7 meglepő ok, amiért nem tudsz a hasadról fogyni

A hasi zsírtól megszabadulni nem egyszerű dolog, még akkor sem, ha az ember rendszeresen edz, és helyesen táplálkozik. De vajon mi lehet ennek az oka?

Túl kevés

Fontos, hogy diéta alatt is fogyasszunk rendszeresen egészséges, telítetlen zsírokban gazdag fogásokat. Egyél olajos magvakat (de sose túl sokat, mert kalóriadúsak!), főzz olívaolajjal, vagy készíts avokádósalátát,hogy csökkentsd a hasi zsírpárnákat.

Rossz hangulatban

Kutatások kimutatták, hogy adepresszívnőknél gyakrabban előfordul, hogy a hastájékon halmoznak fel extra zsírt. Ez ellen könnyedén védekezhetsz sporttal, hiszen javítja a kedélyállapotodat, ami segít a zsírégetésben.

Búcsúzz a gyors- és készételektől

A gyorsan elkészíthető mikrós fogások nagyon kevés tápanyagot tartalmaznak, így mindenképp fogyassz hozzájukzöldséget, mert így sokkal több időre eltelítenek. De inkább ne egyél ilyeneket egyáltalán!

Túl sok

Sajnos a túl gyakran fogyasztott vörös hús is hozzájárul a hasi zsír képződéséhez. Heti egy-két alkalommal cseréljük a vörös húst halra, mondjuk lazacra vagy pisztrángra, mert így több egészséges zsírt tudunk bevinni a szervezetünkbe.

Alkoholproblémák

Ha szeretnél hastájékról fogyni, akkor le kell mondj az alkoholról, de legalábbis minimálisra kell csökkentened a bevitelét. Válassz az esti italozáshoz egy laza fröccsöt!

Stressz

A rendszeres meditáció és jóga segíthet leadni a hasi zsírt - legalábbis a kutatások szerint. A klimax előtt álló nőknek pedig kifejezetten ajánlottak ezek a módszerek!

Kardiózz

Ha le szeretnéd adni a hasadról a zsírt, akkor muszáj beiktatnod heti egy-két kardióedzést. A legjobb, ha intervall jellegű edzéseket is végzel, hogy igazán hatékony legyen a zsírégetés!

Ezeket olvastad már?

via

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...