Szerencsére a húsvéti ünnepkör nem jár akkora hajtással és készülődéssel, mint a karácsony, persze ilyenkor is akadnak azért tennivalók a pihenős hosszú hétvége előtt. A vasárnapi ebéd és az a körül elhelyezkedő kisebb falatozások és étkezések mind alapanyagokért és tervezésért kiáltanak, nem könnyű hát bármi mással foglalkozni ezekben a napokban. Persze enni kell, tehát főzni is: készítsük az alábbi gyors húsvéti ebédeket, ha macera nélkül szeretnénk megúszni a hetet.
Nézd meg galériánkban a hét gyors, húsvéti ebédeit, kattints a képre a receptekért!
Gyors, húsvéti ebédek
HÉTFŐ: Egyszerű csirkés-kolbászos paella
Durva laktatással indul a hét: a spanyol rizses egytálétel nem klasszikus verzióban, hanem csirkével és kolbásszal kerül a tányérokra, ezáltal gondoskodik arról, hogy egy gyomor sem marad majd üresen.
KEDD: Okroshka (jéghideg kefires uborkaleves retekkel, tojással és zöldfűszerekkel)
Hivatalosan is elindíthatjuk a hidegleves-szezont ezzel a kefires, zöldségekkel telepakolt fogással. Elsőre talán nem tűnik a leglaktatóbbnak, de figyeljük csak meg: máshogy vélekedünk majd a dologról, ha ettünk belőle egy tállal.
SZERDA: Babragus nokedli
Egyszerű, gyors és házias fogás kerül az asztalra szerdán: az olasz paraszti konyha ékköve, a babos nokedli lesz ebédünk. Ha szerencsénk van, még vásárolni sem kell majd hozzá, kitúrhatunk mindent a kamra mélyéről!
CSÜTÖRTÖK: Pásztorpite szaftosan-sajtosan
Zöldséges-húsos ragu, amit légies krumplipürétakaró borít? Ennél kevés dolog hangzik jobban: egy nagy adaggal süthetünk belőle, hogy akár a hét későbbi részére is maradjon belőle. Húsvét előtti kiadós ebédnek tökéletes lesz.
PÉNTEK: Magyaros répafasírt
Nagypéntre, ha épp nem érezzük annyira a tojásos nokedlit, süthetünk egy adag répafasírtot is. Köretnek keverjünk mellé majonézes salátákat, majszoljunk hozzá friss pékárut. Nem muszáj bőolajban sütni, akár sütőbe is tolhatjuk, ha megúsznánk az egész napos szellőztetést.
SZOMBAT: Lengyel sóskaleves zöldségekkel és tojással
Szintén húsmentes, könnyed és gyomorkímélő ebéd vár ránk szombaton, a nagy sonkázás előtt. Lengyel módra rittyenthetünk levest a frissen burjánzó sóskával, az ünnep elmaradhatatlan alapanyagával, a főtt tojással és egyéb zsenge zöldségekkel.
VASÁRNAP: Ünnepi báránysült
Persze nem muszáj, hogy a húsvét nagy napján pont sonka, kalács és tojás jelentse az ünnepi menü központját: süthetünk például bárányt is, zöldfűszeresen, tavasziasan, zsíros-szaftos krumplival és csodás, édesre karamellizált répával. Ettől lesz igazán kellemes az ünnep!
Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!
Még több húsvéti recept, ötlet és finomság vár itt: