7 nap, 7 hamisítatlan, késő őszi villámétel

Körülöttünk a világ egyre inkább télbe fordul át, hűvösebb az idő, hosszabbak az éjszakák. Ilyenkor az ember kedve méginkább elmegy a házimunkától, többek között a főzéstől is. Hogy visszaszerezzük a motivációnkat, gyors, laktató és ízletes fogásokra lesz szükségünk egész héten. Épp ilyeneket találunk lentebb.

A kései ősz egyszerre jelent ködös reggeleket, délutáni sötétedést és fagyos éjszakákat, azonban mindezek mellett komfortos egytálételeket, forró krémleveseket és fűszeres desszerteket is. Ha pedig ezeket főzzük és esszük otthon, teljesen mindegy, milyen az idő odakint.

HÉTFŐ

Grillezett feta sajt sültcékla-ágyon

Nincs is jobb hétindító, mint egy fűszeres zöldségágyon pihenő, krémes sült sajt. Ezeket mind egyszerre hozza az asztalunkra a fenti étel, ami őszi, karakteres és hangulatos, mégis könnyed, tápláló. Süssük meg ebédre vagy vacsorára, kevesebb, mint egy óra alatt. A recept itt található.

KEDD

Karfiolos bulgursaláta

Kattints IDE a bulgursaláta receptjéért

A karfiol kifogyhatatlan tárháza: a zöldség egész évben segítségünkre siet, ha valami gyors és laktató ebédre van szükségünk. És ezzel a salátával sem más a helyzet: fűszeres, karfiol, omlós sült csirke és tápláló bulgur együtteséből születik meg ez a gyors fogás. Itt találjátok a receptet.

SZERDA

Almás csirkenyársak

Komplex ízű sült hús, az ősz kedvenc gyümölcsével, almával kiegészítve. Amilyen bonyolultnak tűnik, ezt a fogást olyan egyszerű elkészíteni. Önmagában is megállja a helyét, de jöhet mellé egy adag rizs vagy krumpli is, így még teljesebb ebéd válhat belőle. Ide kattintva elérhetitek a receptet.

CSÜTÖRTÖK

Őszi tökmagos gombakrémleves

Nem maradhat el az őszi hónapok slágerzöldsége, a gomba sem. Most nem pörkölt vagy tokány, hanem krémleves készül belőle, aminek minden adagja felmelegít és megnyugtat. Készítsük el a héten, itt a recept hozzá.

PÉNTEK

Baconös-póréhagymás gnocchi sajtszószban

A baconös-póréhagymás gnocchi receptjéért kattints IDE

Nem ám egyszerű tésztaétel ez (bár elképesztően gyors megfőzni), hanem egy fantasztikusan krémes, mély ízekkel telepakolt, őszies hangulatú gnocchi. Egy sietős pénteki ebédre keresve sem találunk jobbat. A recept itt található.

SZOMBAT

Mézes-chilis sütőtök

IDE kattintva megtalálod a mézes-chilis sütőtök receptjét / Fotó: Takács Kriszti

Lenyűgöző sült zöldség, ami teljesen új szintre emeli a sütőtökös ételek fogalmát. Harsány őszi színeivel nagyon jól mutat majd a szombati ebédlőasztal közepén, megéri rászánni az időt (ami így is nevetségesen kevés a végeredményhez képest). Íme, a recept.

VASÁRNAP

Almás sertésszűz

Az almás sertésszűz receptjéért kattints IDE

Látványos hétzáró fogás, ami méltó egy vasárnap étkezéshez. Ráadásul háromnegyed óra alatt elkészül, tehát nem kell az egész napot a konyhában tölteni. A gazdag szaftot muszáj lesz valamivel felitatni, tálaljuk a sertést rizzsel vagy más körettel. Itt találjuk a receptet.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg a legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon vagy a YouTube-on!

Szívesen főznél együtt Sass Danival? Most itt a lehetőség, a Nosalty és a Knorr közös Élményfőzésein ugyanis élőben főzhetsz együtt a sztárokkal, ráadásul még otthonról sem kell kimozdulnod, online csatlakozhatsz!

Az Élményfőzésről itt tudhatsz meg többet!


Ezeket a finomságokat is próbáld ki:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...