7 nap, 7 étel – Gyors, húsos csodafogásokkal boldogulunk

Forduljunk a húshoz a héten: főzzünk gyorsan, ötletesen finomat és laktatót. Szerencsére minden napra jut egy ilyen recept, szóval nem kell aggódnunk az inspiráció miatt sem. Ki éhes?

Lakjunk jól egész héten húsos ételekkel: mindannyian szeretjük őket, ismerjük őket, tudjuk, hogyan kell őket tökéletes módon elkészíteni. Ráadásul nem kell hosszasan a konyhában álldogálnunk, ha az alábbi recepteket választjuk a hétre, könnyedén és villámgyorsan letudhatjuk a főzést. A jutalmunk pedig minden nap egy isteni ebéd lesz.

HÉTFŐ

Harapnivaló fasírt

Indítsuk fasírttal a hetet, mert nagyon jó lesz így nekünk. Klasszikus, gyorsan készül, bármilyen körettel a tányérra kerülhet. Kicsik és nagyok is szeretik, ezért tényleg nem nyúlhatunk félre vele.

KEDD

Kelkáposztás-szalonnás tészta buggyantott tojással

A kelkáposztás tészta receptjét ITT találod!

Nagyon izgalmas tésztával készülhetünk keddre: kelkáposzta, szalonna és tojás is kerül rá. Ugyan könnyednek tűnik, de nagyon laktató, ezért ne dőljünk be neki!

SZERDA

Könnyű rakott kel

A szerdai húsos finomság egy szaftos, mégis könnyed, laktató, mégis gyors fogás, a rakott kel lesz. Kerül bele bőven rizsből, húsból és tejfölből is, lehetetlen benne csalódni.

CSÜTÖRTÖK

Joghurtos csirke

A joghurtos csirke receptjéért kattints IDE!

Klasszikus roston csirke érkezik csütörtökön, csupán annyi csavarral, hogy a sütés előtt joghurtban pácoljuk a szeleteket. Ettől sokkal szaftosabb, ízgazdagabb húst kapunk, ami egy zöldséges körettel tökéletes gyors ebéd lehet.

PÉNTEK

Snidlinges mátrai borzaska

Aranyozza be a pénteket ez a klasszikus sült hús: a mátrai borzaskát egyszerűen nem lehet nem szeretni. Ebbe a verzióba snidling is került, az élvezetek fokozása végett. A kötelező sült krumpli, sajt és tejföl pedig nem maradhat el.

SZOMBAT

Töltött fehér hagyma

A töltött hagyma receptjét ITT találod!

Ugyan nem tesszük sűrűn, a hagymát is meg lehet tölteni, ráadásul isteni finomság válik belőle. A hagyma puha lesz és édeskés, a benne lévő töltelék pedig fűszeres és gazdag. Kiváló hétvégi főételötlet.

VASÁRNAP

Cukkinilasagne

A cukkinilasagne receptjéért kattints IDE!

Süssünk isteni lasagnét, de tészta helyett használjunk cukkinicsíkokat! Így is ugyanolyan fantasztikus élményt nyújt majd a fogás, hiszen a húsos-paradicsomos töltelék ott van, csak a tészta hiányzik. És annyira azért nem is hiányzik, nem?

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Ezeket a recepteket is próbáld ki:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Tartós árcsökkentés: 2021-es árakkal találkozhatsz az ALDI-ban

2024. november 21-től illetve 28-tól 57 közkedvelt zöldség, gyümölcs és friss hús árát tartósan csökkentettük, hogy valódi segítséget nyújtsunk a magyar családok számára. Az a célunk, hogy a mindennapi bevásárlást pénztárcabarátabbá tegyük – nemcsak az ünnepek előtt, hanem hosszabb távon is, hiszen a kedvező árak a karácsonyi szezon után is megmaradnak.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Elkészítettük a Bosch „MUM, de jó!” Ünnepváró Receptverseny első helyezettét,...

Lezárult a Bosch Ünnepváró Receptversenye, amire több, mint 140 recept érkezett. A három dobogós helyezés mellett egy különdíjat is kiosztottunk lelkes feltöltőink között. Az első helyet Judit69 nevű felhasználónk nyerte adventi kalácsával. A receptet a Bosch háziasszonyával, “Fűszeres” Bodrogi Eszterrel mi is elkészítettük, miközben leteszteltük a verseny főnyereményét, a Bosch MUM 5 konyhai gépet. A végeredmény egy szaftos, álompuha kalács lett, amely gyors finomság karácsonyra, mégis egyedi, ötletes és mutatós az ünnepi asztalon.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...