Télen az ember hajlamos a komfortosan melengető, szezonális gyökérzöldségekből főzhető krémlevesek felé fordulni, így ez az ételtípus valamennyire kisajátításra kerül a hideg hónapok által. Persze szinte egész évben alkothatunk a kategórián belül, koratavasszal ráadásul csábító frissességgel: a héten is csupa ilyen levesrecept következik, és azért, hogy ne maradjunk teljesen főétel nélkül, érkezik velük egy garmadányi rizsétel, mindegyik a maga kreatív módján alkotva ízeset, gyorsat és laktatót legegyszerűbb gabonánkból. Indulhat a főzés?
Nézd meg galériánkban a hétre szánt gyors krémleveseket, rizsételeket!
Krémlevesek és rizsételek hoznak gyors jóllakást
HÉTFŐ: Sajtos-cukkinis rizsfelfújt
Hétfőre egy könnyed, légies rizsfelfújt érkezik, ám nem a megszokott édes, lekváros formában: sajttal és zsenge cukkinivel egészül ki, ezekkel együtt válik meglepően laktató ebéddé. Hétkezdő receptnek, tavaszi frissítőnek kiválóan beillik.
KEDD: Rukkolakrémleves
A lehető legzöldebb és legtavasziasabb krémleves nem másból fő, mint rukkolából. A harsány, akár pikánsnak is nevezhető leveles zöldség gyakran landol salátáinkban, szendvicseinkben, most pedig megtehetjük vele a következő lépést, krémlevessé alakíthatjuk, gyors keddi ebédünk gyanánt.
SZERDA: Krémes céklás rizottó
Egyszerre tud nagyon télies, de meglepően tavaszi hangulatot is kelteni a cékla: ez egyrészt attól függ, milyen fogássá alakítjuk, másrészt attól, hogyan ízesítjük. Szerdai rizottónk mindenképpen a kikelethez szeretne tartozni: erről árulkodnak kecskesajtos-rukkolás feltétei is.
CSÜTÖRTÖK: Sós-ecetes burgonyakrémleves krumplihéjcsipsszel
Ha a chipszek közül az ecetes-sós a kedvenc ízesítésünk, ebben a tál levesben sem találunk majd kivetnivalót. Fanyar aromája és selymes állaga egyszerre hatnak izgatóan és megnyugtatóan: ebben a kavalkádban érdemes megmeríteni a kanalakat.
PÉNTEK: Vegán rakott kel
Ne mondja senki, hogy hús nélkül nem lehet ízes és laktató rakott kelt sütni! Legalábbis addig ne, míg nem kóstolta ezt az isteni vegán verziót, ami ráadásul meglepően gyors is. A hét utolsó munkanapját garantáltan szebbé fogja tenni.
SZOMBAT: Fütyülő sárgarépa-krémleves
Fütyüljünk a gondokra hétvégén, mégpedig egy olyan ember nemtörődömségével, aki letudta a szombati főzést ezzel a harsány répakrémlevessel. Ha valami tartalmasabbra vágyunk, készítsünk hozzá ropogós csicseriborsót feltétként, vagy vegyük elő a tegnapi rakott kell maradékait másodiknak.
VASÁRNAP: Fűszeres, zöldséges rizzsel töltött paprika selymes paradicsommártásban
A rizs veszi át az irányítást ebben a fűszeres töltött paprikában: teszi mindezt ráadásul hús nélkül, laktatóan és tavaszba hívogató frissességgel. Ugyan nem egy klasszikus vasárnapi ebédtétel, gyorsan azzá válhat a jövőben, ha egyszer megkóstoljuk.
Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!
Ha még színesebbé tennéd az életet a konyhában: