7 MENTES-blog, amit mi is követünk - inzulinrezisztenseknek, cukor, tej vagy glutén nélkül élőknek

Az alábbi 7 blogot ajánljuk, ha inzulinrezisztensként, esetleg cukor, tej vagy glutén nélkül élsz. Ha mindenevő vagy, akkor is szemezgess belőlük, mert isteniek a receptek!

Korábban már írtunk nektek szuper budapestimentes cukrászdákról, a most következő válogatásban pedig olyan blogokat ajánlunk, ahol az egyre nagyobb teret hódító mentes konyha receptjeit találjátok, és amiket mi is rendszeresen olvasunk. Tudjuk, mennyi odafigyelést kíván egy speciális diéta, ezekkel a blogokkal sok időt spórolhatsz a konyhában!

160 gramm blog

Iza inspiráló jelenség, a 160 gramm.hu blog elindítójaként az elsők között volt itthon, akik foglalkozni kezdtek az inzulinrezisztenciával és a PCOS-sel. Szerencsére figyel arra, hogy ne elérhetetlen ötleteket mutasson meg az olvasóinak, simán megírja saját megpróbáltatásait inzulinrezisztensként, receptjei között pedig találunk tejmentes opciókat is, hiszen laktózérzékenyként erre különös figyelmet fordít (kedvencem volt az újragondolt, kakaós-köleses tejbegríz!)

Dolce Vita blog

Vrábel Krisztát talán nem kell bemutatni, könnyed és menő ételeket készít, kifejezetten szeretem, hogy minőségi alapanyagokat használ, és különleges ötletekkel áll elő - mindenben igyekszik megtalálni, hogyan lehet az adott ételt alakbarát módon, lassan felszívódó szénhidrátokkal elkészíteni. Ő maga is ezzel az étrenddel gyógyult ki az inzulinrezisztenciából, amiről több recepteskönyvet írt. Nálam alapdarabok, és szerintem nem csak IR-eseknek ajánlottak!

Mindenmentes blog

Nóri tényleg komolyan vette a blogját, és cukor-, tej-, tojás- és gluténmentesen készíti az ételeit, sőt, a családjának is tisztán növényi alapú ételeket készít. Az ötletei hihetetlenül izgalmasak, szinte minden hagyományos ételt el tud készíteni reform alapanyagokból, legyen szó palacsintáról vagy tojáskrémről. Ugyanilyen címmel két könyve is megjelent, vegánoknak kimeríthetetlen inspirációs forrás!

Desszert Szoba blog

Anita elsősorban cukormentes sütiket kreál, klasszikusokat egy kis csavarral és nyírfacukorral - inzulinrezisztensként neki is újra kellett gondolnia az étkezését, aminek az eredménye végül a Desszert Szoba lett. A tortakreációk, pohárkrémek nagymestere, piték, linzerek megálmodója, aki bizonyítja, hogy IR-barát módon is lehet elegáns, reform édességeket készíteni.

Andi Gluténmentes Konyhája

Andi a fia miatt vágott bele a gluténmentes receptekbe, és olyan klasszikusokat, krémes sütiket, csigákat gondol újra glutén nélkül, hogy csak ámulok. Van itt pozsonyi kifli, kalács, sport szelet guszta képekkel és receptekkel - azonnal meg akartam csinálni valamelyiket. Semmi fakszni, szenvedély a sütés és az evés iránt, amit Andi láthatóan örömmel végez a konyhájában.

Wander Food Wander blog

Dóra blogja életszagú, változatos, tele van történetekkel és érzésekkel, csak úgy harsog a bejegyzésekből, hogy írójuk nagyon szeret enni, és fontos neki, hogy amit megfőz, az egészséges és finom is legyen. Sok egyszerű receptet is találhatsz itt, legyen szó kakaós csigáról vagy zöldséges egytálételről, Dóra pontosan tudja, hogy hétköznap este senki sem akar a konyhában pepecselni. A receptek inzulinrezisztensek diétájába illeszthetőek, hozzáadott cukrot nem találunk az összetevőlistákban.

Chez Sandra

Isteni ételek gyorsan, 15-30 perc alatt! A Chez Sandra blogon külön kategória jut a hamarjában összedobható reggeliknek, ebédeknek és vacsorának, a mindenmentes vonalat illetően pedig van, hogy a vegetáriánusoknak, máskor az inzulinrezisztenseknek vagy a gluténmentes étrendet követőknek kedvez a receptjeivel.

Ezt láttad már az ízHUSZÁR-on?

5 felkapott hely a nyolckerben, ahol dolgozni és kávézni is jó

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...