Ha arra gondolunk, milyen isteni házias fogásokat készített régen nekünk a nagymama, esetleg édesanyánk-apánk miket tesz elénk az asztalra, ha hétvégén hazamegyünk látogatóba, a telt ízek és nosztalgikus emlékek mellett eszünkbe juthat az is, hogy ugyan mennyi ideig fáradozhattak ezekért a finomságokért a konyhában. És tényleg igaz, hogy jó ebédhez idő kell, persze ez sajnos nem mindig adott – a heti összeállításban ezért csak olyan ebédek szerepelnek, amelyek cseppet sem időigényesek, mégis ugyanúgy hozzák a vasárnapi családi ebédek házias érzését.
Nézd meg galériánkban a hétre szánt házias fogások receptjét!
Házias, mégis gyors fogások főnek a konyhában
HÉTFŐ: Háromsajtos rakott penne
Ezzel a könnyen összedobható, szaftos sült tésztarakottassal indítjuk a hetet, egyrészt, hogy ne fogyjon túlságosan az idő már a legelső napon, másrészt, mert minden egyes csücske tele van sajttal és fűszeres szósszal.
KEDD: Klasszikus magyaros gombaleves vajgaluskával
Klasszikusabb vizekre evezünk kedden, amikor is egy nagy kondér gombalevest főzhetünk. Ez akár későbbi napokon is jól jöhet majd, hiszen család legyen a talpán, aki egy nap alatt be tud kebelezni egy egész lábosnyi gazdag, galuskával, zöldségekkel telepakolt levest.
SZERDA: Tökipompos, a légiesen könnyű tésztájú kenyérlángos
Ha esetleg maradt a tegnapi levesből, bátran tálaljuk fel a szaftos-légies langallószeletek előzeteseként, de ha nem, az se baj, hiszen a tökipompos önmagában is képes megtelíteni a gyomrokat. Főleg, ha megpakoljuk minden jóval.
CSÜTÖRTÖK: A legegyszerűbb krumplifőzelék
Szintén nem lesz okunk panaszra a csütörtöki ebéd után, hiszen szénhidrátdús krumplifőzelék tölti meg a tányérokat. Mellé készítsünk egy adag fasírtot, de akár valami gyorsabb és könnyebb feltéttel is kiegészíthetjük a magyaros ragut.
PÉNTEK: Juhtúrós sztrapacska egyszerűen
Nem nagy munka kiszaggatni egy emberes adagnyi sztrapacskát, és ha már egyszer belekezdtünk, tényleg készíthetünk annyit, hogy elég legyen akár több napra is. A juhtúróval, krémes tejföllel kevert, ropogós szalonnával tálalt tésztaétel hamisítatlanul hozza az otthoni életérzést.
SZOMBAT: Sokzöldséges-csirkés-tésztás raguleves
Nincs is kellemesebb érzés annál, mint amikor szombat délben egy nagy fazék gőzölgő, gazdag leves vár ránk az asztalon. Na, a mai ajánlat pont ilyen lesz: csirkében, különféle zöldségekben és tésztában dúskál, merjük vele tele a tányérunkat, amíg marad!
VASÁRNAP: Tejfölben sült csirkecombok
Bonyolultnak tűnhet első látásra az eheti vasárnap ebédjének főfogása, pedig abszolút nem az. Ráadásul, a fűszeres tejfölpaplan alatt lenyűgözően szaftosra sülnek a csirkecombok, kiszáradni semmi esélyük nincsen. Tálaljuk őket egy nagy adag párolgó rizzsel, és jó étvágyat!
Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!
Ha még színesebbé tennéd az életet a konyhában: