A kései ősz egyszerre jelent ködös reggeleket, délutáni sötétedést és fagyos éjszakákat, azonban mindezek mellett komfortos egytálételeket, forró krémleveseket és fűszeres desszerteket is. Ha pedig ezeket főzzük és esszük otthon, teljesen mindegy, milyen az idő odakint.
HÉTFŐ
Grillezett feta sajt sültcékla-ágyon
Nincs is jobb hétindító, mint egy fűszeres zöldségágyon pihenő, krémes sült sajt. Ezeket mind egyszerre hozza az asztalunkra a fenti étel, ami őszi, karakteres és hangulatos, mégis könnyed, tápláló. Süssük meg ebédre vagy vacsorára, kevesebb, mint egy óra alatt. A recept itt található.
KEDD
A karfiol kifogyhatatlan tárháza: a zöldség egész évben segítségünkre siet, ha valami gyors és laktató ebédre van szükségünk. És ezzel a salátával sem más a helyzet: fűszeres, karfiol, omlós sült csirke és tápláló bulgur együtteséből születik meg ez a gyors fogás. Itt találjátok a receptet.
SZERDA
Komplex ízű sült hús, az ősz kedvenc gyümölcsével, almával kiegészítve. Amilyen bonyolultnak tűnik, ezt a fogást olyan egyszerű elkészíteni. Önmagában is megállja a helyét, de jöhet mellé egy adag rizs vagy krumpli is, így még teljesebb ebéd válhat belőle. Ide kattintva elérhetitek a receptet.
CSÜTÖRTÖK
Nem maradhat el az őszi hónapok slágerzöldsége, a gomba sem. Most nem pörkölt vagy tokány, hanem krémleves készül belőle, aminek minden adagja felmelegít és megnyugtat. Készítsük el a héten, itt a recept hozzá.
PÉNTEK
Baconös-póréhagymás gnocchi sajtszószban
Nem ám egyszerű tésztaétel ez (bár elképesztően gyors megfőzni), hanem egy fantasztikusan krémes, mély ízekkel telepakolt, őszies hangulatú gnocchi. Egy sietős pénteki ebédre keresve sem találunk jobbat. A recept itt található.
SZOMBAT
Lenyűgöző sült zöldség, ami teljesen új szintre emeli a sütőtökös ételek fogalmát. Harsány őszi színeivel nagyon jól mutat majd a szombati ebédlőasztal közepén, megéri rászánni az időt (ami így is nevetségesen kevés a végeredményhez képest). Íme, a recept.
VASÁRNAP
Látványos hétzáró fogás, ami méltó egy vasárnap étkezéshez. Ráadásul háromnegyed óra alatt elkészül, tehát nem kell az egész napot a konyhában tölteni. A gazdag szaftot muszáj lesz valamivel felitatni, tálaljuk a sertést rizzsel vagy más körettel. Itt találjuk a receptet.
Ha tetszett ez a cikk, nézd meg a legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon vagy a YouTube-on!
Szívesen főznél együtt Sass Danival? Most itt a lehetőség, a Nosalty és a Knorr közös Élményfőzésein ugyanis élőben főzhetsz együtt a sztárokkal, ráadásul még otthonról sem kell kimozdulnod, online csatlakozhatsz!
Az Élményfőzésről itt tudhatsz meg többet!
Ezeket a finomságokat is próbáld ki: