7 nap 7 étel – Könnyed fogások a karácsonyi dínom-dánom előtt

Ha jönnek az ünnepek, bizony nehéz ellenállni a finom falatoknak, éppen ezért úgy gondoljuk, ezen a héten még érdemes könnyebb, gyorsan elkészíthető ételeket főzni, amelyektől jóllakottan érezzük magunkat, mégsem terhelik meg nagyon a gyomrunkat.

Ezen a héten sok zöldséget, gyors tésztaételeket és egytálételeket ajánlunk, amelyekkel nem kell sokat bíbelődni, ráadásul napközben is gyorsan beiktathatjuk őket munka vagy karácsonyi készülődés közben.

HÉTFŐ

Villámgyors padlizsán curry

A curry és a padlizsán az örök páros. Pofonegyszerű recept, mégis különleges, egzotikus ízvilágú étel. Nem kell hozzá sok minden. Nézzünk körbe a fagyasztónkban és hűtőnkben elfeledett zöldségek után. Aki vegán, vegetáriánus étrendet folytat, feltétlenül próbálja ki, mert isteni ez a recept, de húsevőknek is bátran ajánljuk A teljes receptért kattints ide!

KEDD

Kókuszkrémes zöldborsófőzelék Főzelékes Feritől

A főzelékek mindig megosztóak, néha el sem hisszük, hogy létezik belőlük ehető verzió. Szatmári Feri régóta cáfol rá erre a feltevésre. Ezt az isteni borsófőzeléket feltétlenül készítsd el! Kattints ide a teljes receptért!

SZERDA

Sült paprikás alfredo

Gyorsan összedobható, nagyon krémes tésztaétel sült paprikával és sok-sok sajttal! Kattins ide a teljes receptért!

CSÜTÖRTÖK

Édesburgonyás mexikói rizses hús

Igazán egyszerűen elkészíthető pikáns rizses hús csirkével és édesburgonyával! Gyors és finom, mutatjuk a teljes receptet!

PÉNTEK

Vadas mártás sertéshússal

Egy klasszikus és laktató étel, igazi komfortkaja, ami a hétvége közeledtével nagyon jól fog esni a téli hidegben. Kattins ide a teljes receptért!

SZOMBAT

Cheddar sajtos őszi zöldségrakottas

Kattints a képre a teljes receptért!

Nemcsak elképesztően finom, hanem szemet gyönyörködtető is! Az őszi, színes zöldségekből épített koszorú már magában is új szintre emeli a rakott zöldségfogások fogalmát, a forró, olvadt cheddar sajtbuborékai és nyúlóssága tetőzi az izgalmakat. A kakukkfüves, fokhagymás vaj pedig igazi pikantériát ad a zöldségek összesülésekor. Ünnepi köretnek vagy akár vegetáriánus főételnek is tökéletes ez az egytálétel, ami alig több mint egy óra alatt elkészül, és amivel (a zöldségek tisztításán, szeletelésén és rendezésén kívül) szinte alig van dolgunk.

VASÁRNAP

Spenótos gnocchi fokhagymás csirkemellel

A házi gnocchi készítése kicsit időigényes, de nagyon jó móka. Ebben a közép-olasz verzióban liszt helyett búzadara van. A fokhagymás, tejszínes csirkemellfilé pedig remekül kiegészíti! Kattints ide a teljes receptért!


Ha inkább valami mást ennél a héten:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...