7 nap, 7 étel – húsvétra hangoló, gyors tavaszi ebédek várnak

Lassan már karnyújtásnyira kerül hozzánk a tavaszi ünnepe, a húsvét. És ha ugyan nem is állunk neki kalácsot sütni és sonkát főzni, már ezen a héten is készíthetünk néhány olyan fogást, ami ízben, hangulatban egy kicsit már a húsvétra hajaz.

A húsvéti menü friss, tavaszi ízei és alapanyagai mind megjelennek ezen a héten, hiszen egy kicsit már elkezdünk az ünnepre hangolódni. Persze továbbra is gyorsan elkészülő fogásokat láthatunk majd alant, amelyek mégsem hajlandóak lemondani az elképesztően izgalmas ízekről.

HÉTFŐ

Joghurtos lencsesaláta füstölt lazaccal és retekkel

A joghurtos lencsesaláta receptjéért kattints IDE!

Indítsuk a hetet egy nagyon könnyű, mégis alaposan laktató salátával. A fő energiabomba itt a lencse, persze a többi hozzávaló is segít abban, hogy az egész napot jóllakottan pörögjük végig. A retek hozza az ismert és szeretett húsvéti ízeket, egy szokatlan, mégis különleges párosítás keretében.

KEDD

Sokhagyma-krémleves

Kedden készítsük el ezt az energikus levest, ami nem egy, nem kettő, hanem sok különböző hagyma erejével üdít fel minket. Szinte hihetetlen, hogy fél óra alatt el is készül.

SZERDA

Tojáspörkölt baconnel

A tojáspörkölt receptjét ITT találod!

Ugyan mi húsvétibb a tojásnál, és mi kedvesebb a házi szakács szívének, mint egy tartalmas, 25 perc alatt elkészülő pörkölt. Ez a két dolog egyesül most a szerdai fogásunkban, ugyanis tojáspörkölt készül, mégpedig megannyi baconnel megspékelve.

CSÜTÖRTÖK

Reteklevélpesztós rizottó

A reteklevélpesztós rizottó receptjét ITT találod!

A hét elején használt retek levele ne kerüljön a kukába, ugyanis szükségünk lesz rá ahhoz, hogy megalkossuk csütörtökre ezt a fantasztikus színű és még fantasztikusabb ízű rizottót. És ne riasszon el minket a szó: nem lesz itt órákig tartó kevergetés. Csupán 45 percnyi főzés, és voilá.

PÉNTEK

Sonkás-hagymás-tojásos rakott tészta

Egy jó szaftos rakott tésztánál kevés megnyugtatóbb étel van, erre a komfortra pedig biztosan szükségünk lesz a hét utolsó munkanapján. Ugyan a sütés kicsit rápakol az elkészítésre, ez alatt az idő alatt bármi mást is csinálhatunk. Hamisítatlan húsvéti ízek, krémes tészta, gyerünk!

SZOMBAT

Tepsis tócsni spenóttal, baconnel és tojással

A tepsis tócsni receptjéért kattints IDE!

A tócsnisütés általában egy igen időigényes és macerás feladat, azonban mindezt a stresszt könnyen elkerülhetjük, ha a kisebb lepénykék helyett egy nagy tepsis tócsnit készítünk. Tojással, sonkával (vagy szalonnával) és spenóttal kiegészítve tagadhatatlanul húsvéti hangulatot áraszt.

VASÁRNAP

Gombás-sajtos tepsis hús újhagymával

Vasárnapi ebédnek nem is választhatnánk jobb ételt, mint ezt a szaftos, gombával és sajttal sült hússzeletet. Az elkészítése se nem túl bonyolult, se nem túl hosszú, és az újhagymával egy kis húsvéti vonalat is belevihetünk.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Még több izgalmas recept, ami csak arra vár, hogy kipróbáld:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Tartós árcsökkentés: 2021-es árakkal találkozhatsz az ALDI-ban

2024. november 21-től illetve 28-tól 57 közkedvelt zöldség, gyümölcs és friss hús árát tartósan csökkentettük, hogy valódi segítséget nyújtsunk a magyar családok számára. Az a célunk, hogy a mindennapi bevásárlást pénztárcabarátabbá tegyük – nemcsak az ünnepek előtt, hanem hosszabb távon is, hiszen a kedvező árak a karácsonyi szezon után is megmaradnak.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Elkészítettük a Bosch „MUM, de jó!” Ünnepváró Receptverseny első helyezettét,...

Lezárult a Bosch Ünnepváró Receptversenye, amire több, mint 140 recept érkezett. A három dobogós helyezés mellett egy különdíjat is kiosztottunk lelkes feltöltőink között. Az első helyet Judit69 nevű felhasználónk nyerte adventi kalácsával. A receptet a Bosch háziasszonyával, “Fűszeres” Bodrogi Eszterrel mi is elkészítettük, miközben leteszteltük a verseny főnyereményét, a Bosch MUM 5 konyhai gépet. A végeredmény egy szaftos, álompuha kalács lett, amely gyors finomság karácsonyra, mégis egyedi, ötletes és mutatós az ünnepi asztalon.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...