7 nap, 7 étel – Karácsony hetén is marad időnk finom ebédekre

Ezen a héten már fokozatosan egyre több minden a hétvégére eső ünnepről szól majd. Annak ellenére, hogy a konyhában sokat megfordulunk majd, nem biztos, hogy marad időnk hosszas ebédeket főzni. Semmi vész, már jön a felmentő sereg.

Persze karácsony előtt mindig történik valami a konyhában, azonban ez a valami inkább a nagy nap előkészületeit jelenti a legtöbb esetben. Tésztabegyúrások, nehézkes egytálételek és hosszasan rotyogó levesek megindítása: kinek marad ideje ilyenek mellett nap, mint nap főzni? Pedig enni most is kell, főleg azért, hogy legyen energiánk a hét vége felé is, amikor egyre közelebb kerülünk a nagy naphoz. Főzzünk hát a héten 5 napig gyorsan és praktikusan, majd a hétvégén lassan és hagyományosan, a karácsonyhoz méltó módon.

HÉTFŐ

Paradicsomos káposzta sütőben

A paradicsomos káposzta receptjéért kattints a képre!

A paradicsomos káposzta egyszerű és gyors étel, ráadásul, ha nem a klasszikus módon, hanem sütőben készítjük, akkor még a népszerűségén is sokat javíthatunk. Ilyen formában talán még a gyerekeknek is bejön majd.

KEDD

Curry-s fasírtgolyók

A fasírt receptjéért kattints a képre!

Nagyon fűszeresre sikeredtek ezek a kis húsgolyók: de semmi vész, egy gyors, joghurtos mártogatóssal megszelídíthetjük őket. És akkor már csak egy adag rizs vagy krumpli kell melléjük, hogy teljes legyen az élmény (és az ebéd).

SZERDA

Csirkemelles tortilla

Tegyünk két tortilla közé minden jót, és már kész is van a mai ebédünk. Ebbe a verzióba sok sült csirke, még több zöldség és egy isteni joghurtos öntet került.

CSÜTÖRTÖK

Téli káposztás lepény

A téli káposztás lepény receptjéért kattints a képre!

Meglepő módon francia receptről beszélünk: bár jobban érezni benne a szomszédos német konyha hatását (khm...káposzta). Mindegy is, ami nekünk ezen a héten fontos, hogy a lepény laktat, és nem vesz el tőlünk végtelen időt a konyhában.

PÉNTEK

Light tésztasaláta csirkemellel

Ez az utolsó nap Szenteste előtt, itt már tényleg nincs idő semmire: na jó, talán erre a 30 perces, laktató tésztasalátára még akad majd egy kevés.

SZOMBAT

Krémes toszkán lazac

A krémes toszkán lazac receptjéért kattints a képre!

Szenteste van, ami azt jelenti, hogy egy gyors ebédre lesz szükségünk, ami mellett mégis marad hely az esti vacsorára, esetleg azt, hogy az ebéd kihagyásával rögtön az esti menüre fókuszálunk. Nos, mindkét esetben tökéletes választás lehet ez az elegáns, félórás lazac.

VASÁRNAP

Házias székelykáposzta

Töltsük a vasárnapot (és karácsony első napját) ennek a szaftos, magyaros, hagyományos egytálételnek a bűvöletében. Ezt tejföllel megpakolni, majd kenyérrel tunkolni: na az aztán ünnepi élmény.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Ezeket a recepteket is próbáld ki:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...