7 nap, 7 étel – egész héten immunerősítő ételeket főzünk

Lesz itt sütőtök, cékla, hagymafélék, bab, alma, sárgarépa, csak hogy a legfontosabbakat említsük. Aknázzuk ki a tél végi egészséges, immunerősítő alapanyagokat egész héten!

Újabb hét következik, és megint előttünk 7 nap, amikor valami finomat és táplálót szeretnénk az asztalra varázsolni. Dobjuk fel a saját és családunk immunrendszerét tél végi vitaminbombákkal! Cékla, bab, sütőtök, káposzta, alma, sárgarépa, hagymafélék várnak rátok immunerősítő heti receptajánlónkban:

HÉTFŐ

(Fok)hagymaleves

A hetet egy kiadós, krémes, és hagymától hemzsegő levessel indítjuk. Lehet sima fokhagyma, sokféle hagyma, de akár csak vöröshagyma is, a lényeg, hogy elűzi a bacikat!

Sokhagyma-krémleves

Készüljetek, mert itt a hagymanirvána! Viszonylag ritkán szoktunk hagymakrémlevest főzni, pedig az egyik legfinomabb levesféle, ha jó minőségű alapanyagokból készítjük el. Most ...

Francia hagymaleves vajas pirítóssal

A kiindulópont Julia Child hagymalevese volt, de az marha alaplével készül, nincs benne szerecsendió, ellenben van brandy, úgyhogy más ez, de mégis nagyon hasonló. A lényeg: szánjunk rá ...

KEDD

Hasselback répa

A második nap sárgarépa kerül az asztalunkra: nemcsak rostdús, de tele van béta-karotinnal, illetve az ebből származó A-vitaminnal, ami hozzájárul a fehérvérsejtek, így például a limfociták szaporodásához, amelyek az adaptív immunrendszer támaszai a testben. Süsd meg így!

Hasselback répa, recept a képen!

SZERDA

Kelbimbó bacon-nel, almával és hagymával

Szerdán mini kelkáposzta, azaz kelbimbó a választásunk, amit almával és hagymával dúsítunk, ezek pedig mind-mind egészséges téli alapanyagok. A bacon pedig csak ráadás!

Kelbimbó bacon-nel, almával és hagymával, recept a képre kattintva!

CSÜTÖRTÖK

Fűszeres-hagymás édesburgonya

Gyors, egyszerű, és hús nélkül is laktat! Az édesburgonya remek béta-karotin- és káliumforrás, és édeskés íze miatt gyerek és felnőtt egyaránt imádja. Feldobhatod hússal, egyéb zöldségekkel is, de így is pazar egytálétel!

PÉNTEK

Krémes céklás rizottó

Pénteken flancolunk egy kis olaszos rizottóval. Most a cékla a jolly jokerünk, ami a legszebb színű, organikus, földízű gyökérzöldségünk, és egészen olcsó. Tanuld meg a rizottókészítést ebből a videóból!

SZOMBAT

Toszkán bableves sütőtökkel és fodros kellel (Zuppa Frantoiana)

A szombati ebéd főfogása maga a leves lesz tele fehérjedús és olcsó babbal, béta-karotinban dús sütőtökkel és répával, no meg fodros kellel, ami Amerikában például superfood. Lakj jól ma ezzel!

Toszkán bableves sütőtökkel és fodros kellel (Zuppa Frantoiana), recept a képen!

VASÁRNAP

Almakompót télire

Vasárnapra egy könnyed, gyomorkímélő retró desszertet hoztunk egy ízes-télies almakompót képében. Az alma évszázadok óta ismert emésztéssegítő, könnyű, egész olcsó és finom rostforrás, nincs, aki ne szeretné!

Almakompót télire, recept a képen!

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Ínyenc receptek itt várnak:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...