Ha magunktól nem érdeklődünk annyira más nemzetek konyhái iránt, akkor ezen a hét megkezdhetjük a nyitást. Mégpedig kelet felé: közel s távol bejárjuk a földgolyó ezen tájékát, miközben gyors ebédek után kutatunk a különböző országok receptkönyveiben. A hétre szánt finomságok közt lesz majd ázsiai ihletésű erőleves, török lecsó, de japán rántott húsos szendvics is. Na, korog már a gyomor?
Nézd meg galériánkban a hétre szánt keleti fogásokat, kattints a képre a receptekért!
Gyors, keleti ebédekkel utazunk a héten
HÉTFŐ: Japán rántott húsos szendvics, azaz Katsu Sando
Nemcsak mi, magyarok készítünk rántott húsos szendvicset: ennek a szenvedélynek a japánok is előszeretettel hódolnak. Ők az egészen vékony, ropogós bundában sült hússzeleteket pirított kenyerek közé rejtik, ízes tonkatsu-szósszal és némi káposztával. Isteni ebéd!
KEDD: Menemen (török lecsó)
A lecsó is egy olyan ötlet, ami több nemzet fejében is megjelent, persze mindenki a maga lehetőségeihez mérten készíti a paradicsomos-paprikás egytálételt. A török menemen izgalmas fűszerezéssel és bulgurkörettel csábít, adjunk neki egy esélyt, kóstoljunk bele kedden!
SZERDA: Indiai spenótos csirke (Saagwala)
Hazánkban nem közismert az összes fűszeres indiai ragu, persze ez nem is lehetne elvárás, hiszen annyiféle recept származik a szubkontinensről, hogy azok sokszínűségében könnyű elveszni. Kezdjük hát kicsiben az ismerkedést: például ezzel az isteni spenótos csirkével. Mellé készüljön pergős rizs vagy naan kenyér.
CSÜTÖRTÖK: Gyömbéres-fokhagymás erőleves buggyantott tojással
A hét második felére már hidegebb időt jósolnak, így jól jöhet majd egy tálka erőleves, ami melegen tart. Nyúljunk ehhez az ázsiai ihletésű recepthez, ami aromás fokhagymával és gyömbérrel dolgozik, a levest pedig pak choi-jal és buggyantott tojással dobja föl.
PÉNTEK: Ázsiai paradicsomos tojás
Egy izgalmas ázsiai egytálétel lesz a jussunk pénteken, ami ugyan előhívhat bizonyos tojásos lecsós érzéseket belőlünk, mégis viszonylag távol áll az általunk jól ismert nyári fogástól. Az aromásabb, pikánsabb egytálétel rizzsel a legfinomabb, kóstoljuk meg ekképp.
SZOMBAT: Vegán ramen misoval és mogyoróvajjal
Színes és gazdag ramen készülhet szombaton: ehhez a recepthez lehet, hogy szükség lesz egy ázsiai boltos bevásárlókörre, ahol minden szükséges alapanyagot beszerezhetünk. De ha ez mát megvan, pofonegyszerű és gyors elkészítés vár ránk, no meg egy laktató és egészséges ebéd.
VASÁRNAP: Spárgás csirkecombok misós vajban
Használjuk ki a spárgaszezont, tegyük a különleges zöldséget egy még különlegesebb ebédbe, amelyben a fermentált szójababból készült misopaszta ad karakteres és harsány szószt a csirkecomboknak. Méltó lezárása lesz ennek az izgalmas hétnek, ami felér egy kulináris utazással.
Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!
Még több tavaszi recept és íz vár az alábbi cikkekben: