ezen a héten, hiszen egy kicsit már elkezdünk az ünnepre hangolódni. Persze továbbra is gyorsan elkészülő fogásokat láthatunk majd alant, amelyek mégsem hajlandóak lemondani az elképesztően izgalmas ízekről.
HÉTFŐ
Joghurtos lencsesaláta füstölt lazaccal és retekkel
Indítsuk a hetet egy nagyon könnyű, mégis alaposan laktató salátával. A fő energiabomba itt a lencse, persze a többi hozzávaló is segít abban, hogy az egész napot jóllakottan pörögjük végig. A retek hozza az ismert és szeretett húsvéti ízeket, egy szokatlan, mégis különleges párosítás keretében.
KEDD
Kedden készítsük el ezt az energikus levest, ami nem egy, nem kettő, hanem sok különböző hagyma erejével üdít fel minket. Szinte hihetetlen, hogy fél óra alatt el is készül.
SZERDA
Ugyan mi húsvétibb a tojásnál, és mi kedvesebb a házi szakács szívének, mint egy tartalmas, 25 perc alatt elkészülő pörkölt. Ez a két dolog egyesül most a szerdai fogásunkban, ugyanis tojáspörkölt készül, mégpedig megannyi baconnel megspékelve.
CSÜTÖRTÖK
A hét elején használt retek levele ne kerüljön a kukába, ugyanis szükségünk lesz rá ahhoz, hogy megalkossuk csütörtökre ezt a fantasztikus színű és még fantasztikusabb ízű rizottót. És ne riasszon el minket a szó: nem lesz itt órákig tartó kevergetés. Csupán 45 percnyi főzés, és voilá.
PÉNTEK
Sonkás-hagymás-tojásos rakott tészta
Egy jó szaftos rakott tésztánál kevés megnyugtatóbb étel van, erre a komfortra pedig biztosan szükségünk lesz a hét utolsó munkanapján. Ugyan a sütés kicsit rápakol az elkészítésre, ez alatt az idő alatt bármi mást is csinálhatunk. Hamisítatlan húsvéti ízek, krémes tészta, gyerünk!
SZOMBAT
Tepsis tócsni spenóttal, baconnel és tojással
A tócsnisütés általában egy igen időigényes és macerás feladat, azonban mindezt a stresszt könnyen elkerülhetjük, ha a kisebb lepénykék helyett egy nagy tepsis tócsnit készítünk. Tojással, sonkával (vagy szalonnával) és spenóttal kiegészítve tagadhatatlanul húsvéti hangulatot áraszt.
VASÁRNAP
Gombás-sajtos tepsis hús újhagymával
Vasárnapi ebédnek nem is választhatnánk jobb ételt, mint ezt a szaftos, gombával és sajttal sült hússzeletet. Az elkészítése se nem túl bonyolult, se nem túl hosszú, és az újhagymával egy kis húsvéti vonalat is belevihetünk.
Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!
Még több izgalmas recept, ami csak arra vár, hogy kipróbáld: