Végre fellélegezhetünk a hosszú tél után, már tényleg csak karnyújtásnyira van tőlünk a kikelet: az enyhébb reggelek, lágyabb szellők és a hátukon érkező virágillat mind ezt hirdetik. Szóljon erről a felemlő érzésről a konyhai tevékenykedésünk is, járja át a tavaszi hangulat asztalra kerülő étkeinket, hogy ilyen módon is frissesség, változás lépjen az életünkbe. Főzzünk a héten gyorsan, ízesen, sok-sok zöldséggel, kicsattanóan tavaszi receptekből!
Nézd meg galériánkban a hét gyors tavaszi receptjeit!
Tavaszhívó zöldségételek boldogítanak a héten
HÉTFŐ: Pofonegyszerű hummusztál
Ha a hétfő nagyon hektikusnak bizonyul, hagyjuk ezt az egész főzés dolgot a csudába...no persze nem teljesen: készítsünk hummusztálat, hiszen ahhoz úgyis csak egy aprítógép kell. A tetejére bármit pakolhatunk, ami épp a hűtőben lapul, a csicserikrém így is úgy is laktató ebéd lesz.
KEDD: Cukkinis carbonara Judit konyhájából
A klasszikus carbonara tavaszias változata kerül kedden az asztalra: némi frissesség költözik így a spagettiszálak közé. Készítsük el ezt a gyors ebédet, főjön akkora adag, hogy még vacsorára is jusson belőle!
SZERDA: Répakrémleves chilis tökmaggal
Kettős érzelmű ebéd a mai: a krémleves kicsit még a télben horgonyoz le minket (talán jól is esik még kicsit a fűszeres melengetés), a répa chilivel felébresztett aromája azonban már abszolút a tavaszba húz, a megújulás és a ránk váró kalandok felé.
CSÜTÖRTÖK: Tabouleh, az arabok kuszkusz (vagy bulgur)salátája
Csütörtökön csak saláta jut ebédre, persze nem lesz itt olyan, akinek az asztaltól felállva panaszkodni lenne majd kedve. A bulguros, zöldségekkel jócskán telepakolt tabouleh képes egymagában helyettesíteni a főételt, ráadásul, ha nagyobb mennyiségben készítjük, másnap is nagy szolgálatot tehet a maradék.
PÉNTEK: Gyros tál görög salátával és fetás mártogatóssal
Rohanós a péntek persze, de kivételesen ne a sarki török büfébe ugorjunk be egy szendvicsért, hanem otthon süssük ki seperc a fűszeres húst, dobjuk össze a salátát és melegítsünk fel pár puha pitát: fejedelmi lakoma a házi gyrostál.
SZOMBAT: Csicseriborsós minestrone
Az olaszok gazdag levesében bármi landolhat, a lényeg, hogy minél színesebb, gazdagabb és laktatóbb legyen a végeredmény. Most, az évszakváltás küszöbén lesz mivel dolgozni: persze a szezonális alapanyagok mellett használhatunk olyan nagyágyúkat is, mint a konzerv csicseri.
VASÁRNAP: Rakott cukkini darált hússal
Zöldség és hús tökéletes kombinációjából születik meg a vasárnapi ebéd: és tényleg a hét utolsó napjának főétkezéséhez méltó fogás ez, komfortos és hosszantartó jóllakást garantál a szaftos rakott cukkini.
Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!
Ha még színesebbé tennéd az életet a konyhában: