7 nap, 7 étel – Elegánsan gyors fogásokkal várjuk az adventet

Bizony, bizony, ennyire elszaladt az idő: a hétvégén már meg is kell gyújtanunk az adventi koszorú első gyertyáját. Az elkövetkező időszak talán egy kicsit sűrűbb lesz, de nem kell aggódni, a főzés és a finom falatok sem maradnak el. Jöjjön hát néhány elegáns, de gyors recept, amivel hangolódhatunk és persze jól is lakhatunk.

Ugyan még nem kell elővenni a klasszikus karácsonyi recepteket, de azért egy-két ízzel, illattal és alapanyaggal már kacsintgathatunk az ünnepek felé. Mindezt természetesen gyors konyhai alkotás mellett fogjuk megtenni, hiszen még nincs itt az ideje a több órás főzéseknek. Így hát finom falatok, villámfogások és jó hangulat vár minket a héten a konyhában. Mehetünk?

HÉTFŐ

Almás és camembert-es tart

Az almás-camembert-es tart recetjéért kattints a képre!

Egy villámgyors lepény, amin kész ízkavalkád alakul ki: a gyümölcs és a sajt különleges kombinációja nem mindennapi élményt nyújt majd, piros betűs eseménnyé emeli a hétfőt.

KEDD

Pillecukros édesburgonya

Ez az édesburgonyás furcsaság ugyan nagyon az amerikai szájízt tükrözi, mégis érdemes adni neki egy esélyt, hiszen fantasztikusan komfortos, melengető élményt nyújt, enni belőle egy tányérral felér egy meleg takaróba való burkolózással.

SZERDA

Szilvamázas csirke

A szilvamázas csirke receptjéért kattints a képre!

Ilyen csodásan néz ki, mégis mindössze 30 perc elkészíteni? Igen, ehhez a szilvamázas, ragacsos, ünnepi aromákat árasztó csirkéhez tényleg csupán fél óra kell. Még egy szerény rizskörettel is egészen elegáns hatást kelt majd.

CSÜTÖRTÖK

Pasta al Limone - Citromos tészta

A citromos tészta receptjéért kattints a képre!

Elegáns, ízletes és gyors: ebben az olasz különlegességben minden megtalálható. Meg fogunk lepődni, ha még soha nem kóstoltunk tésztát citromosan, de milyen elképzelhetetlenül kellemes meglepődés is lesz ez.

PÉNTEK

Extra gyors szaftos mákos guba

Boldogítsuk magunkat a munkahét végén ezzel a gyors, de isteni gubával. A mák utánozhatatlan aromája elrepít majd minket a téli ünnepkör hangulatába, ahol porcukros réteg borít mindent.

SZOMBAT

Leveles tésztás pestós csirke, salátaágyon

A leveles tésztás csirke receptjéért kattints a képre!

Nagyon elegánsnak tűnik a csirke ilyen formában, pedig nem is csináltunk vele semmit, csak egyszerűen leveles tésztába csomagoltuk. Az ünnepi Wellingtonok hangulatát idézi, csak gyorsabb, és kevésbé macerás. Szombatra épp tökéletes lesz.

VASÁRNAP

Sváby András féle halászlé

A halászé receptjéért kattints a képre!

Ugyan a halászlé sok család ünnepi asztalán ott gőzölög, mégsincs teljesen a karácsonyhoz kötve a sorsa. Bármikor főzhetünk egy jó hallevet, főleg vasárnapokon, amikor a teendő lehetőleg kevesebb, az éhes száj pedig sok.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Ezeket a recepteket is próbáld ki:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

7 opció, ahonnan szilveszterre hidegtálat, kocsonyát vagy aprósütit rendelhetsz

A szilveszteri bulikat saját bevallása szerint senki nem szereti, de azért mindenki megy valahová. Ez is egy olyan nap, mint a többi, vélik sokan, de azért főznek lencsét, korhelylevest, és mindenkinek megvannak a kis babonái, amiktől szebb, jobb, boldogabb új évet remélnek. Ebben nem tudunk segíteni, de ha december 31-én vendégeket vártok, mutatjuk, honnan lehet rendelni aprósütit, hidegtálat, és hol találtok isteni kocsonyát, ha ahhoz van kedvetek.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...