7 nap, 7 étel – egész héten immunerősítő ételeket főzünk

Lesz itt sütőtök, cékla, hagymafélék, bab, alma, sárgarépa, csak hogy a legfontosabbakat említsük. Aknázzuk ki a tél végi egészséges, immunerősítő alapanyagokat egész héten!

Újabb hét következik, és megint előttünk 7 nap, amikor valami finomat és táplálót szeretnénk az asztalra varázsolni. Dobjuk fel a saját és családunk immunrendszerét tél végi vitaminbombákkal! Cékla, bab, sütőtök, káposzta, alma, sárgarépa, hagymafélék várnak rátok immunerősítő heti receptajánlónkban:

HÉTFŐ

(Fok)hagymaleves

A hetet egy kiadós, krémes, és hagymától hemzsegő levessel indítjuk. Lehet sima fokhagyma, sokféle hagyma, de akár csak vöröshagyma is, a lényeg, hogy elűzi a bacikat!

Sokhagyma-krémleves

Készüljetek, mert itt a hagymanirvána! Viszonylag ritkán szoktunk hagymakrémlevest főzni, pedig az egyik legfinomabb levesféle, ha jó minőségű alapanyagokból készítjük el. Most ...

Francia hagymaleves vajas pirítóssal

A kiindulópont Julia Child hagymalevese volt, de az marha alaplével készül, nincs benne szerecsendió, ellenben van brandy, úgyhogy más ez, de mégis nagyon hasonló. A lényeg: szánjunk rá ...

KEDD

Hasselback répa

A második nap sárgarépa kerül az asztalunkra: nemcsak rostdús, de tele van béta-karotinnal, illetve az ebből származó A-vitaminnal, ami hozzájárul a fehérvérsejtek, így például a limfociták szaporodásához, amelyek az adaptív immunrendszer támaszai a testben. Süsd meg így!

Hasselback répa, recept a képen!

SZERDA

Kelbimbó bacon-nel, almával és hagymával

Szerdán mini kelkáposzta, azaz kelbimbó a választásunk, amit almával és hagymával dúsítunk, ezek pedig mind-mind egészséges téli alapanyagok. A bacon pedig csak ráadás!

Kelbimbó bacon-nel, almával és hagymával, recept a képre kattintva!

CSÜTÖRTÖK

Fűszeres-hagymás édesburgonya

Gyors, egyszerű, és hús nélkül is laktat! Az édesburgonya remek béta-karotin- és káliumforrás, és édeskés íze miatt gyerek és felnőtt egyaránt imádja. Feldobhatod hússal, egyéb zöldségekkel is, de így is pazar egytálétel!

PÉNTEK

Krémes céklás rizottó

Pénteken flancolunk egy kis olaszos rizottóval. Most a cékla a jolly jokerünk, ami a legszebb színű, organikus, földízű gyökérzöldségünk, és egészen olcsó. Tanuld meg a rizottókészítést ebből a videóból!

SZOMBAT

Toszkán bableves sütőtökkel és fodros kellel (Zuppa Frantoiana)

A szombati ebéd főfogása maga a leves lesz tele fehérjedús és olcsó babbal, béta-karotinban dús sütőtökkel és répával, no meg fodros kellel, ami Amerikában például superfood. Lakj jól ma ezzel!

Toszkán bableves sütőtökkel és fodros kellel (Zuppa Frantoiana), recept a képen!

VASÁRNAP

Almakompót télire

Vasárnapra egy könnyed, gyomorkímélő retró desszertet hoztunk egy ízes-télies almakompót képében. Az alma évszázadok óta ismert emésztéssegítő, könnyű, egész olcsó és finom rostforrás, nincs, aki ne szeretné!

Almakompót télire, recept a képen!

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Ínyenc receptek itt várnak:

Legújabb receptek

Ropogós sajtos hagymakarika

Tiktokon nagyon elterjedt ez a recept, ahol két hozzávalóból egy finom, egyszerű és még csak nem is egészségtelen nasit készítenek. Korábban erre a ropogós parmezánrétegre fektettek ...

Hozzászólások (0)

Címlapról ajánljuk

További cikkek

4 élelmiszer, ami tele van adalékanyagokkal: inkább meg se vedd...

Manapság igen nagy körültekintéssel kell vásárolni, ha szeretnénk a legegészségesebben étkezni. Arra sincs mindig idő, hogy a címkét bogarásszuk, milyen adalékanyagok vannak az adott termékben. Íme, 4 olyan élelmiszer, aminél rá se kell nézni az összetevők listájára ahogy, hogy tudd, jobb, ha nem rakod a kosaradba.

Top Receptek

Vadász-nokedli

A kedvenc német netes receptes oldalamon találtam ezt a receptet, amit egy osztrák hölgy tett fel.  Olyan igazi, téli, laktató tésztaétel.  Hogy miért vadász a címe? Mert így ...

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!