7 meglepő ok, amiért nem tudsz a hasadról fogyni

A hasi zsírtól megszabadulni nem egyszerű dolog, még akkor sem, ha az ember rendszeresen edz, és helyesen táplálkozik. De vajon mi lehet ennek az oka?

Túl kevés

Fontos, hogy diéta alatt is fogyasszunk rendszeresen egészséges, telítetlen zsírokban gazdag fogásokat. Egyél olajos magvakat (de sose túl sokat, mert kalóriadúsak!), főzz olívaolajjal, vagy készíts avokádósalátát,hogy csökkentsd a hasi zsírpárnákat.

Rossz hangulatban

Kutatások kimutatták, hogy adepresszívnőknél gyakrabban előfordul, hogy a hastájékon halmoznak fel extra zsírt. Ez ellen könnyedén védekezhetsz sporttal, hiszen javítja a kedélyállapotodat, ami segít a zsírégetésben.

Búcsúzz a gyors- és készételektől

A gyorsan elkészíthető mikrós fogások nagyon kevés tápanyagot tartalmaznak, így mindenképp fogyassz hozzájukzöldséget, mert így sokkal több időre eltelítenek. De inkább ne egyél ilyeneket egyáltalán!

Túl sok

Sajnos a túl gyakran fogyasztott vörös hús is hozzájárul a hasi zsír képződéséhez. Heti egy-két alkalommal cseréljük a vörös húst halra, mondjuk lazacra vagy pisztrángra, mert így több egészséges zsírt tudunk bevinni a szervezetünkbe.

Alkoholproblémák

Ha szeretnél hastájékról fogyni, akkor le kell mondj az alkoholról, de legalábbis minimálisra kell csökkentened a bevitelét. Válassz az esti italozáshoz egy laza fröccsöt!

Stressz

A rendszeres meditáció és jóga segíthet leadni a hasi zsírt - legalábbis a kutatások szerint. A klimax előtt álló nőknek pedig kifejezetten ajánlottak ezek a módszerek!

Kardiózz

Ha le szeretnéd adni a hasadról a zsírt, akkor muszáj beiktatnod heti egy-két kardióedzést. A legjobb, ha intervall jellegű edzéseket is végzel, hogy igazán hatékony legyen a zsírégetés!

Ezeket olvastad már?

via

Hirdetés

Támogatott tartalom

Sütés-főzés kockázatok nélkül – így lehet füstmentes az ünnep

Hoppá, ez odaégett! Ugye veled is előfordult már hasonló az ünnepi kapkodásban? Nem vagy egyedül – az ünnepek során a sietség ugyanúgy rossz tanácsadó lehet, mint a rutin. Mindegy, hogy a gyakorlatlanság, a túlzott magabiztosság vagy egy rosszul értelmezett régi recept miatt sütöd túl kissé az ételt, az eredmény ugyanaz: nem lesz olyan egészséges, mint amilyen lehetne. Állj meg egy pillanatra még az ünnepek előtt, és gondold végig, mit tehetsz, hogy ne csak ízletesek, de táplálóak is legyenek az ünnepi finomságok.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Téli feltöltődés a büki termálvíz erejével

Képzeljük el a pillanatot, mikor a szobából vagy akár a medencéből szemléljük a szállingózó hópelyheket, és lelkünket a megnyugvás szelleme járja át. Az év legzordabb, mégis csodás időszakában megérdemlünk egy kis kényeztetést, finom falatokat, lágy illatokat és stresszoldó kezeléseket.

Legújabb receptek

Egyszerű francia hagymaleves

Csak a franciák olyan ügyesek és leleményesek, hogy az egyszerű vöröshagymából ízes, karakteres és komfortos levest tudjanak varázsolni. Szerencsére, az alábbi recept birtokában, ...

Céklaravioli

Hideg előétel céklából nagyszerű ricottás-parmezános-citromhéjas töltelékkel, pont olyan, mint a legjobb olasz ravioli, csak még színesebb, ízletesebb. Nagyszerű lisztmentes ünnepi ...

Céklacarpaccio

Húsmentes carpaccio céklával. A hajszálvékony céklaszeleteket csodálatosan tálalhatjuk mandulaszósszal, zöldsalátával, csírával, magokkal, bogyós gyümölcsökkel, akár ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...