Örüljünk a nemzeti ünnep okozta szabadnapnak, már csak azért is, mert így legalább végre nyugodtan végiggondolhatjuk a fontos dolgokat. Például, hogy milyen ínycsiklandó őszi fogást nem készítettünk még el a szezonban? Kimaradt volna a sütőtökös tészta? Esetleg egy gazdag minestrone? Neadjisten elfelejtettünk volna zellerkrémlevest főzni? Mielőtt azonban teljes pánikba esnénk, lapozzuk végig az alábbi kis összeállítást, ami lehet, hogy több ilyen zseniális, őszi (és nem mellesleg gyors) receptet is tartalmaz.
Nézd meg galériánkban a hétre szánt gyors, őszi ebédeket!
Gyors jóllakás és szezonális hangulat vár a héten
HÉTFŐ: Szaftos sütőtökös-gombás sült csirke
Süssük össze a legőszibb alapanyagokat az olcsó és laktató csirkével, hogy megkapjuk a hétfői szünnap komfortos és maceramentes ebédjét. Másnapra hagyni ér, bár a maradék nem jellemző egy ilyen isteni fogás után.
KEDD: Őszi zöldséges pite brie sajttal
Omlós vajas tésztára pakolhatjuk a kedvenc zöldségeinket, és annak érdekében, hogy ne érezzék magukat túlságosan egyedül, melléjük szelhetünk egy jókora darab brie sajtot is. A végeredmény egyszerűen letaglózó...persze a jó értelemben.
SZERDA: Póréhagymás zellerkrémleves
Selymes krémlevesében a zord külsejű gumózellert oly' sok mindennel társíthatjuk, hogy néha a lehetőségek sokszínűsége inkább összezavar minket, semmint felszabadít. Maradjunk ezért a klasszikus, de annál jobban működő kombinációknál: főzzük ízletes levessé a pórét és a zellert!
CSÜTÖRTÖK: Csőben sült kelbimbó zöldségágyon
Akkor is adjunk egy esélyt ennek a fogásnak, ha nem a kedvencünk a kelbimbó. Attól eltekintve, hogy egy vastag és gazdag besamelréteg alatt minden elutasíthatatlanná válik, tényleg megéri megkóstolni a fogást, mert akár még arra is képes lehet, hogy megváltoztassa a véleményünket a zöldségről.
PÉNTEK: Egyedényes sütőtökös mac and cheese
Minden őszi tészták legősziesebbike ez a sajtos makaróni, ami azon túl, hogy a kedvenc szezonális zöldségünk ízével robban, mindössze csak egy edényt igényel tőlünk. Gyorsaság és komfort egy ételbe gyúrva.
SZOMBAT: Minestrone leves kora őszre
Az olaszok minestrone levese azért zseniális találmány, mert az év összes szakában elkészíthetjük – ráadásul recept, vagy inkább pontos alapanyaglista nélkül. Ugyanis beledobálhatjuk az adott hónap legfrissebb és legzsengébb zöldségeit, a mienstrone elbírja az összeset, sőt, lényege és legjobb tulajdonsága a sokszínűség.
VASÁRNAP: Szaftos vadasgomba puha knédlivel
Zárjuk az ízekben és alapanyagok terén is mozgalmas hetünket egy igazi mesterfogással. Szezonális koronája lesz ez mindennek, amit a napokban főztünk: a legősziesebb vadasgombával ülhetjük meg a vasárnapi ebédet.
Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!
Vesd bele magad az őszbe az alábbi cikkekkel: