A főzésből és étkezésből nem csak a tápanyagok szintjén szerezhetünk energiát. Egy gőzölgő tál leves vagy tészta képes feltölteni minket napokig tartó lendülettel, javítja a kedvünket, boldoggá tesz. És ha mindezt ráadásul nem órákig tartó főzéssel érhetjük el, a boldogság kétszer olyan nagy lesz.
HÉTFŐ
Ha lélekmelengető étel kell, nincs is jobb egy krémes tésztánál. Ez egy eszméletlenül jó kis recept hétköznapokra, húsz perc alatt elkészül, és csak egy edényt kell elmosogatnunk utána! A zöldségek évszaktól és kedvtől függően cserélhetőek. Ha olyan alapanyagot választunk, amelyiknek kissé hosszabb a főzési ideje, akkor azt korábban tegyük fel főni, és csak utána jöjjön a tészta.
KEDD
A fűszerek, a lencse és a zöldségek mind hozzájárulnak, hogy egy kicsit jobban érezzük magunkat egy szürke napon. Neked való ez az étel, ha unod a klasszikus lencselevest vagy lencsefőzeléket, ha húsmentesen készítenél finom ragut, ha szereted a thai konyhát, ha kerülnéd a lisztet, és nem szeretnél klasszikus rántással sűríteni, illetve ha glutén- vagy laktózérzékeny vagy.
SZERDA
Krémes tejfölös brokkolifőzelék
Gyorsan összedobható, szuperkrémes főzelék, aminek senki sem fog tudni ellenállni. Önmagában egy tál nyugalom, amit bekanalazhatunk, amikor hidegebbre fordul az idő.
CSÜTÖRTÖK
Dupla sajtos rizottó rukkolával, szárított paradicsommal
Elképesztően krémes rizses étel, ami seperc alatt elkészül, és még egy kicsit visszakacsint benne a nyári hangulat. Ezzel biztosan képesek leszünk átvészelni az esős napokat.
PÉNTEK
Amerikai paprikás csirke pennével
A tengerentúli konyha verziója a nálunk imádott paprikás csirkére épp az a fogás, amire szükségünk van, ha szeretnénk egy kis boldogságot ebédre. Krémes, fűszeres, húsos: kell ennél több?
SZOMBAT
Gnocchi ai funghi, az őszi gombás gnocchi
Nem szabad ellenállni: fogadjuk el, hogy itt van az ősz. De nincs ebben semmi rossz, sőt! Mivel szezonja van, ezért készítsünk el egy őszies hangulatú gombás különlegességet, amit fehérborral, kakukkfűvel és fenyőmaggal bolondíthatunk. Ahhoz, hogy egy igazán illatos, gombás ragut kapjunk, lehetőleg erdei gombákat válasszunk!
VASÁRNAP
Zöldfűszeres rántott hús spenótos pestóval
Szerintem semmi nem tölti ki olyan teljesen a lélekmelengető étel kategóriáját, mint a rántott hús. Kívül ropogós, belül omlós, mellette pedig a legpuhább krumpli, amit valaha kóstoltunk. Ez a recept ráadásul még tovább fokozza az élvezeteket, egy kis spenótos pesztóval.
Ha tetszett ez a cikk, nézd meg a legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon vagy a YouTube-on!
Még több finom íz, gyorsan, könnyedén: